Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

czop-w jakim czasie przed porodem moze zaczac odchodzic??

Polecane posty

u mnie 8-my m-c byłam w ubikacji i zobaczyłam troche czegos co przypominało białko z niteczkami krwi-boje sie:(

Witam Niedoświadczona Mamka, bardzo prawdopodobnie jest to czop śluzowy, nie pamiętam dokładnie kiedy może odejść czop ale myslę, że może to być np. do tygodnia przed porodem. U mnie odszedł 3 i pół dnia przed porodem, było to rano w niedzielę a w srodę wieczorem odeszły mi wody i zaczął się poród naturalny.Wydzielina była czysta, robiła wrażenie białka kurzego ale wiem, że może być z nitkami krwi. Acha, ja urodziłam dzidzię w ostatni dzień 36 tygodnia. Wszystko było dobrze oczywiście. Trzymam za Ciebie kciuki, pewnie niedługo się zacznie. Daj znać co u Ciebie i Dzidzi.

spectra dzieki -pierwszy raz poczułam stracha-eh-u mnie 35-ty tydz wiec mogłoby sie jeszcze nic nie dziac....zobaczymy....jak jeszcze cos zauwaze to bede dzwonic do gina

Gość wozkowa mama
a jak to wyglada?mozna to przegapic? przeciez jak mi odejdzie jak pojde siku to nawet nie zauwaze:( u mnie 34 tydz czy sa jakies dodatkowe objawy jak odejdzie?panikowac od razu???

U mnie odszedl na 2 tygodnie przed porodem, a urodzilam naturalnie, w terminie równo w 40 tygodniu.

Gość poddnnnooossimy

a działo ci sie cos oprocz tego?ja nie mam zadnych objawow-boli skurczy nic wiec poki co nie panikuje

ja rodziłam 4 razy i tylko przy przedostatnim porodzie zauważyłam,że czop mi odszedł,było to rano a wieczorem urodziłam

Gość a dlaczego
jak to czytam to w sumie mozna go nie zauwazyc ??-jesli sie go nie poczuje-bo przeciez jak pojde siku to nie patrze co tam jest tylko spłukuje a skoro nie mam plam na bieliznie to moze umknac mojej uwadze-czy tak??

i wszystko ok sie skonczyło?

tak wszystko skończyło się dobrze, tylko 6 dni leżała w inkubatorze \"cieplerce\", tylko dltego że była wcześniakiem. Dostała 9 pkt Apgar w tej chwili ma 13 miesięcy dorównała rówieśnikom, ale przez cały ten okres musiałam robić korekte wieku, poprostu do (planowanego porodu), z opóźnieniem 5 tygodniowym

i jeszcze jedno pytanie-wiedziałas ewidentnie ze to był czop?ja pewnosci nie mam-mało tego było a i teraz jest czysciutko-ale ja wiem-dziecko mam duze wagowo-ponad 3kg wg ostatniego usg

nie wiedziałam i też pewności nie miałam, ale tak mi się wydawało, kulka ok. 1 cm z domieszką krwi..., to było wieczorem a rano zaczęły mi odchodzić wody, dodam ze miałam planowaną cesarkę...i tak tez rodziłam, ale wszystkie elementy porodu ze skurczami przeżyłam...obserwuj się i w razie czego goń do szpitala...nie martw się,

Witam, co u Ciebie słychać Niedoświadczona Mamka? Wszystko OK? Pozdrawiam

spectra dzieki za pamiec;) wszystko ok-widocznie to był jakis fałszywy alarm-nic sie nie dzieje -zadnych skurczy,plamien-nic-tylko mały wierzga nózkami-jeszcze z 2 tyg chciałabym chociaz pochodzic..... napewno napisze jak sie rozdwoimy..... a tak pozniej sobie pomyslałam ze byłam w ubikacji ze tak powiem z tym drugim...i moze to stamtad?chodzi mi o hemoroidy-niby nie mam na zewnatrz ale moze wewnatrz?

To super, że wszystko dobrze u Ciebie i cieszę się, że odpisałaś. Trzymam za Ciebie i za maluszka, słusznie, niech jeszcze trochę pobędzie u Mamy. Co do hemoroidów, kompletnie nie znam się na tym. Powodzenia i łatwego porodu. Pa!

Nic się nie martw, mnie czop zaczął odchodzić na 3 tyg. przed porodem. Będzie dobrze.

Gość niecierpliwa dorotka
no hej .ja termin porodu miałam wyznaczony na 2.07.2007 no ale dzis juz jest 11.07.2007 a ja jeszcze nie urodziłam.na dodatek sie przeziebiłam troche.katar niesamowity i głowa strasznie boli.dzis w nocy jak sie budziłam to czułam ze mam wilgotno w okolicach pochwy...szłam do ubikacji robic siku tak ze 4 razy w nocy i za kazdym razem delikatnie mówiac..jak sie podcierałam to czułam ze jakos jest slisko i inaczej jakbymjakis sluz rozmazywała.ale ze byłam zaspana i na dodatek nieprzytomna w chorobie to nie przejmowałam sie tym. dopiero jak rano wstałam przed 10 to poszłam siku i wtedy gdy miałam sie podcierac na moja rekew wyladowała taka maz jak białko z jajka.zadzwoniłam do szpitala zapytałam sie co mam robic...powiedziano mmi ze mam czekac na skurcze i mjak beda regularnbe to mam przyjechac....spytałam sie czy moze to byc juz dzis i mi powiedziano ze moge dostac je dzisiaj i równie dobrze za tydzien............ja chce dzis.juz tak bardzo nie moge sie doczekac mojej kochanej Amelki

Gość 1dwa3
Cześć...! Ja wlasnie dzis pozbylam sie tego slawnego czopa ;-)) Termin mialam na 7go 07... ewentualnie 14.07... sama nie wiem jak to jest z tymi terminami...! W kazdym razie chyba cos sie w koncu ruszyło...! Po odejsciu czopa max. do porodu (srednio) to 14dni...? Sama juz nie wiem jak z tym jest... gdzies czytalam ze jest to objaw rozpoczynajacego sie porodu... gdzie indziej pisza ze w przeciagu 2tyg powinno sie cos ruszyć... W kazdym razie trzeba czekać...! Pozdrowka...!

Gość kama mama79
Ja czytałam że z tym czopem to na 3-2 tygodnie przed porodem. Sama mimo porodu nie doświadczyłam albo..przegapiłam, co tu dużo mówić.

mi czop odszedł wczoraj, zauważyłam bo ja mam manię obserowawania tego co ze mnie wylatuje :P u mnie były to jakby upławy zabarwione krwią :)

Gość paulina90
mi czop odszedl 3 lipca. i byl to czop ale z krwi. czysta krew le taka bordowa.pojechalam do szpitala i poszedl kolejny czop tez sama krew. dzisiaj mamy 3 sierpnia i jeszcze nie urodzilam. termin mam na 8 sierpnia. ale skurcze czuje juz od jakis 2 tygodni...

Gość bede mama
mam oplawy od wczoraj wieczorem,sa one takie lekko brazowate.czy to cos strasznego?prosze was o odpowiedz

Gość bede mama
jestem 36tygodniu ciazy

Gość Fasoleczka
bede mama I co z tym twoim plamieniem? urodzilas? Bo ja od dzisiaj rano tez plamie, bylo to brunatne plamienie, pojechalam do szpitala i okazalosie zenic sie nie dzieje, a plamic tak mozna do 2 tygodni przed porodem, a teraz jest wiecej tej krwi i nie wiem co robic.......

Gość larinafu
w pierwszej ciaży w ogóle mi nie wypadł, nie miałam skurczy - odeszły mi tylko wody płodowe ok godz. 7:30 a o 13:30 urodziłam, w drugiej ciązy czop odszedł o godz. 13, przez kolejną noc miałam lekkie skurcze i nacisk mocny na pęcherz, rano mocne skurcze + bóle krzyżowe, o 11 urodziłam :)

Witam! Zauważyłam tydzień temu na bieliźnie cos co przypominało kurze białko z niteczkami krwi, na drugi dzień to sie powtórzyło, nie było tego duzo. Od tamtego czasu mam skurcze trwające ok1 sekundy, tak średnio raz na dobe , nic poza tym się nie dzieje.Myślę ,że to mógł byc czop śluzowy , jestem w 36 tyg , dziecko jest duże, w tej chwili waży ok. 3600g. To mój drugi poród, ale wtedy po prostu odeszły mi wody i zaczęły się regularne skurcze.