Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciaola29

Maroko na urlop w sierpniu.

Polecane posty

Gość ciaola29

Czy polecacie Maroko? Mysle o Agadirze ... Co warto wiedziec? Jakes praktyczne porady, please!

Szukaj na forum www.forum.wakacje.pl , szukaj dziewczyny o nicku : kulejąca żmijka, byla w tamtym roku na objazdówce . Zresztą tam dużo się dowiesz nie tylko od niej :)

Gość RudaHera
Szczerze powiedziawszy wydaje mi się, że lepiej będzie, jak sobie zafundujesz wycieczkę gdzie indziej. Słyszałam, że Maroko jest jednak trochę przereklamowane. Ja np. mogłabym Ci polecić wakacje... w KRAKOWIE. JA zawsze tam spędzam urlop i jestem bardzo zadowolona. Np. rezerwuję sobie w promocyjnej cenie apartament (your place - polecam) i mam nocleg bardzo tani, a bardzo dobry. A Kraków jest pięknym miastem, w którym naprawdę można wypocząć.

moja mama tam była 2 lata temu i baaardo jej się podobało. ale ona uwielbia egzotyczne kraje. rok temu była w egipcie i tak się zakochała, żew tym roku też tam jedzie, ale na miesiąc

Gość krakow to zawsze
Krakow to zawsze mozna zobaczyc a co egzotyka to egzotyka 🖐️

Gość wallenrodda
Nie wydaje ci się, że w sierpniu to trochę za ciepło? z wikipedii Klimat podzwrotnikowy, na wybrzeżach morskich, w głębi kraju suchy i skrajnie suchy (odmiana górska). Średnia temperatura w styczniu 10–12 °C, w lipcu 35-44 °C (czasem nawet do 54 °C). Roczna suma opadów w Atlasie Średnim do 1000 mm, na południowej i południowo-wschodniej poniżej 200 mm. W górach Atlasu zimą występują opady śniegu. Na wybrzeżu atlantyckim częste mgły (wpływ chłodnego Prądu Kanaryjskiego). Doliny rzeczne i niższe partie stoków wykorzystywane są do uprawy cytrusów, oliwek i winnej latorośli. Na wiosnę między kwietniem a czerwcem powiewa gorący, porywisty, pustynny wiatr niosący pył i piasek, który zwiększa temperaturę i obniża wilgotność. Posiada kilka regionalnych nazw: chamsin, sirocco, chergui.

ale wakacje za granica sa atrakcyjne z uwagi na cieple morze, goracy klimat i gwarantowana pogode, przy czym cena nie jest duzo wyzsza niz wakacje np w Sopocie jesli ktos lubi spedzac urlop w miescie to milych wakacji, ja do Krakowa moge pojechac na weekend i to w chlodniejszym miesiacu, bo sierpien w Krakowie to nie jest to co kroliczki lubia najbardziej. bylam, doswiadczylam.

moj znajomy byl w Maroku i polecal. ja osobiscie rozwazam Tunezje w tym roku. jesli znasz angielski to polecam strone www.tripadvisor.co.uk (pewnie polska wersja tez istnieje gdzies w necie) tam sa opinie o hotelach etc. bardzo pomocne.

Gość Późne rokokoko
Maroko warto pozwiedzać, bo to piękny kraj. My niedawno wróciliśmy z objazdówki Cesarskie Miasta z Rainbow Tours. Wg. mnie to lepsze niż zwykły wypoczynek, bo jest 7 dni zwiedzania i 7 wypoczywania. Warto rozglądnąć się po miastach, bo wyglądają kapitalnie, no i oczywiście kupić przyprawy.

Gość dreamerkaa
Będąc w Maroku koniecznie wybierzcie się na safari - gwiaździste niebo oglądane z pustyni to niesamowite przeżycie! No i, co by nie było, Marakkesz - to miasto również trzeba zobaczyc :) i spróbować kuchni marokańskiej, o taaaak! :) rozmarzyłam się na wspomnienie moich zeszlorocznych wakacji :)