Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość echhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Cytowanie cytatu-praca magisterska,licencjacka

Polecane posty

Gość roofus
@Mouse @Anouk Poadne przez was przykłady: A Nowak, Polska w strefie euro, AE Kraków, Kraków 2005, s.88, cyt. za: L. Oręziak, Euro nowy pieniądz, PWN, Warszawa 2000, s.55. Gapiewski, 1997, O bzdurze, s.32, Katowice: wydawnictwo Sława( cyt za Bulbakowski, 1988, o Mądrości, s44, Maków: Oficyna pieniażek. chyba nie mogą być rzeczywiste, bo raczej nie możliwe, żeby autor książki wydanej w 2000r cytował fragment z książki wydanej w 2005r. Więc jak jest z tą kolejnością? 1. oryginalne źródło 2. wtórne źródło?

Gość jaany
A jeśli zamieszczam tebelę, która w moim źródle już była skądś zaczerpnięta? Co wtedy podaję jako źródło? I czy to oryginalne również umieszcza się w bibliografii???

Gość gaax
To ja mam pytanie z serii "we need to go deeper" :) Chciałem zrobić cytat cytatu w pracy, spojrzałem w przypis i okazało się że autorka też już kogoś cytuje - co zrobić w takiej sytuacji? Mam zatem źródło pierwotne, to z którego korzystała autorka i teraz ja chcę odwołać się do niej. Jak to powinno wyglądać? Dodać kolejne "cyt. za" czy rozwiązać to jakoś inaczej?

Gość odświeżam

up