Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malowana lala

Koniec z wyciskaniem od dziś, kto ze mną ?

Polecane posty

Ale fajnie, że Ci się udaje :D Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Trzymam kciuki za dalsza walkę. Ja ostatnio jakoś się trzymam, bo moje masakry ograniczają się do 2-3 góra 4 ranek, więc nie jest źle ;) Twoje rady rzeczywiście są niezłe, więc postaram się trochę wprowadzić je w życie w miarę możliwości, hihi. I jeszcze pytanko w sprawie tego kremu Oceanic Help. Czy on nie jest za ciężki i za tłusty? Nie zapycha Ci porów? Nie świecisz się po nim?

Gość malowana lala
Hej już jestem ! Nie było mnie w mieście. Kasiulek, kochana weź się w garść i nie załamuj się po porażce ! Skycandy dziękujemy za rady ! Kasiulku, postanówmy, że od jutra przez tydzeń nie tykamy buziek, a gdy najdzie nas ochota zajmiemy się czymś innym. Wiem, że łatwo powiedzieć, gorzej z praktyką, ale naprawdę warto ! Pozdrawiem Was gorąca, Kasiulku jeszcze bardziej trzymam kciuki, jeśli mocniej się wogóle da ;)

Gość malowana lala
* pozdrawiam Was gorąco :) tam powinno być

Hej no nareszcie wróciłaś, bo już myślałam, że zostawiłas mnie z tym samą. Ja dzisiaj nic nie wydusiłam :) Jupi!!! Jestem taka szczęśliwa. ale dzień sie jeszcze nie skończył. Mam nadzieję, że mnie nie najdzie już dzisiaj ochota. Jest okropnie gorąco i nie chce mi się w związku z tym siedzieć przed lustrem i wyciskać. Hihi to może i dobrze ;)

Gość malowana lala
Tym tym tym > dzięki ! Kasiulku, jestem z Toba ! Mam nadzieję, że za mnie też trzymasz ksiuki ;) wiesz czego się jeszcze boję ? Że gdy przestanę się wyciskać, to zacznę rozładowywać (lub przez nudę) jedząc słodycze :( Nie cierpię nudy ! A tak wogóle to gratuluję silnej woli ! Trzymaj tak dalej ! Buziaki !

Gość malowana lala
* rozładowywać stres (coś z moją klawiaturą :()

skycandy czy ten ALANTAN (plus?) krem ma działanie również nawilzające?? mogłabyś mi przybliżyc działanie tego kremu? bo zastanawiam sie nad tym produktem ? miałas moze również maść? z tej samej firmy ( nazwy) prosze o odpowiedz :)

Hej!Ja już dosyć dawno przestałam wyciskać pryszczolki i tego typu niedoskonałości buźki.Teraz prawie nie mam trądziku na twarzy.Dlatego prawie że mam trochę blizn potrądzikowych ;/.Pryszczy i innych takich -zero 0 :)) Jakoś się nauczyłam wyciskać ;].Zmobilizowała mnie do przestania m.in.kosmetyczka-u której na początku mojej \"kuracji-stop wyciskaniu\"byłam i która precyzyjnie wyczyściła mi twarzyczkę.Teraz uzywam szarego mydła-zamiast żelów i tego typu rzeczach ;P toniku tkiego z witaminami-pomarańczowe opakowanie z avonu -kupiłam go za 12,90zł ale róznie chodzi ;] później nakładam krem antybakteryjny z avonu-clearskin.Czynności te powtarzam kilka razy dziennie.Oprócz tego łykam witaminki które polecila mi kosmetyczka nazywają się \"Capilit a+ e\".1 tabletka raz dziennie po posiłku-niezałeżnie od pory ;].Oprócz tego ów kosmetyczka powiedziała mi też żebym twarz na wyjścia smarowała antybakteryjnym fluidem lub pudrem(w formie kremu).Wybrałam puder w kremie.Zielony z erisa-under twenty-stara wersja-kupiłam za ok.10zł.w sumie może za wszystko zapłaciłam 40 zł i jestem zadowolona bo nie są to pieniadze wywalone w błoto. Kochane życzę Wam aby ten tradzik zeszedł Wam tak szybko jak mi ;] :* p.s.trądzik który miałam był trądzikiem związanym z okresem dojrzewania-ale te moje \"zakupy\"też Wam powinny pomóc

Gość skycandy
Widzę ,że jest kilka pytań;).Kasiulku:nie krem oceanica nie zatyka mi porów(jak na razie-stosuję od dwóch miesięcy).Z tym ,że u mnie sprawa jest o tyle skomplikowana ,że mam cerę suchą naczynkową i wrażliwą(trądzik u mnie był typowo nerwowy-miałam ładną cerę przez złe kosmetyki pojawiło się kilka zaskórników i się zaczęło...chyba dwa lata by trwało gdyby trwało;).A recenzje aa help znajdziesz na kafe i na wizażu:).Ciastko z kremem:alantan plus mam z zakładów farmaceutycznych "unia"(to ta sama firma która produkuje maść).Niestety ulotkę gzieś wyrzuciłam więc nie podam Ci działania deklarowanego przez producenta a jedynie tyle ile pamiętam:działa łagodząco, delikatnie likwiduje blizny, przeciwdziała stanom zapalnym,reguluje gospodarkę hydrolipidową.Substancje czynne to alantoina i d-pantenol.Substancje pomocnicze:olej parafinowy, lanolina bezwodna,polawaxnf,glikol propylenowy,alkochol cetostearylowy,hydroksybenzan etylu(aseptina A),hydroksybenzen metylu(aseptina M),hydroksybenzen propylu(aseptina P), woda oczyszczona.uff...za ewentualne literówki w składzie przepraszam.Maść również kiedyś miałam ale stosowałam do podrażenień po depilacji(okropnie tłuste cholerstwo;)krem ma inną konsystencję a działanie to samo.Mogę go nałożyc nawet na dzień w niewielkiej ilości i się nie błyszczę.Kosztuje ok 7 zł.Na razie jestem nim zachwycona:nawilża, łagodzi, nie dopuszcza do przekształcenia się grudek w większe zmiany.A teraz się Wam przyznam...wczoraj...wieczorem...wycisnęłam:(.Co prawda nie jest tragicznie bo się w porę opamiętałam i nie mam jednej wielkiej rany na twarzy a tylko dwa zaczerwienione punkty.Ale nie będę rozpaczać przemyłam nasmarowałam acnefanem niech bledną:P.Powodzenia w walce(a może by tak dzisiaj trochę czasu na powietrzu spędzic?nie wiem jak u Was ale u mnie zapowiada się piękny dzień:))

malowana lala--> no pewnie że trzymam za Ciebie kciuki :D Mam nadzieję że się trzymasz i nie wyciskasz! Dzięki za info o tym kremie AA Help. Narazie chyba się jednak wstrzymam, bo wydaje mi się że na lato będzie za ciężki. U mnie narazie spokój, aż się sama sobie dziwię :)

Gość Kiara
no ja tez sie juz trzymam, co najlepsze przestalam wyciskac twarz a zaczelam dekold, wiecie jaki to komiczny widok?? panna z czysciutka buźka i pocharatanym dekoldem:/:/ale od 2-3 dni juz nic nie wyciskam i na dekoldzie mam jakies 2 male strupki i jeden duzy a poza tym nic, sloneczko i jeszcze w tym pomaga:D:D:D

Gość Kiara
a poza tym jesli chodzi o szczerosc to na rece slonce nie pomaga tylko blizny sa bardziej widoczne:/ od paru lat cierpie na autoagresje

Hej Kiara. Bardzo się cieszę że już nie niszczysz sobie buźki :D A dekolt to chyba mniejsze zło, bo w ostateczności można go zakryć bluzką, a twarzy nie da rady :P Trzymam kciuki, żeby to paskustwo (czyt. autoagresja) odeszła w zapomnienie. Ja narazie się trzymam i buźka coraz ładniejsza się robi. Tfu, tfu nie chce zapeszyć ;) Trzymajcie się dziewuszki chodno, bo upał straszny ;)

Gość malowana lala
Heeeeeeeeeeeeeej. Już jestem, nie miałam neta, a później wyjechałam. Wam dziewczyny też się bardziej przetłuszcza skóra w taki upał ? Myślę, że to może sprzyjać powstawaniu wyprysków :( Buziaki.

Hej malowana lala. Ja od trzech dni nie używam kremu, tylko myje buzię żelem Eris Tilia (fajnie nawilża) a potem przecieram wacikiem nasączonym kilkoma kroplami olejku herbacianego. I wiesz, że mi się cera poprawiła?? :D I przrtłuszcza się jakby mniej. Super :D

Gość malowana lala
I dzięki za porady i informacje ! Pozdro !

Gość malowana lala
Kasiulku, miło Cię widzieć ! To super, że Ci się cera poprawia, oby tak dalej !

ja sie przyłączam:) bo mimo tego że mam sporadyczne pryszcze to lubie szukac problemu i molestowac twarz:) za 3tygodnie ide do kosmetyczki na oczyszczanie :) no i kupuje no scara na blizny bo mam malutkie ;/

malowana lala to może Ty też spróbuj z tym olejkiem. Koszt niewielki ok. 8 zł więc niewiele tracisz. Moja cera teraz bez kremów naprawdę odpoczywa i wreszcie oddycha. A olejek herbaciany jest dodawany do wielu kremów przeciwtradzikowych.

Gość malowana lala
Dzieki Kasiulku ! A gdzie moża go kupić ? Buziaki !

Ja kupiłam w aptece. A teraz czekam na baty, bo wczoraj wieczorem znowu się nawyduszałam 😭 A było już tak pięęęęknie 😡

Gość malowana lala
Ja tęż dziś trochę się zasiedziałam w łaźni :( Trzeba się wziąć w garść i nie poddawać ! Pozdrawiam.

Gość malowana lala
Kasiulku co u Ciebie ? Dlaczego się nie odzywasz ? :(

Hej jestem jestem :) Ehh teraz znowu mi się cera pogorszyła trochę i znów sie nawyciskałam 😭 A Ty jak sie trzymasz kochana?

Gość malowana lala
Fajnie, że jesteś :) Też niepotrzebnie się trochę powyciskałam :( Musimy być silne ! Pozdrawiam !

Ale powiem Ci że ogólnie jest i tak lepiej. Wcześniej jak wyciskałam, to robiłam masakrę całej twarzy, a teraz tylko kilka i przestaję. Pozdrawiam 🌻 Trzymaj się ... z daleka od lustra. Buźka.

Gość malowana lala
Hej, co u Ciebie ? Dziś trochę się powyciskałam :( , jutro będzie lepiej ! :) Pozdrawiam !

Gość janka007
ja żeby nie wyciskać nie mogę patrzeć w lustro w ciągu dnia