Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość neni

tabletki anty a rozstępy

Polecane posty

Gość neni

qrde dziewczyny zaczynają mi wyłazić rozstępiska takie straszne :( szukam przyczyny i podobno min. hormony powodują ich powstawanie :| co wy o tym sądzicie? ma któraś podobny problem ? :( pozdrawiam

chodzi mi oczywiscie o te sposrod was ktore zazywaja tabsy :)

Gość tableta
eee...no bez przesadyzmu ja biore tabletki od 3 lat i nie mam rozstępów

Gość tina21
przyczyna powstawania rozstepów jest gwałtawne przybycie i skora sie napreza a jak chudniesz to powstaja rozstepy mozliwe ze tabsy maja troche na to wpływ nawet duzy jedni maja skłonności do przytyciz a potem wiadomo szybkie odchódzanie kinga20

ale wlasnie problem w tym, ze nie przytylam ani tez nie schudlam a tu zaczynaja mi sie robic rozstepy :( podobno hormony tez maja na to wplyw i zastanawiam sie czy przyczyna nie sa zle dobrane tabletki :| ?

Gość bardzo możliwe
ze to przez tabletki jesli nie przytyłaś, moja koleżanka od tabletek anty ma cellulit

no dziewczyny mam 172 cm wzrostu i waze 53 kg juz od dobrych paru lat ! nie odchudzam sie ani nic takiego a tu brzydko mowiac \"z dupy\" zaczynaja mi wylazic te okropienstwa :| jezeli sie okaze ze to przez tabsy to bede musiala je odstawic a nie wyobrazam sobie zycia bez nich :( najlepsze jest to, ze bralam jakis czas diane i nic mi nie dolegalo a teraz niby najnowsza generacja yasmin i takie cos:/

Gość Lambiere
Ja nie wiem, ale nie wydaje mi sie zeby rozstepy od hormonow... To przeciez takie mechaniczne raczej przypadlosci skory. Moze sprobuj ja lepiej nawilzac, aby byla bardziej elastyczna i nie "pekala" powodujac rozstepy?

Gość czysta biologia
Hormony maja duzy wplyw na skore. Moga tez przyczyniac sie do rozstepow

Gość ja tez mam
tez mam i tez szukalam takiegozwiazku z tym ze to kortyzol jest odpowiedzialny z acos takiego, a ten mam w normie a jesli chodzi o tabletki, to mi sie wydaje ze po porstu przytylam, i to niekoniecznie wagowo tylko w boczki mi weszlo no i sie zrobily sama nie wiem, tez bralam hormony i nie wiem strasznie mnie to wkurza bo gdybym wiedziala ze powoduja to bym nie wziela, z drugiej strony teraz chce wrocic ale boje sie ze jeszcze wiecej rozstepow mi sie zrobi jeszcze te na boczkach jestem w stanie sobie wytlumaczyc, ale te na biuscie????

Gość ja tez mam
hmmm nikt inny chyba takiego zwiazku nie widzi.... :(

Gość Bzinka
NIe, rozstepy to raczej nie od hormonów.... Nie bezposrednio przynajmniej. :)

Gość Bzinka
ja w kazdym razie po plasterkach nie mam :)

ja dbam o nawilzenie skory, stosuje nawet rozne prepararaty przeciw ich powstawaniu ale to nic nie daje niestety :( szczerze to mysle ze to moze byc wina tabletek bo rozstepy sa schorzeniami skory ale np syfki to tez schorzenie skory a wlasnie zaburzenia hormonalne sa ich przyczyna :/

pojde w najblizszym czasie do gina i dowiem sie co i jak a jesli potwierdzi moje przypuszczenia to bede musiala odstawic tabletki :( tylko co dalej? :|

Przyczyny powstawania rozstępów: - ciąża - dojrzewanie i wzrost ciała - gwałtowne tycie - intensywne treningi powodujące rozrost mięśni - zmiany hormonalne - skłonności genetyczne a wiec w moim przypadku to raczej tabsy :(

Neni, i co w koncu z rozstepami? Odstawilas tabletki, przestaly wychodzic nowe?

A jak dlugo ja bierzesz? Kurcze ja nie wiem, bralam juz Cilest, Diane 35, Tri-Minulet, teraz Yasmin, przy kazdych mi wylazila porcja rozstepow...

Gość mnie zawsze
ja jak schudlam przez operacje to mi sie porobilo pelno rozstepow na plecach , dupie masakra ,a teraz biore tab i nie widze by mi sie stan pogarszal. kupilam sobie krem na rozstepy z AA ciekawe czy pomoze