Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogatych przystojnych

kto placi wychowawczy zus?

Polecane posty

Gość d_o_r_a
CO PRAWDA NIE POBIERAM ALE CHYBA MOPS

Gość =P=P=P=P=P=P=P=PP=P=P=
wychowawczy jest bezpłatny ale jeśli dochody nie przektaczają 504 brutto to można sie starać o dodatek do wychowawczego i te pieniadze idą z GOPSU lub z MOPSU

Gość anuśka 26
no wlasnie? też jestem ciekawa.bo teraz jestem na macierzyńskim a potem na wychowawczy chyba pójdę i tak se myślałam czy to płatne-bo coś słyszałam że przez rok płacą kaske a potem 2 lata bezpłatnego!????wiecie coś o tym?

Gość anuśka 26
????

Gość 22mnkj
chyba max 3 lata jest platny mozna go brac podzielony nie trzeba calego ale dziecko nie moze byc wieksze niz 4 lata

dzieki za informacje:)

Gość =p=p=p=p=p=p=p=p=p=p=p=p=
coś nie wchodzi

Gość =p=p=p=p=p=p=p=p=p=p=p=p=
PORADY EKSPERTA drukujwyślij link Piątek, 02.06.2006, 10:15 Czy urlop wychowawczy to urlop bezpłatny? Jestem ciekawa czy dostanę jakieś pieniądze na urlopie wychowawczym? Czy to jest urlop bezplatny? W czasie urlopu wychowawczego pracownikowi nie przysługuje wynagrodzenie- jest to urlop bezpłatny. Warto tu jednak zwrócić uwagę na pewną alternatywę jaką przewiduje prawo pracy. Pracownik uprawniony do urlopu wychowawczego może bowiem złożyć pracodawcy wniosek o obniżenie jego wymiaru czasu pracy a pracodawca jest obowiązany uwzględnić taki wniosek. W ten sposób pracownik będzie mógł pracować na pół etaty przez okres w jakim mógłby korzystać z urlopu wychowawczego (Art. 1867 KP)