Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość busiek

PĘKAJĄ MI PIĘTY

Polecane posty

Gość busiek

Czy macie może jakieś sposoby, maści na tę dolegliwość? Staram się dbać o stopy, codziennie ścieram pumeksem, natłuszczam i cuda wyczyniam i nadal jest problem. Ostatnio smaruję masłem karite - i jest lekka poprawa. Ale może mi jakichś suplementów brakuje?

Gość salaman
masc z witamina A w aptece za 1,90 zł albo vichy za 35 krem do stóp podexine no i kremy scholla tez OK

polecam wymoczyć nogi w ciepłej wodzie z dodatkiem mydła, zetrzeć pięty pumeksem albo tarką i posmarować( najlepiej na noc) maścią Scholl Craced heel cream. Cena maści to około 10 zł tubka 25gram

równie dobra jest maść SolcoKerasal ale nie wiem czy nie na recepte, duża tubka 50 g starcza na bardzo długo kosztowała kiedyś koło 18 zł

Gość busiek
DZIĘKI BARDZO :)

Gość Ulana
Sluchaj a nikt w twojej rodzinie tez tak nie ma? Moja mama ma pekajace piety i ja tez. Mamy na to sposob, oprocz tych wszytskich masci mocz je czasem w krochmalu. Lepiej nie uzywaj pumeksu, bo to prawdziwe siedlisko bakterii, mozesz grzybicy sie nabawic a z nia to nie ma zartow- mozna sie pate lat meczyc

Gość ooooooooooooooooooooooo
A ile wazysz???

Ulana--->jak gesty gotowac ten krochmal???mozesz podac proporcje?? tak mi piety pekaja,ze na dzien dzisiejszy ledwo chodze;(

Gość dermosan
Mi tez pekaly piety. Juz nie pekaja, bo: - moczylam nogi i scieralam piety tarka - potem wklepywalam krem ziaja (w takim pomaranczowym sloiczku) i zakladalam skarpetki (nawet na noc) - pomoglo troche - a potem przerzucilam sie na zwykly dermosan; wklepywalam w swiezo umyte stopki- rewelacyjnie pomogl Pytajcie w aptekach.

Moja mama ma ten problem. Szukałam dla niej czegos w necie. Dziewczyny polecały Dernilan ( czy Dermilan) i Epikrem. Mamie kosmetyczka poradziła okładanie pięt ciepłym woskiem (takim jak do depilacji), ale jeszcze tej kuracji nie stosowala.

Gość Maść Linomag
jest najlepsza.Moczyć nogi najlepiej w siemieniu lnianym.

O. O siemieniu tez słyszałam. I jeszcze o wcieraniu Capivitu (bezposrednio z kapsułki).