Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest...

Jak to jest mieć piękną cerę?

Polecane posty

Gość agaaai
alez ty hakima zyciowa.. ty chyba nie wiesz jakich mamy dermatologow w polsce..byle gowno potrafia wcisnac... cytuje siebie:'czekam na ICH wypowiedz' to byla mala aluzja do ciebie zebys sie juz przymknela;p;p;p;p;

Gość vvvvvvvvvvvv
minuta po minucie i co z tego, akurat tutaj sie mylisz, glupia jak but

... i dlatego spadam stąd, bo głupota jest ponoć zaraźliwa... a może pryszcze też ?

Gość agaaai
nie musze sie pod nikogo podszywac...wystarczy popatrzec na wczesniejsze wypowiedz. i dlaczego mialabym byc mila dla kogos kto mnie obraza?

aj Ty taka mądra (mówię do obu, bo to ta sama osoba) a nie wiesz z własnego przebogatego doświadczenia, że m. in. stres przyczynia sie do powstawania pryszczy? :D ehh... a później chodzi po ulicy i zazdrości laskom cery, no to raczej nie ZROWIE I URODA a CHOROBY PSYCHICZNE, niestety... zostawiam Cię z Twoją paranoją sam na sam

Gość to sie dołaczę
ŚWIETA PRAWDA ZE SPIRYTUSEM!!Niewolno podrazniac skóry tłustej żadnymi alkoholami, nalezy ja złuszczać kwasami w celu oczyszczenia a jak juz bardzo cos musimyodkazić to uzywamy do tego wody utlenionej Jestem dermatologiem dla scisłości.

Gość vvvvvvvvvvvv
dobra papa

Gość vvvvvvvvvvvv
ha i racja! mzoe teraz bedzie miec dowod ze nie jedna osoba pisze, agaaai choc napsizemy jej o 22.05 jaka fajna jest, zeby wiedziala ze jestesmy dwiea nie jedna:) tylko zeby zegarki nam tak samo hcodzily...

Gość agaaai
co prawda to prawda;p szkoda dyskusji.... tak tak.. jestesmy jedna i ta sama osoba... hahhaha... nie no pelna powaga i respect dla ciebie;p zajebisty detektyw by byl z ciebie.:P

i kto ma pewność kim jesteś? poprzedni przykład to jeden z niewielu, że nawet ja mogę się podać za Rysia z Klanu :P ale róbcie co chcecie, ja i wielu moich znajomych jesteśmy wdzięczni tamtej pani dermatolog... i nie narzekamy

Gość agaaai
wez przestan.. nie bede jej nic udowadniac;)

Gość agaaai
dobranoc wszystkim i mysle ze kazdy wie co jest dla niego najlepsze.. a jak nie to sprawdzi i sie przekona czy postapil slusznie... nikt nie bedzie zabranial wyrazac mi swoich opini:P

Gość ejjjjjjj
hakimka ja myślę że ty nigdy nie miałaś większych problemów z cerą, ktoś kto lata męczy się z trądzkim wie jakich kosmetyków nie może używać a nawet orientuje się w składzie. Ktoś taki nigdy nie kupi clen&clear, widocznie masz skórę ok

Gość viczkaaa
Ja kiedys miałam taka idealna cere, nigdy o niej nie myslałam, uzywałam mydelka do mycia twarzy dove i krem jaki był w domu. Tak było do 19 roku zycia. Nigdy nie miałam problemw z cerą nawet przed okresem nic mi nie wyskakiwało, no chyba ze raz na ruski rok jakas mała krosteczka. Ale miałam problemy z okresem z powodu odchudzania i niskiej wagi i lekarka przepisała mi połroczna kuracje tabl. antykoncepcyjnymi (Harmonet) Po odstawieniu pojawiły sie krostki podskorne na policzkach, plecach i dekoldzie. W zyciu nie miałam wczesniej pryszczy na plecach i dekoldzie. Pomogły mi kwasy owocowe u kosmetyczki i kwestia czasu. Po ok. 8 miesiacach wszystko zaczynała sie normowac. W tej chwili mineło niecałe 2 lata i jest juz dobrze, przed okresme cos tam wyskoczy, ale ile łez wtedy wylałam to szkoda gadac:(:(:( na zime znow planuje serie kwasow owocowych bo jestem nimi zachwycona i wygladem cery po nich:)

Gość viczkaaa
dlatego nie ma reguly ze jesli ktos przed braniem tabletek anty nie miał problemow to po odstwieniu tez nie bedzie miał.

Gość agaaai
a wazysz juz wiecej? czy dalej utrzymujesz tamta wage i masz okres??

Gość mi harmonet tez zaszkodził
moze w tabletkach tez jest cos, poł roku przed braniem harmonetu a po odstawieniu diane mialam dobra cere pozniej jak wzielam harmonet to zaczelo sie syfic na brodzie a jak odstawilam to juz w ogole masakra ...

dobra słuchajcie, agaai jeśli masz problem to poproś jakiegoś dermatologa, żeby Ci to przepisał na receptę- co Ci szkodzi zaryzykować ? :) (wtedy kosztuje tylko 5 zł. za buteleczkę, a nie 30) ... moja koleżanka miała trądzik, tzw. kaszkę, wszyscy jej dookoła mówili, żeby używała jak najdelikatniejszych specyfików na ten rodzaj dolegliwości, ale właśnie to jej najbardziej pomogło i dziewczyna odzyskała zdrową cerę... lekarze jak zwykle bazgrolą, ale postaram się przepisać to w miarę bezbłędnie: 1) PREDMISOLON. 0, 3 RESORCIMI 1, 5 DETREOMYCINI 1, 0 70 * SPIR. VIMI OD 150, 0 M. F. SOL 2) DETROMECYNA 3, 0 AC. SALICYLICI 1, 5 70 * SPIR. VIMI OD 150, 0 M. F. SOL pozdrawiam wszystkich

aha... jeśli chodzi o sposób używania to na wacik i delikatnie przetrzeć chore miejsca... oczywiście nie trzeć. Można stosować również punktowo za pomocą patyczka do czyszczenia uszu.

Gość viczkaaa
Oczywiscie ze waże wicej bo jak bym nadal ważyła 37 kilo to nie wiem czy tak długo bym pociągnła. Fakt faktem mam tylko 158cm wzrostu ale 37kg to i tak za mało, no i chodzi o to ze bardzo mało jadłam wszystko liczyłam zanim zjadłam, ach szkoda slow jaka byłam głupia wtedy! Od ok 2 lat jem normalnie, nie licze jak wariatka kalorii i tluszczów, waże 44kg i czuje sie z tym dobrze bo nabrałam kształtów jak prawdziwa kobieta a wczesniej to byłam plaska z tylu i z przodu:( no ale i tak żałuje dnia kiedy wzięłam pierwsza tabletke do ust bo naprawde cer jaka miałam wtedy to można było pozazdroscic. Teraz tez jest juz dobrze ale przed okresm z 2-3 krostki wyskocza czasem w srodku cyklu jakas jedna, natomiast kiedys nic takiego nie miało miejca. Mam nadzieje ze jak jeszcze w ta zime i wiosne bede miala wiecej zabiegw kwasami owocowymi to cera bedzie wracała do tej idealnej, bo bede co roku robic te zabiegi.

Gość viczkaaa
No i polecam też detromecyne do przemywania twarzy w chwilach pogorszenia, jest to naprawde dobry antybiotyk w spirytusie (ja zawsze mam 2,5-3%) i kosztuje buteleczka 5zł. Pomogło mi na krostki na czole i na policzkach.

Gość viczkaaa
Warto też zwrócic uwage na kosmetyki jakie sie używa bo to też jest ważne żeby nie pogarszały stanu cery. Ja teraz musze uważac co stosuje bo łatwo dostaje uczulenia lub zatykają mi sie pory. Najlepsze są dermokosmetyki niz takie supermarketowe kosmetyki.

Gość cyferkitam
Witam wszystkie zmęczone dusze:) Zdaję sobie sprawę, że każdy jest inny, dlatego to co pomoże jednemu niekoniecznie musi każdemu. mimo to postanowiłam podzielić się z Wami moimi doświadczeniami. Moje problemy z cerą to byly przede wszystkim białe zaskorniki, często pryszcze. Niestety mialam manię dłubania sobie przy twarzy, więc sama pogarszałam całą sytuację. ćo ciekawe trądzik na dobre pojawił się u mnie dopiero ok. 22 roku życia. Wkońcu poszłam do dermatologa, który przypisał mi (zdaje się standardowy zestaw w takich przypadkach) żel Klindacin T do miejscowego stosowania i jeszcze krem (nazwy niestety nie pamiętam), który miał otwierać i złuszczać zamknięte pory. Dodatkowo stosowałam Effaclar K oraz Effaclar A.I. firmy La Roche-Posay......choć stosunkowo drogie to naprawdę gorąco je polecam....do tej pory używam kosmetyki tej firmy, bo wg mnie naprawdę poskutkowały i są warte swojej ceny. Pozdrawiam...może komuś to pomoże...

Gość opopopo
;( ;( ;( chciałabym poznać to uczucie... ale czy bedzie mi to kiedys dane??

Gość koń jak byk
eh jak masz piekną cere , to jednoczesnie znajdziesz tysiac rzeczy , które już takie piękne nie są - i tez marudzisz ;)

Gość ale z ciebie wredna małpa
to do osoby która napisała powyżej

Gość a mialo byc tak pieknie
jest dziwnie, bo jak masz tradzik to jesli chodzi o twarz to przejmujesz sie tylko tradzikiem iinnymi niedosknalosciami, a jak tardzik zniknie to wylania sie prawdziwa twarz i mozesz np zauwazyc ze masz za duzy nos czy cos..

Gość a mialo byc tak pieknie
DO GLUPIEJ MALPY tradzik tylko w pewnym stopniu sprawia ze czlowiek jest brzydki, anwet najwiekszy pryszcz nei zasloni przeciez piekna

Gość ales
czy takie osoby jak Monika M. zaslugują na ladną pozbawioną pryszczy twarz?

Gość ales
ale trądzik niestety przycmiewa urodę...;( monika m napisała, że wynika to z braku higieny... taaaa... gdzie ty to wyczytalaś? z "avanti"? osoby z TYM wielokrotnie więcej przestrzegają higieny niż ci "piekni".... glupia pinda