Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaffeterinka

Ja 15 lat, on 21 lat...co z tym zrobić...

Polecane posty

Gość ukyt
wiesz , ale ja uwazam ze to kobieta powinna być w zwiazku tą niewinną a nie mezczyzna albo oboje powinni być . Nie moglbym chodzic z taka ktora to już ma za sobą nawet jakby była atrakcyjna

Gość ukyt
z 15 latka to raczej nie moblym chodzic nawet jakby była dziewicą . Minimum powinna miec 17 lat.

Dlatego uwazam z ty juz nie bedziesz w normalnym zwiazku majac 24 lata i takie poglady. Chciales byc z dziewica to trzeba bylo sie zakrecic jakies 5 lat temu. A pozatym nie bedziesz w normalnym zwiazku skoro dla ciebie blona jest najwazniejsza. Masz chore podejscie do zwiazkow.

Gość ukyt
Chciales byc z dziewica to trzeba bylo sie zakrecic jakies 5 lat temu. Mialem studia uczylem sie byly wazniejsze sprawy od milosci . MOj kolega wpadl w wieku 20 lat przegrał zycie . TO byla jeden z powodow dla ktorych dawalem kosza kobietom gdy mialem 19 lat . Problem w tym ze gdy poszedlem na studia to podrywaly mnie laski dziewice ktore nie byly zbyt atrakcyjne . A na niedziewice nawet nie zwracalem uwagi .

Gość jestem szczęsliwa
Ja wieze w ten związek ponieważ jak miałam 15 moj chlopak mial 21teraz ja mam 20 on ma 26jestesmy juz zesobą 6 lat i wszytko nam sie uklada i jest ok tez na początku wszycy odradzali mi tej znajomości ale nie poddalam sie i jestem szczesliwa ;)

Gość alka444444
Odpowiadam nawiązując do wypowiedzi Persymonii, która stwierdza, że 15 lat to małe doświadczenie, 21 duże. 6 lat różnicy to naprawdę niewiele (szczególnie w sytuacji typu on 30, ona 36 lat). Faktem jest, że ludzi w takim związku mogą szukać czego innego; ale dlaczegoby nie spróbować? Chłopak ma 21 lat nie 30 czy 40, więc w nie widzę problemu, szczególnie, jeśli wam ze sobą dobrze, dogadujecie się itp.

Gość eks-plikacja
6 lat w przypadku 30 i 36 lat to nie jest duzo z uwagi na dojrzalosc. 15 i 21 - zastanowilabym sie.

Powiem ci tak: A) póki nie masz 16 lat twoi rodzice moga go oskarżyć o pedofilie a tego byś chyba nie chciała... B) to ze planujesz związek z takiego powodu jak "fajnie razem wyglądamy" świadczy o tym że nie jesteś zbyt dojrzała bo fundamentem prawdziwego związku nie jest wygląd a wzajemne zrozumienie szacunek zaufanie itd. itd. no chyba że planujesz "chodzenie z kimś" dla czystego pozerstwa...będę z nim bo fajnie wyglądamy i koleżanki będą mi zazdrościć i wszyscy będą myśleć ze jestem dorosła. C) w sumie jeśli jesteś dojrzała-a racze z tego co piszesz nie jesteś- to różnica nie jest aż tak duża. D)nie odbieraj sobie moja droga resztek dzieciństwa bo potem możesz żałować że dla pozerstwa za szybko dorosłaś -lub przynajmniej się starałaś- moja przyjaciółka w twoim wieku robiła różne rzeczy które powinny jeszcze poczekać i teraz żałuje.

z resztą :) mężczyźni lubią młode dziewczyny bo one są jeszcze dosyć naiwne...wystarczy je uwieść a już ma się oddaną dziewczynę która na każde skinienie da się obmacywać itp. używają różnych sztuczek...mówią ci to co chcesz usłyszeć....że jesteś wyjątkowa że cię kochają że poczekają że chcą z tobą poważnego związku ...a potem jak już jesteś zakochana po uszy oni wykorzystują twoją naiwność i masz ...złamane serce bo on okazał się palantem...oczywiście to nie jest reguła ale z mojego otoczenia obserwowałam coś takiego...mój znajomy uwodzi dziewczyny ...rozmawia z nimi przez telefon i jest słodki troskliwy czuły itd. a jak tylko się rozłącza śmieje się na głos i mówi "kręcę teraz taką naiwną idiotkę ...uwielbia mnie,słucha mnie jak boga zrobi co zechcę"...on jest jeszcze młody..w tym wieku to raczej chłopakom szaleństwa i przyjemności w głowie a nie pakowanie się w jakieś poważne związki..a jak to ma byc nie poważny związek to zastanów po co ci chłopak.

Gość ...InkA...
O losie! ludzie! raz się dziewczynie wymknęło że ładnie razem wyglądają a wy ją prześladujecie! ja jestem w bardzo podobnej sytuacji. też mam 15 lat a on 21 tylko on ma dziewczynę od 2 lat a spotykamy sie już blisko rok. super się dogadujemy. mówi mi żeczy takie których swojej dziewczynie za nic w świecie by nie powiedział. oczywiście o jakim kolwiek współżyciu nie ma mowy. za młoda jestem. ale buzi buzi czemu nie... :) moi rodzice o tym wiedzą i nic.... pozatym mam wbrew pozorom pewne życiowe doświadczenie. ja nie mam nic przeciwko, życzę szczęścia z całego serduszka. lepiej żałować czegoś co się zrobiło niż czegoś czego się nie zrobiło. czekam na zakończenie tej historii z niecierpliwością.

Gość oooooooooppppppppppoooo
Ja wieku 16 lat poznalam 21 letniego chlopaka...to bylo 12 lat temu, teraz jestesmy malzenstwem...

Gość Nice = *
No widzicie! jak się chce to można! miłość nie wybiera.

Gość ...InkA...
nice to mój drugi pseudonim:) jak by coś:)

Gość nie dla psa kiełbasa
do lekcji szybciutko,do lekcji :o

Gość ja___
Jak miałam 15 lat miałam podobny problem. Jednak teraz na to patrząc wiem, że to nie było żadne uczucie. Bunt przeciw rodzinie, która się o mnie martwiła. Też myślałam, że jest ok, ale odpowiedz sobie sama na pytanie, czy wiesz czego oczekujesz od związku, czy to jest uczucie, wyobrażasz sobie z nim przyszłe lata? bo ja w tym wieku tego nie wiedziałam, bez obrazy dla Ciebie. Weszłaś dopiero w pewien czas, w którym dopiero zaczynasz poznawać siebie i swoje oczekiwania, nie marnuj czasu na takie związki w tym wieku, poznawaj ludzi :-) Poznasz prawdopodobnie kogoś za jakiś czas, i nie będziesz wtedy zadawała takich pytań na kafeterii, bo sama będziesz wiedziała, że chcesz być z danym facetem i nikt Ci nie będzie musiał doradzać w tej sprawie pod żadnym względem. A skoro zadajesz pytania np w internecie, jak to robiłam ja w Twoim wieku, to odważę się stwierdzić, że to nie czas, lub facet dla Ciebie. A skoro on sam myśli nad tym, czy ten związek ma sens, to wierz mi, to świadczy o tym, że sensu nie ma.

Gość fdmc fjvmfv
Dla mnie to patologia. :O :O :O

Gość Zefra
Eić wiek to nie problem ... Mam podobny problem ! Tyle ,że on ma 19/20 a ja 15 . I ludzie też mi mówią ,że to nie ma sensu ,że się rozpadnie wcześniej czy później , ale na ogól to nawet związki gdzie koleś ma 20/21 a dziewczyna 18/19 to takie związki też się rozpadają . Moim zdaniem to wiek nie robi różnicy . w sumie robi ale jeśli chodzi o bariere współżycia ! 15 lat to trochę za mało moim zdaniem na współżycie z chłopakiem , ale on jest starszy i ma prawo tego oczkiwać ,ale tuu można sprawdzić czy Cie kocha czy nie . Bo jeśli z Tobą zerwie bo nie chcesz z nim współzyć to nie był war tego wszystkiego . Ale jeśli zaakceptuje to , to wtedy mozna powiedziec ,że to siebie pasujecie ! Nie tak jak Ty powiedziałas ,ze pasujecie do siebie bo dobrze ze sobą wyglądacie . A pasujecie bo sie rozumiecie. Moim zdaniem jak pasujecie do siebie charakteriami to będzie git. ;) Powodzenia zycze ! ;)

Gość ---ja
Zgadzam si e z Tobą Zefra ;) ja mam 15 lat i spotykam się z kolesiem co ma 20 ;) Mi się z nim rozmawia super i jemu ze mną ;) Dogadujemy się co jest najważniejsze . Jutro kolejne spotkanie ;D Moim zdaniem będzie git ;) Powodzenia Ci życze serio ! ;) Trzymam kciuki ;) ;*

w wieku 15 lat spotykałam się z facetem który też miał 21 lat, byliśmy ze sobą pół roku, ale związek nie przetrwał... teraz mam 18 lat i jestem już ponad 2 lata w związku z 23 letnim facetem i jest ok. chociaż zdarzają się kłótnie...

w wieku 15 lat spotykałam się z facetem który też miał 21 lat, byliśmy ze sobą pół roku, ale związek nie przetrwał... teraz mam 18 lat i jestem już ponad 2 lata w związku z 23 letnim facetem i jest ok. chociaż zdarzają się kłótnie...

15 lat moloda jeszcze jestes.roznica wieku nie jest bardzo duza,gdybys ty miala 20 on 26 nie bylo by problemu,ale teraz to chyba nie za dobry moment.moja siostra ma tyle lat co ty i nawet mi do glowy by nie przyszlo,zeby miala faceta w tym wieku