Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość urocza bestia

Jak zostać optymistką?

Polecane posty

Gość urocza bestia

No właśnie jak nauczyć się optymizmu. Z natury jestem realistką i pesymistką, ale może jeszcze nie jest za późno (14 lat), żeby to zmienić. Wiem, że optymistom się łatwiej i lepiej żyje. Ja też tak chcę!

Gość jesli masz 14 lat
to mozesz sie stac jeszcze 15 razy optymistka, pesymistka, zawodowym zabojca i chyba tylko baletnica juz zostac nie mozesz na pewno:o

Gość urocza bestia
To chyba dobrze :)

Gość oj patrico
ew przypadku 14 latek - to oczywiscie, ze sie da...Przeciez ich osobowosc sie dopiero ksztaltuje, w tym wieku mialam mysli samobojcze prawie codziennie a teraz jakos jestem optymistka:)

Gość ser .pleśniowy
może nie da się tak całkiem , ale trzeba nad tym pracować , a nie od razu się poddawać na pewno to cos pomoże moja koleżanka sobie wywiesza kartki na ścianie - jestem wspaniała , to umiem , tamto umiem , z tym sobie dobrze radzę , "jedyne , czego trzeba siębać , to strach" , a nad łózkiem na suficie ma napis "dzisiaj będzie piekny dzień" i widzi to jak się budzi fajnie być optymistą z urodzenia , ale jak sie nie ma tego szczęścia , to trzeba sobie stworzyć choć namiastkę; bo wtedy jest łatwiej