Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamka

czop-w jakim czasie przed porodem moze zaczac odchodzic??

Polecane posty

Mi lekarka mówiła ze czop odchodzi zazwyczaj od 1-14 dni przed porodem ;0)

Gość mnie też 2 tygodnie przed
porodem, ale bez krwi. Dopiero na porodówce odeszły mi wody.Urodziłam w 37 tygodniu.

Witam. Mam pytanko dotyczące odchodzącego czopu przed porodem. Czy zawsze jest to "białko kurze". Bo ja kilka dni temu miałam upławy (wodniste) zabarwione, powtórzyło się to wczoraj.

Gość basiunia mi zaczal odchodzic
w piatek z rana- w kawalkach z takimi jakby niteczkami (krew) ... na drugi dzien urodzilam

ja również od 3 dni obserwuję u siebie tzw. "kurze białko" - śluz wygląda jakbym miała dni płodne. nie ma w nim żadnej krwi. czy to może być czop śluzowy?

Mi czop odszedł ok. 2 tyg przed porodem teraz już jestem po porodzie.Odchodził w kawałkach

Gość chcę być mamą!
Wczoraj rozmawiałam z położną i lekarzem, odwiedziłam chyba wszystkie fora zawierające wątek "czopa" i stwierdzam, że naprawdę jest to kwestia bardzo indywidualna. Jestem w 36 tyg.(termin na 24 grudnia) i już zaczął odchodzić mi czop o mlecznej barwie. Nie ma reguły na to kiedy czop zaczyna odchodzić i ile czasu mija od momentu kiedy zacznie odchodzić a rozpocznie się poród. Należy obserwować to co się z nami dzieje- ewentualne sączenie się wód płodowych lub pojawienie się regularnych skurczy, przy których ból nie znika kiedy zmieniamy pozycję ciała(np. ze stojącej na leżącą czy odwrotnie). Jeśli chodzi o mnie od wczoraj jestem strasznie podekscytowana i pełna nadziei, że mój synek przyjdzie na świat troszkę wcześniej, bo przecież tak cudnie będzie mieć go już przy sobie na święta...Oby tylko był zdrowy :) Trzymajcie się kobitki!Pozdrawiam

Gość KajaKaja
mi czop odszedl godzine temu...znaczy tak mi sie wydaje..przypominal taka galaretke :) i bylo tego calkiem sporo. Sama nie wiem co mam myslec. termin mam na 19.12

Gość chcę być mamą!
Kaja nie ma nic złego w tym, że czop już Ci odszedł.Twój dzidziuś jest już praktycznie w pełni dojrzały do tego, żeby przyjść na świat więc nawet jeśli stanie się to za kilka dni, tydzień lub dwa to z pewnością dlatego, że właśnie taki termin sobie wybrał :) Mnie czop odszedł dokładnie tydzień temu, co w ten sam dzień potwierdził mi lekarz ( lepiej poinformować lekarza prowadzącego, rozwieje Twoje wątpliwości i sprawdzi czy nie masz rozwarcia). Głowa do góry- w końcu to przecież jedna z pierwszych oznak tego, że już nie długo przytulisz swoje maleństwo!Powodzenia :) Pozdrawiam

Gość po pierwsze
Mam termin na dziś. Do tej [pory niczego u siebie nie zauważyłam. Mam mega upławy, ale to od bardzo dawna. Czopu albo nie zauważyłam albo dalej tam siedzi. To chyba zresztą nie jest żaden wyznacznik. Może odejść kilka dni przed porodem a może nawet kilka tygodni.

KajaKaja, trzymam kciuki, ja mam termin na 18 grudnia, a czop zaczał mi odchodzić w piatek 10 grudnia po badaniu, najpierw była to czysta krew, potem brązowy śluz. Dopiero dzisiaj przestał lecieć, a kto wie kiedy urodzę. Żadnych skórczy nie mam.

Gość mamaaaaaaa
MI CZOP ZACZAL ODCHODZIC NA 4 TYGODNIE PRZED PORODEM, NA 2 TYGODNIE PRZED TERMINEM LECIALY JUZ SAME SKRZEPY KRWI A POROD I TAK MIALAM WYWOLYWANY 4 DNI PO TERMINIE

Gość mama fionkasia
mi odszedł duży cały podbarwiony krwią ok. 22.00, o pierwszej odeszły wody a po piatej przytulałam już moją córeczkę :D

Gość Mi czop
odszedł w czasie regularnych skurczów co 5 min. po jakiś 2 godz. od ich trwania. Nie miałam żadnych wątpliwości że to on! co chwilę chodziłam do toalety sprawdzać czy coś wyleciało aż na papierze pojawił się właśnie on- gęsty, jak białko z jajka z pasemkami krwi. Skurcze pojawiły się w nocy ok. 2 a czop odszedł ok. 4, później zdążyłam jeszcze się przespać i rano dostałam kroplówkę z oksytocyną, trochę spacerków po korytarzu i o 14: 15 urodziłam córeczkę.

Gość mam takie pytanko.....
dziewczyny, ale czy ten czop to zawsze wyglada jak bialko kurze????? Bo ja mam cos jakby brunatne uplawy, podbarwione krwia. Czy to moze byc czop,czy moze to cos innego? Bo nie chce panikowac i jechac do szpitala jesli to tylko czop (ktory moze odejsc nawet 2 tygodnie przed porodem)

Jestem w 39 tyg.i dziś rano odszedł mi czop,mam też ból w dole brzucha( jak przy mesiaczce) .myślałam że poród zacznie sie szybko bo to druga ciąża,a tu nic.czekam i czekam

Gość gość
Mi odszedł czop 2tyg temu. Teraz od tych 2tyg odchodzi w czesciach. Termin mam na 13.02. Mam nadzieje ze w ten weekend zacznie sie cos dziac chce miec te kruszynke juz przy sobie a nie w sobie :)