Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiolka5

SKĄPE MIESIACZKI

Polecane posty

Gość fiolka5

mam bardzo skąpe miesiączki i jakieś takei gęste troche skrzepowate...co to może być jaki hormon za to odpowiada czy moze to przejść samo?. Boje sie że nie bede mogla zajsc w ciaze

Od takich problemów jest lekarz ginekolog , a nie forum. Im szybciej pójdziesz do lekarza tym lepiej.

Gość fiolka5
tak, ale po coś tu też jesteśmy może ktoś tak miał....prosze powiedzcie

ja mam też skąpe miesiączki, trwają zaledwie 4 dni ale skutkiem tego jest moje odstawienie tabletek antykoncepcyjnych i nieuregulowana gospodarka hormonalna, robiłam badania wszystko gra, na początku też sie o to martwiłam ale lekarz mnie zapewnił ze z czasem wszystko wróci do normy. Mam nadzieje że niedługo powrócą mi te normalne okresy. Zgłoś się lepiej do lekarza, powinnaś zrobić sobie badania krwi, usg. Bo przyczyny skąpych okresów mogą być różne.

4-dniowe miesiączkii nie są wcale krótkie, tylko jak najbardziej normalne.

Berry- ale ja wiem że mój organizm jeszcze nie wrócił do dawnej formy sprzed tabletek, bo wtedy miałam okresy conajmniej 5-cio dniowe no i dośc obfite w pierszych dniach a teraz te moje okresy są dość skąpe w porównaniu z tymi sprzed paru lat- co na tą chwile mi nie przeszkadza bo nie musze co chwilę latać do łazienki...ale dobrym znakiem jest to że podczas@ nie boli mnie brzuszek..tak miałam przed tabsami. Lekarz też mi mówił że to nic niepokojącego, pewnie z czasem wszysto wróci do dawnej normy. Jedynym problemem jest to że one są nieregularne...ale mam wielką nadzieje, że to się wkrótce w miare ustabilizuje.

ja odstawiłam tabsy 1,5 roku temu. I miesiączki mam własnie około 4 dni a brzuch boli tylko w pierwszym i to tez nie za bardzo (na szczescie). A cykle mam 24-28 dni, ale takie wahania cyklu o parę dni to normalka, wystarczy zmiana pogody, przeziębienie albo stres. Organizm kobiety to przeciez nie robot :) Głowa do góry 🖐️

ja tez sie boje bo okres mialam od srody dzis jest sobota a tu juz nie ma:( a dostalam w 40 dniu cyklu i boje sieze jestem tym przypadkiem co ma okresw ciazy:(

Berry- Twoje wahania okresu to nic! Pierwszy okres beztabletkowy trudno było nazwac okresem bo plamiłam jakies 10 dni, potem po 25 dniach dostałam okres a następnie czekałam 50 dni, wtedy wzięłam luteine na wywołanie, następny byl tez wywołany luteiną był po 28 dniach- lekarz poradził mi bym wzięła tak dla uregulowania. Teraz czekam na 5-ty okres i nie wiem ile sobie poczekam. Dziś mam 8 dzień cyklu, czuje kłucie w prawym jajniku....czyli zaczynają sie dni płodne.

Gość majaRL
A co dziewczyny, jesli mam skape okresy bez tabletek? To utrzymuje sie latami ... Jak bralam tabletki anty okres byl troche dluzszy. A tak, dwa dni i po sprawie!!! Bylam u gin., robilam badania, hormony mam w normie, lekarka powiedziala, ze wszystko ok. Ale ja sie martwie, wspolzyje bez tabletek, wprawdzie rzadko i zawsze bez "do srodka", ale cos mi nie gra...Przeciez 2 dni okresu to malo!

często skąpy okres to objaw nieprawidłowej owulacji i problemów hormonalnych. Warto iść do lekarza najlepiej w okolicach owulacji i niech przebada co się dzieje