Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Początkująca 19nastka

Kto mi pomoze ugotować pyyyszny ROSÓŁ dla 2 osób

Polecane posty

Gość Początkująca 19nastka

Jestem z gotowania noga :P chce ugotować rosołek dla mojego kochania ale nie mam pojęcia jak to zrobić?? :( pomózcie mi :( co powinnam najpierw kupić jak sie za to zabrac :( i jak gotować :( PROSZE o pomoc 🌻

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość forum gotowanie
:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bogaty i przystojny
ja ci pomoge a skont jestes?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bogaty i przystojny
ta cio ziom robiem blendy no wez nie swirój niunia ładna chociaz jestes? bo ja jestem piekny , młody i bogaty i czuje , że się muszę z kimś tą jakże szalenie interesująca dla was wiadomościa podzielic :) jak sie patrze w lustro to mi staje taki cacy jestem no normalnie ciasteczko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Oprucz kostek dobrze jest wciepnąć za dwa draże(o preferowanym smaku) nabyte w Albercie.:o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ona ono on
poczatkujaca, moja wersja ; goruje garnek wody. do gotujacej wody wrzucam na 1 min kawalek kurczaka i kawalek wolowiny. po minucie wylewam wszystko do zlewu. myje mieso i garnek jeszcze raz. gotuje wode ponownie,wrzucam mieso. gotuje na malym ogniu ok 30 min. wrzucam pore(przekrojona w pol) marchewke,pietruszke,seler ,zielenine z selera i czasami jak mam to swieza magi i wrzucam ok garsc soli. na malym ogniu ok 1,20 ,1,5 godziny gotuje ale tak,zeby nie szalalo w garnku tylko bulkalo. od czasu do czasu zbieram z gory szumowiny. na koniec doprawiam i tyle.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja polecam najpierw trochę wołowiny ( z kosteczką ) pogotowac z godzinkę na kostce rosołowej.Szumowiny zbierać przed dodaniem kostki. Później dodac np. dwie nogi z kurczaka i wrzucić ze 3 marchewki, pietruszkę-korzeń, pół selera ( koniecznie w całości), gotowac ze 40 minut. Dodać 2 ziarka ziela angielskiego, listek laurowy i pare ziarek pieprzu oraz dosypać pieprz czarny mielony i ewentualnie jeszcze jedną kostkę rosołowa albo dosolić. Na ostatnie 20 minut gotowania dodać seler, zieloną pietruszkę i liść selera oraz wczesniej upieczoną cebulę ( np. połozyć na gazie i zabrac jak skorupka będzie czarna. I koniecznie w trakcie gotowania od czasu do czasu dolewać zimnej wody z kranu ( rosół będzie klarowny). Smacznego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość empirycznie
a może rozbierasz się do rosołka?:p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kinikania
a ja sobie wlasnie knorr nudle rosioła wcinam i jest superowy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×