Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutaska piegowata

jak obserwowac syndromy porodu przedwczesnego?

Polecane posty

Gość anka123...
Zgadza się. Moja mama jak była ze mną w ciąży trochę się przeforsowała, bo robiła zakupy i dźwigała ciężkie siaty. Oparła sobie jedną na brzuchu, żeby jej wygodniej było. Potem okazało się, że właśnie chyba sobie lekko przebiła pęcherz płodowy, ale na szczęście tak, ze nawet nie czuła jak się jej wody sączą. Lekarz to wykrył i potem już musiała przez miesiąc leżeć w szpitalu (tzn już do rozwiązania)... TAk więc dziewczyny - nie dźwigać i nie forsować się! ;)

Jeszcze cos mi sie przypomnialo odnosnie saczenia wod.. jesli wody sacza sie przez \"nieszczelny\" czop sluzowy to bedzie ich wiecej w pozycji lezacej, bo na stojaco dziecko główką przytyka szyjkę.

Gość aggie1990
hej dziewczyny, jestem w koncowce 37 tygodnia. Od dawna mialam uplawy, jednak od okolo tygodnia jest tego zdecydowanie wiecej, musze zmieniac wkladke co okolo godzine a nawet wstawac w nocy zeby zmienic wkladke, zmienil sie tez kolor tej wydzieliny czasem jest lekko zolta czasem wogole nie ma koloru a zdazalo sie tez tak ze byla calkowicie zolta. Czy jest jakis sposob na okreslenie tego czy sa to wody plodowe po za papierkami lakmusowymi? Jako ze mieszkam w anglii nie mam mozliwosci zakupu papierkow, zlecialam ostatnio cale miastro wszystkie apteki i nigdzie tego nie mieli. Dodam ze przez cala ciaze nie bylam badana ani razu! Cala moja ciaze prowadzi polozna ktora na wizycie pyta jak sie czuje i mierzy mi cisnienie, wage sprawdziwa raz na pierwszej wizycie w 8 tc, od tamtego czasu tez nie sprawdzala. Na poczatku jezdzilam do Polski robic badania ale jak w 29 tygodniu ciazy lekarz powiedzial mi ze mam skrocona szyjke i nie powinnam juz latac samolotem , zrezygnowalam z dalszego jezdzenia do Polski. Opowiedzialam o wszystkim poloznej, dalam jej nawet wyniki badan od lekarza w Pl jednak ona ciagle uwaza ze z moja ciaza jest wszystko wporzadku i nie ma powodow do obaw, gdy poprosilam ja skierowanie na badania, odmowila. Poradzcie mi co w tej sytuacji moge i powinnam robic? Z gory dzieki za odpowiedzi!