Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość deli24

dlaczego dwie spowiedzi

Polecane posty

Gość deli24

jak sie nie mieszka razem, a jedna jak sie mieszka ze soba?

Gość solo-solo
też nie wiem, ale ta druga podobno ma być w dzień ślubu, albo dzień przed więc ta pierwsza pewnie po to żeby "postanowić prawdziwa poprawę" odpowiednio wcześnie

Gość deli24
tak,ale dlaczego to się nietyczy par mieszkających razem przed slubem...

pierwsze słysze, że nie dotyczy par mieszkających razem. Ja ze swoimprzyszłym mężem mieszkamy razem i musimy iść na 2.

Gość nie rozumiem tego
ja mieszkałam z moim narzeczonym i miałam dwie spowiedzi. skąd wzięłaś tę regułę?

Gość klaps*
to chyba zależy od tego, czy powiesz księdzu, że razem mieszkacie czy nie.... my powiedzieliśmy i mielismy tylko jedną spowiedź.

Gość deli24
jak spisywaliśmy protokół z babką to ona pytała sie nas chyba ze trzy razy czy mieszkamy razem,bo jak nie mieszkamy to czekają nas dwie spowiedzi

Gość klaps*
bo w tych 2 spowiedziach chodzi o to, że do małżeństwa powinno się przygotowywać duchowo, przez jakiś czas.... jeżeli żyjecie razem jak małżeństwo, to w oczach KK żyjecie w grzechu, więc ta pierwsza spowiedź nie ma dla KK sensu, bo i tak dalej będziecie, żyć w grzechu....no chyba, że do ślubu bedziecie mieszkać osobno....

Gość mieszkamy już razem
ksiądz o tym wie i i tak kazał iść na 2 spowiedzi. Więc jak im ise uwidiz tak karzą robić

my mieszkamy razem protokół spisywaliśmy z proboszczem i skreślił nam jedną spowiedź - nie grzmiał nie krzyczał ani nie fuczał skreślił i już