Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość promyk_słońca

Jak długo staracie sie o dziecko...

Polecane posty

Gość promyk_słońca

Wiatm. Chciałam sie dowidziec jak długo staracie sie o dziecko, kiedy zgłosiłyście sie do lekarza z tym problemem i na jakie badanaia Was wysłał. Jakie bierzecie leki.? My ok 2 lat i lekarz mowi ze jak w tym cyklu nie wyjdzie to skieruje mnie na badania, kontrast czy coś takiego. Która z Was to miała?

Staram się 11 cykli i nic narazie jeszcze nie pytałam o poraę lekarza dodam że przy pierwszym dziecku starałam się 7 miesięcy i potem zaszłam w ciąże. Dlatego zwlekam z pójściem do lekarza.

Gość mucha na polu
czy wy aby wiecie w ktorym momencie sie bzykac???????

mucha owszem wiemy, nie zadawaj głupich pytan prosze sabcial - pomiary temp, jakies leki, witaminy? czy poprostu wyliczasz sobie dni płodne?

Gość mucha na polu
i juz widze ze glupoty piszesz... bo dni plodnych sie nie wylicza ale obserwuje na podst. sluzu.. to najpewniejsza metoda... wyliczenia sa zawodne... organizm to nie szwajcarski zegarek

obserwuje na podsta śluzu i tem, poza tym mam regularne cykle co 28 dni wiec owulacja przypada 14 . Nie wiem o co Ci chodzi i czemu sie czepiasz;)

Ja juz 6 miesięcy i powoli zaczynam sie martwic, miałam problem z prolaktyna ale pokonana ,owualacja potwierdzona monitoringiem ,sluzik piekny jest, intensywne staranka a dzizdziusia brak.narazie czekam i mam nadzieje że się niedługo uda. tego i Wam dziewczyny zycze :)

Gość mucha na polu
nie czepiam sie a owulacja moze sie przesuwac.... mimo regularnych cykli

jak sie sprawdza tren śluz......mam sobie palca wsadzic....odpiszcie i czy sie sprawdza codzien p tej samej porze?

ja mój szczyt owulacyjny miałam w dniu 16 a wiem bo miałam monitorowany cykl.. Po 7 m-cach prób zgłosiłam się do lekarza i dostałam CLOSTILBEGYT... Udało się przy pierwszej serii brania leków.. Życzę powodzenia

Gość dartanialka
jaja se robisz? sluz masz na wkladce lub majtkach...... no jezeli reprezentujecie taki poziom uswiadomienia to naprawde nie dziwie sie, ze macie problemy z zajsciem w ciaze....

dartanialka rany ja pytam bo sie nigdy nie ogladałam sluzu gdyz nie miałam takiej potrzeby ...nie staram sie o dziecko....wiec jesli nie chcesz sie podzielic i mnie uswiadomic nie zabieraj głosu

Gość dartanialka
no na [pewno nie zabronisz mi zabierac glosu.......

Gość dartanialka
buhahaha szczerze to sama nie mam pojecia jak ten sluz sie bada....tak tylko napisałam zeby wyglądało że jestem choc troche mądra

Gość biedronka123
Z pierwszym dzieckiem zaszłąm po roku prób z drugim po dwóch latach. Mam macice tyłozgiętą i lekarka kiedys oswiadczyła mi że mogę miec wieksze problemy z zajsciem w ciąże niż inne kobiety. A potem drugi lekarz powiedział, że to nie jest prawda. Czasami jak się zbyt nakręcimy na ciąże to niz tego.

Gość promyk_słonca
Ja mam tez tyłowzgięcie, lekarka kazała mi lezec na brzuchu 30 min po stosunku, ...

Gość ja chyba tez
mam cos takiego. Staramy sie 8 cykl bez skutku... od nastepnego zaczynam kuracje lekami mysle ze sie powiedzie.

Gość a nam sie udalo
a nam sie udalo za pierwszym razem, mimo bardzo nieregularnych cykli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bylam w szoku ze zdziwienia!!!!!! A teraz jestem szczesliwa!!!!!

a nam sie udało.... gratulacje napisz cos wiecej o sobie ile masz lat .....w ktorym jestes miesiacu czy wczesniej brałas tabl anty

Gość ja chyba tez
gratulacje... mi sie uda Tak sama siebie przekonuje i zobaczymy jak bedzie. Podobno po Clostilbegyt sie udaje wiekszosci za pierszym razem

Ja starałam się 11 cykli, wczesniej był duphaston na wydłuzenie II fazy. W marcu miałam hsg (ten kontrast o którym piszesz), to badanie drożności jajowodów. Zaszłam w następnym cyklu po tym, w kórym było to badanie. Warto pocierpieć czasami.

Gość a nam sie udalo
wiec tak, jestem teraz w trzecim miesiącu, najmlodsza nie jestem - mam 28 lat, tabletek anty nie bralam, moj organizm nie toleruje.. cykle mialam nieregularne, co 33 dni, co 25... przypuszczam, ze te krotsze byly po prostu bezowulacyjne... obserwowalam sluz, mierzylam temp. no i gdy zobaczylam taki pieknyplodny sluzik to atak na męża i sie udało... naprawde myslalam, ze bede miala duzo wieksze problemy....

a nam sie udało oj to spryciula z ciebie......tylko pozazdroscic....szczęscia ale widocznie tak miało być....to teraz dbaj o siebie...jedz truskawki do tego lata jest ich duzo....i nie jedz bron boze za dwóch...i cały czas pamietaj o dzidzi która tam w srodku sie rozwija....

Gość a nam sie udalo
dzięki!!!!! dbam o nas, a dzidzia juz przypomina o sobie, bo ja czuje sie buuuuu jesli chodzi o uklad pokarmowy ;-) poza tym w porzo... trzymam za Was kciuki, na pewno sie uda....

Ja starałam się 7 miesięcy bez rezultatu. W końcu zaczełam korzystać z testów owulacyjnych i udało się za drugim razem! Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Zachęcam do korzystania z porównywarki cenowej CoZaCena.