Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2x grzech czy nie

Czy jak się współżyje przed ślubem i stosuje antykoncepcję to ma podwójny grzech

Polecane posty

Gość GRZESZNICAAAA
ŁUPUDUPU

Gość Sjen1
Witajcie serdecznie! Antykoncepcja... Temat rzeka. Jedni są na Tak, drudzy na Nie. Pamiętajcie jak mówi pewna mądra pani z kanału tv: "Bezpieczny sex albo 0 sex-u". Antykoncepcja i sex przed ślubem… Czy to grzech podwójny? W mojej ocenie zdecydowanie nie NIE 100%. Pomijam fakt, że nie zaliczam się do osób wierzących. Lecz po prostu uważam, że sex odgrywa bardzo stanowczą rolę w życiu każdego dorosłego człowieka. No może przesadziłem z tym „każdego człowieka”, w każdym razie jest w życiu czymś istotnym, ważnym. Sex przed ślubem – co jest w tym złego. Chcąc przeżyć całe życie warto wiedzieć jak i co w tych sprawach u naszego partnera słychać. Bo z opowiadań to o wielu nieruchomościach można się nasłuchać. Zatem czy nie świadczy to w pewnym stopniu o odpowiedzialności? Czy szanowny ksiądz jeden z drugim, czy nawet biskup będzie łaskawy przyjąć reklamacje gdy po fakcie poznamy już te nieruchomości? Antykoncepcja - to odpowiedzialność. Napiszę jeszcze raz ANTYKONCEPCJA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ za nas samych jak i za życie drugiego człowieka. Nie każdy z nas jest gotowy w każdej chwili na przyjęcie pod swój dach, jeśli sam go ma nowe życie. Wiemy to wszyscy. Mnie czy Ciebie może jeszcze na dziecko nie jest stać. Może jeszcze po prostu uważamy, że to zły moment. Może nie jesteśmy na tyle odpowiedzialni by być odpowiedzialnym za nowe życie. A co o tym wiedzą księża? Czy to oni z racji swojej płodności zabierają głos w tej sprawie? Czy są oni gotowi przyjąć na siebie odpowiedzialność za życie matki i dziecka? Gdzie są oni gdy matka czy jej dziecko potrzebuje pomocy, wsparcia? Ja osobiście serdecznie polecam wszystkim panią zażywającym pigułki antykoncepcyjne Niezapominajkę SMS - już nigdy nie zapomnisz wziąć pigułki. Moja żona korzysta z tego serwisu i sobie go bardzo chwali. Dla zainteresowanych Pań: 1. 14 przypomnień SMS - aktywacja usługi, wyślij SMS o treści: NJ.PRPL0114 na numer 75068, koszt usługi 5 PLN netto. 2. 30 przypomnień SMS - aktywacja usługi, wyślij SMS o treści: NJ.PRPL0230 na numer 79068, koszt usługi 9 PLN netto. 3. 30 przypomnień SMS - aktywacja usługi, wyślij SMS o treści: NJ.PRPL0330 na numer 79068, koszt usługi 9 PLN netto. W przypadku aktywacji usługi w wariancie 3 należy pamiętać aby zrobić to w dniu w którym bierzemy pierwszą pigułkę z nowego opakowania. Ten wariant usługi przypomni o pigułce przez 21 dni, następnie otrzymamy komunikaty o przerwie na miesiączkę. Następnie po 7 dniach otrzymamy przypomnienie o wzięciu pierwszej pigułki z nowego opakowania.

Gość Sjen1
Witajcie serdecznie! Antykoncepcja... Temat rzeka. Jedni są na Tak, drudzy na Nie. Pamiętajcie jak mówi pewna mądra pani z kanału tv: "Bezpieczny sex albo 0 sex-u". Antykoncepcja i sex przed ślubem… Czy to grzech podwójny? W mojej ocenie zdecydowanie nie NIE 100%. Pomijam fakt, że nie zaliczam się do osób wierzących. Lecz po prostu uważam, że sex odgrywa bardzo istotną rolę w życiu każdego dorosłego człowieka. No może przesadziłem z tym „każdego człowieka”, w każdym razie jest w życiu czymś istotnym, ważnym. Sex przed ślubem – co jest w tym złego? Chcąc przeżyć całe życie warto wiedzieć jak i co w tych sprawach u naszego partnera słychać. Bo z opowiadań to o wielu nieruchomościach można się nasłuchać. Zatem czy nie świadczy to w pewnym stopniu o odpowiedzialności? Czy szanowny ksiądz jeden z drugim, czy nawet biskup będzie łaskawy przyjąć reklamacje gdy po fakcie poznamy już te nieruchomości? Antykoncepcja - to odpowiedzialność. Napiszę jeszcze raz ANTYKONCEPCJA TO ODPOWIEDZIALNOŚĆ za nas samych jak i za życie drugiego człowieka. Nie każdy z nas jest gotowy w każdej chwili na przyjęcie pod swój dach, jeśli sam go ma nowe życie. Wiemy to wszyscy. Mnie czy Ciebie może jeszcze na dziecko nie jest stać. Może jeszcze po prostu uważamy, że to zły moment. Może nie jesteśmy na tyle odpowiedzialni by być odpowiedzialnym za nowe życie. A co o tym wiedzą księża? Czy to oni z racji swojej płodności zabierają głos w tej sprawie? Czy są oni gotowi przyjąć na siebie odpowiedzialność za życie matki i dziecka? Gdzie są oni gdy matka czy jej dziecko potrzebuje pomocy, wsparcia? Ja osobiście serdecznie polecam wszystkim panią zażywającym pigułki antykoncepcyjne Niezapominajkę SMS - już nigdy nie zapomnisz wziąć pigułki. Moja żona korzysta z tego serwisu i sobie go bardzo chwali. Dla zainteresowanych Pań: 1. 14 przypomnień SMS - aktywacja usługi, wyślij SMS o treści: NJ.PRPL0114 na numer 75068, koszt usługi 5 PLN netto. 2. 30 przypomnień SMS - aktywacja usługi, wyślij SMS o treści: NJ.PRPL0230 na numer 79068, koszt usługi 9 PLN netto. 3. 30 przypomnień SMS - aktywacja usługi, wyślij SMS o treści: NJ.PRPL0330 na numer 79068, koszt usługi 9 PLN netto. W przypadku aktywacji usługi w wariancie 3 należy pamiętać aby zrobić to w dniu w którym bierzemy pierwszą pigułkę z nowego opakowania. Ten wariant usługi przypomni o pigułce przez 21 dni, następnie otrzymamy komunikaty o przerwie na miesiączkę. Następnie po 7 dniach otrzymamy przypomnienie o wzięciu pierwszej pigułki z nowego opakowania. "Bezpieczny sex albo 0 sex-u!" Pozdrawiam