Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaa

Spóźniająca się miesiączka- pomóżcie

Polecane posty

Gość zmartwionaaa

Czesc dziewczyny. Wiem, ze juz ten problem był wałkowany sporo razy, ale przeglądałam to forum i nic nie znajduje.. Więc bardzo proszę o wyrozumiałość i poważne odpowiedzi. Zawsze miałam regularne miesiączki ( c0 31-34 dni ) a dziś jest 38!! dzień, a ja ciągle jej nie dostałam. Tzn. objawy mamm takie jakbym miała miesiączkę, pobolewa mnie brzych i troche piesi, ale krwawienia nie ma. Zaczynam poważnie się martwić, ciąże raczej wykluczam ( w ciągu ostatniego miesiąca zawsze używaliśmy prezerwatywy, a w okolicach jajeczkowania wogóle nie było zblizenia), jakichś wybitnie stresujących sytuacji też nie miałam, nie odchudzam sie, antybiotyków też nie przyjmowałam... Więć już sama nie mam pojęcia czym to może być spowodowane. Prosze, jeżeli macie jakiś pomysł, napiszcie, bo sie boje na poważnie. PS. Do swojego ginekologa już dzwoniłam- jest na urlopie i jutro bedę chyba szukać innego...

Gość Madda
wahania parodniowe są normalne. jeżeli wykluczasz ciążę, to nic się nie przejmuj, zwłasza, ze masz objawy (macica już sie kurczy i przygotowuje do miesiączki). nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile czynników może opóźnić miesiączkę, nie tylko stresy, np zmiana klimatu, itp.

Gość parfumka
a antybiotyki tez szkodzą? ostatnio strasznie bylam chora i duzo bralam tych antybuiotykow. i tez mi sie spoznia

Gość zmartwionaaa
DZieki serdeczne za odpowiedzi- juz sama nie wiem co mam myslec i czego się spodziewać. Najdłuższa cykl miałam 34 dni, więc strasznie się teraz boję. A co do ciąży, to już sama nie wiem, bo wprawdzie prezerwatywa była, ale nie od samego początku... Myslicie, że ciąza jest jednak możliwa?

Gość dojasnej
Nie mozecie mierzyc temp przynajmniej w okresie okołoowulacyjnym??? Skąd ludzie na forum maja wiedziec czy jestescie czy nie jestescie w ciąży skoro stać was jedynie na wpisywanie długości poszczególnych cykli? Można wysnuć pewne wnioski ale najpierw trzeba mieć trochę informacji a akurat długość cyklu nic nie mówi w tej sytuacji.

Gość zmartwionaaa
Ja nie pytam, czy jestem na pewno w ciąży, bo zdaję sobie sprawę, ze tego wiedzieć nie możecie, tylko pytam, czy istnieje takie prawdopodobieństwo abym była, skoro na początku stosunku nie używaliśmy gumki, a dopiero po kilku minutach ( na duużo przed wytryskiem- wytrysk był do prezerwatywy) i to raczej nie było w okresie okołoowulacyjnym, ale pewności 100% nie mam..

Gość dojasnej
Tak! Istnieje prawdopodobienstwo poczęcia w takiej sytuacji.

Gość dziewczyno jesteś
hipohondryczką..przecież takie wahania parodniowe są normalne, wiele czynników może mieć wpływ na opóźnianie się okresu...do ginekologa to sie idzie jak problem jest poważny, jak okres nie pojawia sie np. po 2 miesiacach, a nie po 4 dniach..Jak mozna chodzic z takimi pierdołami do lekarza, haha idź dziecko ciekawe co ci powie

Gość zmartwionaaa
Może i macie rację, ale mnie to przeraża- zawsze to było wahnięcie 2, 3 dni, a nie tak jak teraz niemal 10. Może rzeczywiście z tym ginekologiem przesadzam, ale na serio sie boję. A możecie mi polecić jakiś naprawde wiarygodny test ciążowy, bo nigdy sobie takiego testu nie robiłam i nie mam pojęcia jakie są dostepne na rynku, to może chociaż troche sie uspokoje ( albo wręcz przeciwnie ;-)) Pozdrawiam Was serdecznie i dzięki za odpowiedzi

Gość zmartwionaaa
A kiedy w efekcie dostałas miesiączki? Czy jest możliwośc by mi sie teraz nie pojawiła a za mieciąc znów była normalbnie?????

Gość wystarczylo
A wystarczyło nastawić budzik 5 min wcześniej, zmierzyć temp i uniknęłybyście stresu bo na bieżąco widziałybyście kiedy faktycznie doszło do owuacji - po prostu zaobserwowałybyście skok temp i od tego momentu spokojnie można było przewidzieć kiedy nastąpi miesiączka - po co się dodatkowo stresować przed egzaminem zyjąc w niepewności??

Gość wystarczylo
zasponsoruje termometr? ;) :D

Gość no właśnie mnie tez
sięspóźnia, a nie wiem co jest u mnie normaw sumie, ostatnio dostałam za 34dni a wcześniej 2 cykle po 25-26dni, teraz już35 mija :( Stres mam faktycznie straszny noi antybiotyk brałąm... czy antybiotyk może opóxniac miesiączkę??

Gość wystarczylo
www.lmm.pl

Gość Spoko spoko....
Spoko, poczekaj. Ostatnio mialam identyczna sytuacje. W zwiazku z tym , ze w ciazy nie moglam byc, a mialam urlop zaplanowany tak, zeby miec go krotko po okresie, to kombinowalam, zeby szybcej dostac. Gorace kapiele, winko, wysilek fizyczny, aspiryna pprzez 3 dni z rzedu (zaznaczam,ze nie zapijalam jej winkiem). I nic! Tego sie nie da przyspieszyc, trzeba czekac. Bylam teraz u gina - proponuje piguly. Zla jestem jak diabli, bo urlop szlag trafi... A pigul nie wezme na razie, bo za rzadko sie z facetem widuje :( A do tej pory okres mialam jak w zegarku.. Szlag by to...

Gość zmartwionaaa
Hej. Byłam u ginekologa- dostałam Luteine, ciązy nie stwierdził, ale kazał zrobic test ciązowy, aby wykluczyć ewentualne zapłodnienie tuż przed spodziewana miesiączką ;-) Luteine wzięlam wczoraj wieczorem i dziś rano , w południe dostałam " miesiączki", chociaż to dość trudno tak nazwać, bo to raczej jest jakieś skąpe plamienie. Już nie wim, co mam o tym mysleć... Test zrobiłam ( pre- test)- wynik wyszedł mi nieważny ;-))-nie mam pojęcia dlaczego nie pojawiła sie zadna kreska!!! Więc chyba musze zrobić drugi test, co o tym myslicie??

Gość Agggii
no halo ja tez jestem cholernie zmartwiona, okres jest co 28 dni czyli powinnam dostac 4 stycznia, ale z reguly mam co 30 czyli 6 stycznia bylby mile widziany. 4 stycznia wyruszylismy w dluga podroz autem , ktora trwala 37 godz do tego zmiana klimatu... Wszystko bylo jak nalezy- prezerwatywa do tego przerywany... Jest 14 styczen czyli 8 dni spoznienia - ja oszaleje Mialam objawy: zmiany nastroju, bol brzucha i nic...:( HELP

Gość moniczka16108
heh...mnie sie spoznia 7 dni okres i poszlam do lekarza przpeisal mi tabletki na przyspieszenie okresu i jest fajnie...pojde kupie zazyje i juz...a w ciazy nie jestem bo zrobilam test ciazowy heh...wiec laski...glowka do gory podziwiac chmury....milego czytania dalszych wypoowiedzi:)

Gość moniczka16108
heh...mnie sie spoznia 7 dni okres i poszlam do lekarza przpeisal mi tabletki na przyspieszenie okresu i jest fajnie...pojde kupie zazyje i juz...a w ciazy nie jestem bo zrobilam test ciazowy ps.pytania nie byly trudne - blondynkowy kawal heh...wiec laski...glowka do gory podziwiac chmury....milego czytania dalszych wypoowiedzi:)

Gość alexa_90
hej...spoznia mi sie okres juz 10dni, powinnam miec tak ok32dnia juz jest 42 ...w ciazy raczej nie jestem bo nigdzie nie wyruszam z domu chyba ze na spacer z psem, nawet nie mam chlopaka czasem mam jakies zboczone sny i tyle,moze to przez szkole klasowki zblizajacy sie koniec roku itd. ale mino wszystko sie denerwuje bo nigdy nie mialam takiego opoznienia maxymalnie 4-5 dni, ciagle czekam na miesiaczke ale im bardziej czekam tym dluzej jej nie ma .......prosze o odpowiedz

Gość Plastus
Ehhh pare dni ... pamiętam jak mi się spóżniał 4 miesiące .. ale wreszcie dostałam .. teraz spóżnia się przeszło 3 tygodnie ... ( aha ..jestem dziewica) chyba trzeba będzie sie wybrać do p.ginekolog. ps kiedys musi być ten pierwszy raz.

Gość Zmeczona zyciem...
JA powinnam dostac miesiaczke z 4 na 5 tak jak zawsze a teraz mi sie spoznia juz 8 dni... A dwatygodnie przed data okresu Wspolzylam pierwszy raz z chlopakiem ... robilam test ciazowy i nie wykrylo ale dalej jestem nie pewna... nawet mama zauwazyla ze nie mam okresu i chcesie ze mna wybrac do ginekologa... Ja juz sama nie wiem co robic...eh.....;/;/;/ NApisze POzniej co z tego wzsystko wyniklo ... Buziaki:*:*:&*

mnie kłuje jajnik po lewej stronie,i 2 tygodnie spóznia mi się okres robiłam test i wyszedł negatywnie wiec w ciązy nie jestem,piersi bolą i kłucie w jajniku już ponad 2 tygodnie co robić,byłam u lakrzy mam jakaś infekcje pochwy brałam już z 5 opakować leków i nic nie pomogło .. ;/ odweidziłam 3 lakarzy każdy stweirdził u mnie co innegO ;/ co robić?

Gość .... 050
Pierwszy raz okres miałam 23 maja, 23 czerwca sie nie pojawil. Jest 15 lipiec i go dalej nie ma. Niedługo powinnien sie pojawic nastepny a tamten sie dalej spoznia . Mam 14 lat i boje sie isc do ginekologa. Pomóżcie bo okres spoznia mi sie juz 3 tygodnie.

Gość tyma
.... 050 !! kolejna miesiączka moze wystąpić po uplywie nawet pol roku ;)) niemartw sie ;p

Gość karcka
dziewczyny z opóźniającą się miesiączka ! Nie czekajcie do następnego dnia, idźcie natychmiast do lekarza, jeżeli nie chcecie ciąży a jest to dopiero 4 czy 6 tydzień to nie będzie tragedii.

Gość kickic
050-pierwszy okres mialam (wiele lat temu.........);) -luty -maj -sierpien potem juz co miesiac. to normalne:)

Gość Gosia999
Hmmoim zdaniem..ja mam 14 lat ostatnio miłam miesiaczke 4 5 6 7 8 9 lipiec i teraz tez nic niema ajest 7 czerwiec..pierwsze miesiaczki sie spozniaja o pare dni tygodni a nawet miesiecy to normalne...chyba:) mam objawy przed miesiaczka...ale jakos nic sie niedzieje jesli was to niepokoi porozmawiajcie z mama albo idzcie do lekaza on napewno pomoze:D

Gość Basia20
Witajcie! Mi spóżnia sie miesiaczka 10 dni i poraz pierwszy mi sie to zdazyło, zawsze moje miesiaczki sa regularne. Mysle ze moze byc to ciaza, poniewaz kocham sie ze swoim narzeczonym bez prezerwatywy i chcemy miec dziecko! Robiłam test ciązowy ale wyszedł negatywnie. Nie wiem co mam myslec, czy to ciąza. Stersowac tez sie nie stresowałam ani nie przemeczenie czy inne takie tam! Miałam bóle brzucha takie jak przed miesiączką ale nie dostałm okresy piersi równiez mnie bolały no ale cisza! Cieszyłabym sie gdyby okazało to sie ciążą! Odpisujcie jezeli ktos miał podobny przypadek!