Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozpaczona młoda matka

Akt desperacji

Polecane posty

nie mialem na mysli przesylania tzw \"sumki\" ale myslalem o rzeczywistym zainteresowaniu sytuacja tej dziewczyny (mysle, ze poki co nalezy poczekac na rozwiniecie sytuacji - chodzi mi o inicjatywe ModerN). Niestety, rady w postaci \"zwroc sie do jakiejs organizacji albo cos\" nie sa w dobrym stylu i na pewno nie pomagaja osobie potrzebujacej - brak tu konkretow po prostu.. ps. nie znamy sie i nie jestem dla Ciebie z pewnoscia osoba droga sercu wiec nie zwracaj sie do mnie w ten dziwny sposob bo mozesz pobudzic zazdrosc Twojego chlopaka ;) ps2. sumke z pewnoscia przesle jesli tyko potwierdzi sie jej sytuacja, czego naprawde nikomu nie zycze...

Gość naturalna blondynka
przesłanie sumki pieniędzy to pomoc jedynie doraźna. Dziewczyna niestety potrzebuje pomocy długoterminowej więc przekazanie jej kontaktów do instytucji, które zajmują się pomocą takim osobom uważam za jak najbardziej wskazane.

Gość naturalna blondynka
i to są właśnie konkrety na następne dni, miesiące a może nawet i lata

ok, zgadzam sie z Toba... Spojrzalas na wpis panny emelki i kilka innych podobnych? wlasnie na ten temat sie wypowiedzialem, jesli na to nie wpadlas. pamietaj ze dobrymi checiami pieklo jest wybrukowane i same jako takie zazwyczaj nie wystarczaja... ;)

Gość naturalna blondynka
A ty może nie wpadłeś na to, że znam wypowiedzi tej dziewczyny od początku (pisała na 2 topikach) i każdy jej dobrze życzył. Padły propozycje konkretnej pomocy ale ona milczała (bo jak pisała musiała wyjść) i niektórzy się zirytowali i zaczęli ją oskarżać o oszustwo. Dla mnie to zbyt pochopnie ale każdy jest inny. Tak czy inaczej podtrzymuję to co napisałam wcześniej i życzę jej wyjścia z tej trudnej sytuacji i poukładania sobie życia. :-)

owszem, ja takze czytalem temat od poczatku, rowniez na 2 topicach wiec mysle ze tak jak i ja, zauwazylas zapewne ze sprawa jest dosyc pilna (o ile sytuacja sie potwierdzi). Ok, zegnam sie na dzisiaj i ide legnac w moim przytulnym lozku, jako ze sen jest z pewnoscia bardziej zajmujacy od jalowych dyskusji - ktore niczego nowego nie wnosza, oprocz dodatkowego zamieszania. ps. Jesli masz problemy ze spaniem to mozesz wpasc i strzelic mi masaz na dobranoc, ewentualnie podrzuc jakies zimne piwo.. :)

Gość naturalna blondynka
hahaha :-D :-D :-D

Gość podniosę
żeby autorka tematu nie musiała go długo szukać :-)

Gość podniosę
puk, puk :-)

Gość podniosę
może dzisiaj autorka tematu zajrzy :-)

Gość a jednak napisze
Ja też uważam że powinna zglosic sie do MOPR w tych sytuacjach finansują leki a oprócz tego może dom samotnej matki jej spróbuja załatwić.To naprawde straszne że kobiety rodzą dzieci a ojcowie tych dzieci maja to gleboko gdzieś brrrrrr az mnie w dołku ściska ze złości

Gość podniosę
puk puk :-)

Gość upupupupppu
jw

Gość podniosę
Może dzisiaj autorka pojawi się? :O

Gość podniosę
:-)

Gość a jednak napisze
wydaje mi się że kobieta wykorzystała którąś z rad i poszła do MOPR i bardzo dobrze bo jak ona sie podda i zalamie to dziecko zostanie w Domu dziecka a uważam że nie nic gorszego dla dziecka jak brak matki