Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaaa

Spóźniająca się miesiączka- pomóżcie

Polecane posty

Gość iiiiiiii
czy jeżeli przed zrobieniem testu ciążowego wypiłam pół litra soku tzn przez cały dzien od 8 rano do 13 a test zrobiłam o 14 tzn ze mój mocz jest za bardzo rościęczony? a miedzy czasie pare razy siusiałam

Gość ooonnnnaaa
spoźnia mi się miesiączka 4 dni test wyszedł że nie jestem w ciąży ale przed zrobieniem jego wypiłam poł litra soku w ciagu 5 godzin....nie bola mnie piersi ani nic....spalam ze swoimi chłopakiem w dni płodne ale on mial gumkę i nie doszedł i mialam po tym juz jedna miesiączkę i nie wiem czemu teraz mi sie spóźnia;/mimo wszystko boje sie że mogę być w ciąży choć mój chłopak mówi że nie jest to możliwe

Gość gorzeeej
za to ja mam okres co jakies 18 dni od jakiegos czasu...zaczyna mnie to martwić...wiem ze sa takie przypadki ze okresu moze dostac 2 razy w miesiacu jednak najczesciej sa one pojedyncze, u mnie jednak zdarza sie to nadzwyczaj czesto...czy uwazacie ze jest to jakis poblem z hormonami?

Gość bardzo.zdenerwowana
mam problem i tak sie boję .. uprawiałam z moim chłopakiem pół peeting bo nawet nie wiem jak to nazwać . a okres spoznia sie juz 3 dzien . wiem ze generalnie nie powinno nic z tego być , a jednak tak bardzo sie boję .... a tymbardziej poo rozmowie z moja mama ktora raczej nie uspokoiła mnie a jedynie bardziej zdenerwowala ... POMÓŻCIE ! błagam ...

Gość olunia96
mi może sie nie spożniła ele w wieku 12 lat mam potop Stulecia co 10 minut musze zmieniać wkładkę Help

Gość Zmartwiona__
Ja powinnam dostać miesiączke około 9 dni temu...jestem dziewicą... wieć to napewno nie ciąża... nie zdażało mi się żeby miesiączka tyle mi się spóźniała...co może się dziać???(mam 15 lat)

Gość maja1999999999
hej , mam 15 lat i mam okres od w lat, ostatni okres mialam 12 maja, od dwóch dni czuje dziwny bol w okolicy podbrzusza, a szczegolnie po prawej stronie, tam gdzie jest jajnik, czy to wskazuje ze niedlugo dostane miesiączkę ? prosze o odpowiedz

Gość maja1999999999
hej , mam 15 lat i mam okres od 2 lat, ostatni okres mialam 12 maja, od dwóch dni czuje dziwny bol w okolicy podbrzusza, a szczegolnie po prawej stronie, tam gdzie jest jajnik, czy to wskazuje ze niedlugo dostane miesiączkę ? prosze o odpowiedz

Witam! Mam mały problem mianowicie miesiączka spóźnia mi się 8 dzień. W grudniu przestałam brać tabletki anty i miesiączka uregulowała się po 2 miesiącach i miałam cykle 28 dniowe. W zeszłym miesiącu dostałam z 2 dniowym opóźnieniem, co spowodowane było stresem. Byłam u lekarza, hormony wyszły idealnie i inne badanie także. Wczoraj zrobiłam test i wyszedł negatywny. Martwi mnie podwyższona temp (37,3-37,5). Chciałam wybrać się do lekarza, ale oczywiście brak terminów. Takie opóźnienie zdarzyło mi się po raz pierwszy. Bolą mnie piersi, ale nie tak jak zawsze tylko słabiej. Ostatnio też zaczęłam biegać. Mniej więcej 4 km dziennie, może to powoduje opóźnienie? Proszę o pomoc.

Gość mała789
Witam wszystkich!! Ja mam podobny problem do waszego. Chcialam aby w tym miesiącu miesiączka spuźnila mi sie 3 lub 4 dni przez ok tydzien bralam po 4 witaminy C potem juz po 6 tabletek dziennie ( to podobno pomaga na opuźnienie). Miesiacze powinnam dostac 25 czerwca a jest juz 3 lipiec i nic:( strasznie sie boje, że jestem w ciązy, wspułzyłam z chłopakiem ale ZAWSZE w PREZERWATYWIE!! Biore tez powrzne leki na tarczyce bo choruje na nadczynnośc tarczycy wiec pomyslałam że to sie przyczynia do spuzniania mojego okresu ale jednak podejrzenia mam i obawy ze to ciąża. Czy myślicie, że to może byc ciążą, czy poprostu ta witamina C i leki tak działają?/

Gość Bardzo zmartwiona
pierwsza miesiaczke dostałam pod kniec 5 klasy a teraz ide do 2 gim...do tej pory miesiaczki miałam regularne a ostatnia dostałam 1 czerwa a teraz jest juz 3 lipiec i straznie sie martwie... wykluczam ciaz bo nie uprawiałam jeszcze nigdy z nikim seksu wiec moze mi powiecie dlaczego tak mi sie spóznia?????!!!!!!??????

Gość zmartwiona20
spozni mi sie juz ponad 2 tygodnie okres i nie wiem dlaczego. strasznie sie tym stresuje bo nigdy mi sie cos takiego nie przytrafilo. jestem dziewica wiec ciąża nie wchodzi w gre. weic czemu mi sie spoznia?????????? pomozcie bo zglupieje

Gość DArooooo
moja dziewczyny brała antybiotyki jakieś na węzły chłonne i się opuźnił prawie o 10 dni i żyliśmy w strachu...potem jak mi napisała że dostała okresu to myślałem że spadne ze stołka ze szczęścia..:) pozdro

Gość Kasii
Od ostatniego okresu minęło 33 dni, nie współżyję z chłopakiem, ale... "macanki" itp. są, wytrysk zawsze jest na zewnątrz, obawiam się troszkę :( Powiedzcie mi coś, bo martwię się...

Gość pinkkk
Mi spóźnia się już prawie 2 tygodnie;/ robiłam dwa testy - obydwa wyszły negatywnie.. Zawsze zabezpieczamy się prezerwatywą i kończy poza mną... martwię się..myslicie ze moge byc w ciązy?

Gość ona 16
ja juz sama nie wiem co mam myslec bo nie mam prawie 2 miesiace okresu a boje sie iscdo lekarza a ostatnio uprawialam sex prawie 2 miesiace temu ale niby z gumka a boje sie ze wpadlam... ; (

Gość pinkkk
Ja byłam u lekarza - stwierdział ze nie jestem w ciązy, przepisał mi luteine, która brałam tydzień..teraz mam czekac dwa tyg na okres... Brałyscie kiedyś luteinę? jesli tak to po ilu dniach pojawił się okres?

Gość mart1na92
Cześć Dziewczyny! Chciałabym się dowiedzieć przez co jeszcze może opóźnić się miesiączka? Moj problem polega na tym, ze kochalam sie z chlopakiem bez zabezpieczenia na poczatku , potem zalozyl gumke. nie wydaje mi sie zeby doszlo do zaplodnienia, oproznil sie poza mną. ostatni okres mialam 15 sierpnia i tak srednio mam co 31, 33 dni. dzis jest 21 wrzesnia i nie ma nic.! objawy są: bol piersi, wyjatkowa drazliwosc, bol w okolicy ledzwiowej, czasami zawroty glowy. Przezywalam troche stresu w tym czasie ale jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby pd czegos takiego od razu okres sie opoznial... planuje zrobic test tylko za bardzo nie wiem kiedy a na pewno nie bede czekac 3 tygodnie zeby wyszedl wiarygodny... czekam na odpowiedzi.

Gość meluś
Hej, Czytałam wasze wypowiedzi ale kurcze nie ma podobnych do moich objawow. Miesiaczki nie mam juz ok.2 miesiecy, test ciazowy robilam i wykazal ze nie jestem w ciazy. Jestem od tamtego czasu bardzo osłabiona nawet schudłam kilka kilo ... Czesto boli mnie głowa, brzuch mam bardzo wzdety i jesc mi sie nie chce (jak bym mogla to bym cale dnie nic nie jadla). Mam ochote wybrac sie do ginekologa ale nie wiem czy mnie przyjmie poniewaz nie mam ukonczonych 18 lat;/ jak myslicie przyjmie mnie ?? i co z tym zrobic ??

Hej dziewczyny! Ja tez mam obawy.. Od niedawna wspolzyje ze swoim chlopakiem. Podczas seksu zawsze uwazamy. Nigdy 'nie skonczyl we mnie' tylko na zewnatrz.. Jednak ostatnio kochalismy sie w moje dni plodne oczywiscie z gumka.. Niby wszystko przebieglo okej ale strasznie sie boje ze jednak moglismy wpasc.. Nie chce byc w ciazy :( mam dopiero 18 lat i jeszcze sie ucze. W ogole w czasie gdy mialam dostac okres mialam zapalenie pochwy i smarowalam jakas mascia ktora i pomogla i uzywam plynu do higieny intymnej.Jednak juz 2,5 tygodnia spoznia mi sie okres .Stesuje sie strasznie mocno, kilka nocek mam nieprzespanych i ta pogoda.. Mozliwe ze przez to wszystko spoznia sie mi okres ale zeby az 2,5 tyg?:( Testu boje sie zrobic.. Chyba boje sie odpowiedzi.. Myslicie ze moge byc w ciazy? Pomocy:(

Gość sandwichesss
proponje zrobic test i wszystko bedzie jasne. Ja jestem w podobnej sytuacji. Napisz jak coś sie wyklaruje

Gość meluś
Ja już jestem po 2 testach i za kazdym razem pokazało mi ze nie jestem w ciazy... wiec wybieram sie do ginekologa ... bo to moze byc jakas choroba.;/

Gość ssandwichess
a ile ci sie spoznia?

Gość meluś
spoznia mi sie juz 3 miesiace...., przy tym bardzo bola mnie jajniki jak chodze i jak siadam szybko.....

Gość anonim 90
jesli chodzi o jak najwcześniejsze wykrycie ewentualnej ciąży to polecam bo sama nieraz przezywalam strach, bole brzucha z powodu spozniajacego sie okresu i za kazdym razem schizowalam, że to napewno ciąża pomimo tego , że mam nieregularny okres bo nawet czasem co 50dni a czasem co 28 no ale i tak ciagle myslalam ze to jest ciaza(nawet symptomy sama widzialam) ale teraz juz sie opamietałam i mniej schizuje dlatego tez jesli chodzi o moje przygody z okresem i wyimaginowana ciaza i jezeli wy macie jakiekolwiek obawy, że moze jestescie to nie stresujcie sie tylko dla swojej pewnosci zrobcie test ciazowy z krwi beta hcg i nie traccie pieniedzy na testy ciazowe z moczu bo niedosc ze wartosc jednego testu to suma ok. 15zł to na dodatek wiarygodnosc takiego testu jest pewna dopiero 14 dni od zaplodnienia a pamietajcie , że do zaplodnienia dochodzi dopiero 7-10 dni od ewentualnego stosunku.Cena tego testu to ok 30-40zł w zaleznosci od laboratorium w jakim robicie i jest to test z krwi , ktory minimum juz 9 dni od stosunku daje 100%pewnosc i jesli dalej nie jestescie pewne to mozecie go powtorzyc po 48h bo wzrost tego hormonu we krwi w czasie ciazy i to juz nawet w pierwszym tygodniu bo test ten juz wykazuje 1-2 tydzien ciazy wzrasta o 66% czyli o ponad połowe co daje juz 10000%pewnosc.Jesli chodzi o testy z moczu to nie mamn i nie bede miala do nich zaufania a zwlaszcza do ich producentow, ktorzy pisza na opakowaniu, ze test z moczu wykrywa juz 7 dniowa ciaze ale nikt nie napisze , że nie 7 dni od stosunku tylko 7 dni od zaplodnienia czyli liczac 7-9 dni + kolejne 7 dni bo testy te z reguły wykrywaja dopiero stezenie tego hormonu w moczu ponad 25m/l ,czyli dopiero po 15-16 dniach jest on wiarygodny i to nie zawsze, bo czasem moze byc zle wykonany albo za wczesnie.Z reszta jak pojdziecie do ginekologa to on bedzie w stanie wykryc dopiero ciaze w 3-4 tygodniu gdy cos bedzie juz widoczne na usg dlatego najczesciej jest tak , ze wysylaja wlasnie na badania krwi beta-hcg, ktore dla nich sa 100%pewne.

Gość Konja
Nie wiedziałam, że i ja się wkręcę w takie tematy, ale jednak... Mój przypadek jest ciekawy. W aktualnym cyklu współżyłam z chłopakiem bardzo regularnie (czyt. często) w zabezpieczeniu w formie stosunku przerywanego zazwyczaj. Wiem, wiem - średnie zabezpieczenie. Ale sądząc po najnowszych wynikach badań - w sumie to niewiadomo. Cykle miałam do tej pory bardzo regularne 24-28 dni (zazwyczaj albo tak, albo tak), ze trzy razy zdarzyły się większe odchyły, z których max. wynosił 36 dni (albo 38, nie pamiętam). I sprawa jest co najmniej dziwna, bo robiłam pierwszy test kilka dni po spodziewanej miesiączce (jak pamiętam ponad 30. dnia) - negatywny. Drugi test kilka dni temu - negatywny. A jestem już w 42. dniu cyklu. Powoli zaczynam się przejmować... Ten miesiąc obfitował w stresy (sesja i inne) i większą (niż zwykle) frekwencję spożywania alkoholu. Może to miało wpływ? Ale czy aż zatrzymałoby mi okres? Do tej pory nie miałam aż takich opóźnień... Jak zbliżała mi się @, to czułam objawy cyckowe, wysypywało mnie na twarzy, no i jadłam sporo, a pół h, godzinę przed samym krwawieniem, wiedziałam, że zaraz będzie (brzuch). Teraz? Dopiero kilka dni temu powiększyły mi się piersi, lekko bolesne przy ujmowaniu w dłonie, wysypało na twarzy i to wszystko. W poniedziałek, jeśli nic się do tej pory nie wydarzy, planuję kolejny test. Czy powinnam udać się od razu do ginekologa? Jeśli test wykonany po takim czasie będzie wiarygodny - wolę zrobić go najpierw. Co sądzicie?

Gość boisie
Hej, moja sytuacja wygląda następująco. Od 2 mies nie kochałam się z chłopakiem. Ostatni raz był bezpieczny i byl to zarazem pierwszy dzień okresu. Kolejny cykl przebiegał normalnie, a teraz od 10 dni spóźnia mi się okres. Myślałam, że to może przez stres - sesja egzaminacyjna, problemy w domu, brak snu. Ale od kilku dni się wygrzewam, robię masaże brzucha, dużo piję. Nic... Do tej pory wydawał mi się, że ciąża nie wchodzi w grę. Zastanawiam się nad testem. Jak myślicie? Jednak żadnych objaw nie mam... Co powinnam zrobić??

Gość piorko
witam mam problem miesiaczka spoznia mi sie 13 dni nie mam zadnych objawow ciazy nic mnie nie boli oprocz jajnikow co jakis czas jak przed okresem czy moze to byc ciaza? testu jeszcze nie robilam bo mysle ze to za wczesnie czy mam racje pomozcie

Gość ehh15
witam mam taki problem. W sierpniu powinnam dostac okresu tak ok 27. miałam wszystkie objawu no wzdęcie brzucha czy podniesienie wagi. No i własnie ta waga podniosła mi sie o 2 kg. a okresu nie dostałam do dziś. czy przytyłam czy to nadal zalicza sie do objawów okresu i jak dostanego to waga zejdzie ?