Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest...

Jak to jest mieć piękną cerę?

Polecane posty

Gość pocerowana
Nigdy nie miałam zbyt dużych problemów z cerą, ale w wieku dojrzewania i jeszcze długo po - miałam wypryski. W zasadzie gładką cerę mam - może od 2 lat. Czasem jeszcze zdarza mi się, że jakiś 1 "syfek" wyskoczy, ale i tak jest bez porównania lepiej, niż w wieku 18 czy 21 lat. Nie stosuję pudrów, fluidów, różów, nie ma takiej potrzeby, więc po co skórę obciążać. Wieczorem makijaż zmywam mleczkiem i myję buzię wodą z mydłem, czasem - o ile pamiętam - jakiś krem, raz na tydzień czy dwa - jakaś maseczka. No ale teraz zacznie się inny problem - zmarszczki :D

Gość pocerowana
Myślę, że trzeba uwierzyć w siebie i nie przejmować się aż tak bardzo. Wiem, że łatwo się mówi, ale pomyślcie sobie, że każdy ma jakieś problemy. Ja np. byłam bardzo gruba, ważyłam 90 kg (przy 171 cm wzrostu). Schudłam 21 kg, ale mam śliczną pamiątkę w paru miejscach ciała - na wewnętrznej cz. ramion przy pachach, na piersiach, na pupie, na udach, pod kolanami - rozstępy tak widoczne, że gdy odrobinę się opalę, ciało wygląda jak pokryte białą siatką... :( Dziewczyny, nie ma ideałów, każda z nas ma jakieś problemy! Trzeba chyba nauczyć się akceptować siebie taką, jaką się jest, pokochać siebie. Wtedy naprawdę to bije z nas, wszystko jest o wiele łatwiejsze. Wiem, wiem, łatwo się radzi ;) Ale uwierzcie, że to możliwe! Pokochacie siebie to i świat Was pokocha :)

Gość a ja mam dobrą cerę
nie idealną, ale dobrą:) No ale jestem przerażająco blada i w upały się różowię jak świnka i i tak się maluję. Chociaż troszkę, nie widać tego, podkład 30ml starcza mi na dwa lata (używam tylko wysokopółkowych i bez tłuszczu, żeby tyle przetrwały:p ) no ale musze się pomalować. I często używam pudru sypkiego i różu:) Bez maikjażu wyglądam juz tatalnie do czapki, bo jestem rudawa, mam jaśniutkie brwi, rzęsy itd. i wcale mnie nie widać:o

Gość to ja tez tez
no racja nikt nie jest idealny... ja kocham swoje ciało bo mam naprawde piekne bez celulitu rozstepowi i innych bajerow, jest naprawde piekne.....Kocham je bo je lubie i czuje sie w swoim ciele doskonale, na biust , tyleczek na nic nie narzekam, włosy moga byc tez juz nie narzekam sa cienkie i delikatne ale jest ich duzo i w sumie juz nie narzekam.. jedynie co to ta buzia no coz trzeba miec jakis mankament.... ale nadal sie lecze i wierze ze wylecze ten tradzik !!! trzeba sie pokochac ale tak ciezko jest bo buzie widac reszte da sie zasłonic no ale coz ideałow nie ma trzymajcie sie kobietki

Gość mala mee
a z jakim problemem konkretnie się borykasz? trądzik czy popękane naczynka? podrawiam

Gość Xia
Też nie wiem, jak to jest mieć piękną cerę. I nie piszcie, że nie ma takich dziewczym, jak autroka napisała w jednym z pierwszych postów. Wokół mnie są same dziewczyny o idealnych, wręcz okładkowych cerach. Ja nigdy takiej nie będę mieć. Już za długo mam ten pieprzony trądzi. Trądzik to największa porażka mojego życia. Fakt, ze są gorsze rzeczy. Ale jest dokładnie tak, jak ktos tu napisał: jedni mają wszystko: pieniądze, urodę, zdrowie, karierę, rodzinę a niektórzy męczą się pół życia z trądem :-(.

Gość agaaai
a gdzie sa te dziewczyny kore maja odpowiadac na pytanie???????? :( jestem strasznie ciekawa jak to jest miec sliczna cere bo rowniez takiej nie mam...

Gość mloda mamii
jest fajnie i malo czasu sie jej poswieca... ale powiem Wam jak mi sie udało do tego dojść.. ok rok temu na innym topiku o tradziku wzięłam sobie pare rad do serca i o dziwo poskutkowały...mianowicie... z bólem serca (bo żal pieniążków) ale pozbyłam sie wszystkich zeli do mycia twarzy, mleczek do demakijazu itp...kupiłam zwykłe mydło siarkowe (miałam cere mieszaną) , myłam nim buzie i wycierałam tylko recznikiem papierowym ew.jak nie było to chuteczką higieniczną- to bardzo wazne!!! kupiłam krem nawilżajacy nivea vsage(chyba tak sie to pisze) silnie nawilżający taki w niebieskim szkalnym słoiczku - nadal go uzywam miimo,ze to juz rok i jak tylko zmienie na inny od razu mi sie cos robi- oczywiście ten krem odpowiada bardzo mojej cerze,ale to moze byc kazdy inny byleby dobrze nawiżlajacy. Kupiłam tez peeling morelowy St.Ives do cery tłustej (jakos tak sie nazywa-nie mam pamięci do tych nazw) na poczatku prawie codziennie po kazdym myciu szorowalam nim buzie ale teraz już tylko dwa razy w tyg. i zaczęłam uzywac TYLKO!!!! maseczek z glinek kupowanych w proszku w aptece,najlepsza dla mnie jest glinka zielona. I to wszystko. Na dzien uzywam teraz uzywam podkładu bo spodziewam sie dzidziusia i mam plamy na buzi (hormony mi szaleja w ciązy) ale problemów z wypryskami juz od dawna nie mam. Oczywiscie długo to trwało zanim zaczęłam wygladac takjak wygladam,ale opłacało sie. I nie raz miałam gorsze dni i te najgorsze,ze tylko płakac mi sie chciało!!Ale cierpliwość się opłacała! Ale niestety raczej kazdy musi znależć swoj sposób na cere,pozdrawiam i sorki,ze tak tego duzo napisałam!

Gość hakimka
hmm... dziewczyny mam kilka recept na trądzik... sama kiedyś borykałam się z tym problemem, ale na szczęście póki co jest w normie, chociaż bywają wzloty i upadki ;) któraś jest zainteresowana moimi radami? :>

Ja jestem :D A czy macie jakiś dobry sposób, żeby skóra mi sie tak nie tłuściła? Używałam zelu do mycia twarzy z Ziai do cery tłustej, ale on znowu ją tak wysuszał, że sie łuszczyła, więc mam teraz do zwykłej, było ok, ale teraz już nic nie pomaga, za pół godziny jestem cała świecąca i tłuszczu pełno na twarzy :(

Gość to ja tez tez
jasne dawaj :))

No to ja się wypowiem :) Ja wiem jak to jest pluskać się w wodzie, przyjmowac gości o każdej porze, nie brudzić bluzek fluidem itd. Ale wcale nie mam idealnej cery! Owszem, nie jest zła, ale ma swoje mankamenty, których fajnie byłoby się pozbyć. Od czasu do czasu pojawia się jakiś pryszcz, ale nie spędza mi on snu z oczu. Nie używam żadnych fluidów, podkładów, pudru itd - mam dość ciemną karnację i co tu dożo ścimniać - nie znam się za bardzo na kosmetykach, choć stara d... juz jestem :) mam to szczęście, że przy ciemnej oprawie oczu i nasyconym kolorze ust mogę robić delikatny makijaż i też jest ok, ale nie ważne. Chciałam tylko napisać jak dbam o cerę - bo a nuż może komuś ten sposób pomoże? Myję buzię wyłącznie przegotowaną wodą. Moczę w tej wodze tetrową świeżutką ( !!! ) pieluszkę i przecieram energicznie całą twarz. Pieluszka - mam takie wrażenie - działa jak delikatny peeling. Nie smaruję kremem natychmiast, ale po kilku minutach - Dove nawilżającym za grosze. I... tyle. A jak już coś się pojawi - to miejscowo używam dostępnego w aptece bez recepty TRIBIOTIK\'u. Kosztuje mniej niż 2 zł,, starcza mi na wieki. Po nim każdy syfek znika bez śladu. Pozdrawiam wszystkich

O, popytam o ten tribiotik :) Ja mam cere bardzo jasną, łatwo się różowie i pryszcze brzydko widać ;-)

Dziewczyny polecam Wam mycie twarzy piankami i odstawienie żeli czy mydeł... są one delikatniejsze i nie prowokują gruczołów do wytężonej pracy, która nam przecież nie sprzeyja :> osobiście jestem zadowolona z pianki Clean & Clear (fioletowa, około 14 złotych), a moi znajomi wychwalają tę z serii Pharmaceris (około 20 złotych, tutaj macie linka do całego serwisu: http://www.pharmaceris.pl/produkty_pharmacerist.php ). Jeśli jesteście na wakacjach i nie macie dostępu do czystej :P wody bądź po prostu szkoda Wam czasu i pięknej pogody na ślęczenie w łazience, możecie zakupić tonik również z serii Clean & Clear (niebieski dla skóry wrażliwej albo czerwony do normalnej- dla mnie rewelacja, chociaż jeśli któraś ma wyjątkowo wrażliwą mordkę to nie polecam- zawiera alkohol). W każdym razie powyższy produkt zastępuje tak tradycyjne mycie z użyciem wody, jak i tonizowanie :D A po umyciu buziek proponuję krem do cery trądzikowej ze wspomnianej już Pharmaceris: http://www.pharmaceris.pl/produkt.php?id=22 - cena dość wysoka, ale bardzo wydajny (ja mam go od ponad połowy roczku), wystarczy naprawdę ciupka na jedną aplikację. A teraz najważniejsze, jesli macie problemy z pojedynczymi krostami... nawet z ropnymi... specjalnie dla Was zrobiłam fotę receptom leków na takie problemy :> zainteresowane możecie się do mnie zgłaszać albo tutaj albo na maila... powiem co dalej, buziaki

Gość vvvvvvvvv
jak ktos ma tradzik niech uzywa delikatnuch rzeczy, zadnych clear and clear z alkoholem, to odpoada,. tak samo seria erisa pharmaceris to lipa, wysusza a poxniej skora sie przetluszcza jeszcze bardziej

hmm... ja tu proponuję a Ty się chyba w Pana Boga bawisz ;) skoro mi pomogło nie oznacza to, że nikomu wiecej, przemyśl zanim cokolwiek tu naskrobiesz... a jak już masz negować to przynajmniej podaj konkretne arumenty albo swoje rady, bo zasmiecasz, pozdrawiam

Gość ale co mam powiedziec
ja mam cere baaardzo ladna, ale co chcecie wiedziec konkretnie? wiecie, kiedy nigdy nie mialo sie tego typu problemow to nawet nie mysli sie o tym, po prostu, czlowiek cieszy sie zyciem i zyje z dnia na dzien.Uzywam najnowszego zelu z serii nivea visage young a takze z tej samej serii mleczko i tonik, pozdrawiam:)

Gość agaaai
'vvvvvv' nie bardzo zasmieca bo to jest prawda...:| jesli mowimy o powazniejszym tradziku a nie o 2 pryszczach na krzyz to kazdy normalny i doswiadczony czlowiek odradzi czegokolwiek z alkoholem bądz wysuszajacego. wypowiedz 'vvvvvvvv' to tez byla rada i przestroga wiec ty.. Hakima wez sie tak nie irytuj

Gość vvvvvvvvv
akurat mi to tradzik zaostrzylo, bardzo podraznia skore, zawiera alkohol. razde apteczne srodki, delikatnie myjace zele

eee... nuda, te serie pomogły ludziom z takimi problemami dlatego o tym pisze, no chyba że macie gejzery na twarzy co milimetr to pieprzenie na takim forum i użalanie sie nad swoim nędznym losem oraz uroda i tak na pewno Wam nie pomoże- czy to dobra rada?, heh

Gość uuuuuuuuuuuppppppppp
uppppppp

Gość vvvvvvvvvv
mi nie pomoglo to przestrzegam, Tobie pomoglo to chwlaisz, ok, ja Ci sie nie wcinam a ty od razu bulwers. Akurat byla rozmowa o tradziku, dziewczyny ktore pisaly wczesniej maja tradzik to ja pisze, ze seria clean & clear jest wymyslona, co tam jest?? jakie substancje?? jakies wyciagi z ziol, olejki?? z tego co pamietam nic, pisze tylko ze usuwa pryszcze itp a zadnych substancji aktywnych nie ma. Tylko alkohol na drugim miejscu w skladzie, albo dalej. Skora tradzikowa potrzebuje ukojenia, dlatego te kosmetyki moga sluzyc... sama nie wiemk omu, one szkodza, piekna reklama i tyle, nic wiecej, cala seria jest do dupy. Tak samo pharmaceris, fajnie ze ma kwas ale dlaczego tak podraznia, zatyka pory, jest za duzo detergentow w skladzie. Moje doswiadczenia i opisuje, kto chce kupi kto nie to nie

Dziewczyny, na innym topiku znalazłam link do strony z glinkami, które podobno sa świetne na trądzik. czy w rzeczywistości tak jest - nie wiem, bo nigdy nie stosowałam. Ale cena nie jest zabójcza. Może warto?? Sama się zastanawiam, bo dlaczego nie...? Podaję ten linK: http://naturalne-kosmetyki.lap.pl/sklep/product_info.php?cPath=28&products_id=163

Gość agaaai
shalla>>>> glinka jest zajebista. swietnie leczy i pomaga. wszyscy ją chwala wiec nie czekaj i lec do apteki;) a hakima ma jakas schize bo byla mowa o clean&clear a ona nagle wyskakuje z tym ze sie uzalamy... heheh.. nie ma to jak NAGLA zmiana tematu jak juz sie nie ma argumentow ;p

nie agaaai... hakima ma wazniejsze sprawy na głowie niż czytanie twoich uwag. a schizy również nie mam... i zajmij się lepiej swoimi problemami na twarzy zamiast się mnie czepiać, nevermind... dziewczyny która jest zainteresowana płynami przepisanymi przez dermatologa z Krakowa? tylko to widocznie na taki zwyczajny trądzik, a nie taki z jakim boryka się agaaai, gdyż zawira spirytus

Gość agaaai
oj hakima wez juz nie sap... sama to zaczelas i napisalas dwa slowa za duzo. to jest topik dla tych ktore tych problemow nie maja wiec czekam na ICH wypowiedzi;)

Gość vvvvvvvvvvvv
zwyczajny tradzik, to ciekawe... jak wyglada zwyczajny tradzik. A co agaaai i ja mamy "niezwyczajny" . Zawiera spirytus, podrazni skore i bedzie jeszcze gorzej

heh... no to babki jesteście mądrzejsze od dermatologa- brawo !! a zamiast pytać się dziewczyn jak to jest mieć piękną cerę radziłabym zadbać o swoją i nie tracić czasu na rozczulanie... narazie

Gość vvvvvvvvvvvv
nie rozczulamy sie tylko ostrzegamy, alkoholu na tradzik sie nie stosuje, ale niektorzy i tak przepisuja i wyrzadzaja wielka szkode

A TAK POZA TYM TO NIE BABKI TYLKO BABKO- TO DZIWNE ŻE JEDNA PO DRUGIEJ SIĘ WPISAŁY TAK agaaai JAK I vvv W PRZECIĄGU MINUTY I ZA KAŻDYM RAZEM JAK PO MNIE JADĄ TO OBIE ;) OJ TE KOMPLEKSY FORUMOWICZEK... POZDRAWIAM RESZTE NORMALNYCH I SYMPATYCZNIEJSZYCH