Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to dobre

otręby - jak przyrządzać i na co pomagają

Polecane posty

Gość czy to dobre

Czytałam że niektózy codziennie rano jedzą ottręby. Ponoć oczyszczają organizm. Może i ja bym spróbowała, ale nie bardzo wiem jak je się przyrządza i jakie maja zalety. Proszęo info. Pozdrawiam;-)

Gość A psik
Otreby dzialaja jak ''miotła'' na organizm usowaja z niego wszystkie resztki i przez to organizm sie oczyszcza. Ja je bardzo polecam a uzywac je mozna doslownie do wszystkiego najlepiej smakuja z jogurtem mozna dodac do salatki,maslanki itp. na poczatek sprobuj otrebow granulowanych firmy sante wystepuja w kilku wersjach:żytnie,pszenne,ze śliwkami lub z jabłkiem sa bardzo chrupkie i pyszniutkie z jogurtem. Sa tez otreby bardzej naturalne takie ktorych nawet nie musisz grysc bo sa bardzo mocno zmielone sprobuj sama a napewno polubisz :)

Gość czy to dobre
Dzięki:-)

jak wyżej - ja lubię otręby Sante z jabłkami lub ze śliwkami, nawet same są pyszne :) jak ma się ochotę coś przegryźć, to niekoniecznie od razu coś słodkiego, tylko paroma łyżkami otrębów można się zapchać :) poprawiają przemianę materii. ja dodaję do musli i do jogurtów.

Gość sbink
Otręby zawierają dużo błonnika, który wspomaga przemianę materii, dlatego też oczyszczają organizm. Są w wielu smakach, ale najlepsze są chyba jednak naturalne, które znakomicie smakują z jogurtem, ale i też same. Sprawiają uczucie sytości, dlatego też hamują głód i apetyt na słodycze. Polecam dla osób, które chcą schudnąć jako śródek wspomagajacy. Sama stosuję i jestem zadowolona.

Gość DDDD
W jakiej sa cenie? I mam pytanko moga szkodzic na cere tzn. tradzik?

Gość sbink
Sa niedrogie, w cenie ok. 3 złotych, czasami nawet taniej. Zalezy jaka firma. Osobiście mi pomogły na trądzik. Oczyszczają organizm! Należy jednak pamiętać, że jedząc otręby należy dużo pić, bo można sie nabawić wzdęć lub zatwardzenia, ogólnie nie są szkodliwe, a nawet zdrowe. Woda oczyszcza organizm z toksyn, więc połączenie otręby + woda jest idealne.

Gość agaaai
a ktore sa najlepsze dla tradzikowcow?? żytnie, pszenne czy jeszcze jakies inne?? a jeli nie ma to znaczenia, to ktore najsmacznieszje??

Gość sbink
To raczej bez znaczenia! Najlepsze są pszenne.