Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aliiiiii

Skradziono z listu poleconego.....

Polecane posty

Gość aliiiiii

dokumenty i kase...list był wysłany do mnie z zagranicy jako polecony, rejestrowany.W domu po otwarciu okazało sie ze jest tylko pusta kartka w srodku... juz otwierajac list zauwazyłam ze dziwnie jest pomarczona w miejscu przyklejonym ...co w takiej sytuacji powinnam zrobic?

Gość sie załamać
nic nie udowonisz

Gość i ciupaska w kreske
do prokuratury musisz zglosic. Ja mialam tak w przesylce krajowej. Byla pewna mala akcja ;) u nas na poczcie facet polecial ze stanowiska.

Gość i ciupaska w kreske
tylko, ze problem masz taki, ze teraz rzeczy wartosciowe przesyla sie ubezpieczonym listem :O

Gość aliiiiii
ale jak mam udowodnic? koperta nie była rozerwana tylko ktos w jakis sposob odkleił i spowrotem zakleił, sa rozne sposoby, słyszałam ze nad parą odklejają....ale jak oni dojda kto i gdzie to zostało skradzione, ?

Gość aliiiiii
ale w srodku były tez pieniadze, jak to udowodnic ze była kasa??//

Gość nic nie udowodnisz
powinien to być list wartościowy a nie polecony

Gość aliiiiii
a jesli naet byłby wartosciowy to jak miałabym udowodnic ze była tam kasa i została skradziona?/....wg mnie to było skradzione u mnie na miejscu, wygladało to na swierzy klej na kopercie,,,moze udac sie do naczelnika poczty?

Gość list
Kiedyś wysłany przeze mnie list polecony zagubił się, było w nim kilka zdjęć. Poszłam na pocztę na której go wysyłałam i zgłosiłam reklamację. Miałam przy sobie dowód nadania. Panie na poczcie przyjęły moją skargę i po jakimś czasie dostałam przekazem pocztowym do domu odszkodowanie. Jakieś sto parę złotych, byłam bardzo zaskoczona. Osoba, która wysła do Ciebie ten list powinna domagać się odszkodowania w urzędzie pocztowym, z którego wysłała list. I jest też nauczka na przyszłość. Żeby bardziej pilnować pieniędzy, są pewniejsze sposoby ich przesyłania. To samo z dokumentami.

Gość nic nie udowodnisz
przy wysłaniu listu wartościowego wpisuje się na poczcie co się w nim wysyła,więc wtedy nie było by problemu z reklamacją,a poza tym takie listy się ubezpiecza nic nie zdziałasz u naczelnika:(

Gość aliiiiii
''Osoba, która wysła do Ciebie ten list powinna domagać się odszkodowania w urzędzie pocztowym, z którego wysłała list. ''---ale jak moze domagac sie odszkodowania ,list doszedł tyle tylko ze bez zawartosci:(((((((((((( wiec chyba nic to nie da?