Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaffeterinka

Ja 15 lat, on 21 lat...co z tym zrobić...

Polecane posty

Gość oxidka
a ja mysle ze gdybys pyla pewna tego wszystkiego i bardzo tego chciala to nie bytalabys sie nas o zdanie i mowila ze niewiesz co zrobic. niechce po nikim jezdzic ale to mowi samo za siebie

Gość optymistka2222
A ja jestem w zwiazku od 3 lat, 8 lat roznicy wieku. To ze on ma wieksze dosw. zyciowe niz ja, czasem pomaga a czasem nie, wiadomo czlowiek sie uczy na bledach, nie ma nic idealnie, bo ktos zawsze "wie lepiej". Ale jakos narazie dobrze sie nam uklada. Ja bylam w takiej sytuacji ze jak go poznalam, konczylam liceum, mielismy troche czasu zeby sie poznac, teraz mieszkamy razem i sa wzloty i upadki jak to w zyciu... Ty masz 15 lat, to pewnie starsi Ci z nim mieszkac nie pozwola, wiem jak to jest:) no chyba ze masz z nimi inne uklady;) ja polecam sprobowac - nie zaszkodzi. jesli sie nie uda - bedziesz wiedziec, ze musisz szukac innego faceta, rowiesnika, nie wiem - moze starszego o rok lub dwa. Moim zdaniem warto zaryzykowac, jesli go kochasz:) ja zycze powodzenia

Gość optymistka2222
Aha, zapomnialam dodac - musicie widziec w sobie cos wiecej niz urode i mowic ze ladnie razem wygladacie - jesli bedziesz miec takie podejscie to sie nie uda, bo zawsze bedzie sie liczyc opinia znajomych itp. zastanow sie

Gość hhhhhmmmmmmmmm
ja tam nie wiem to się nie wypowiadam

Optymistka----chyba trochę przesadziłaś z tym zamieszkaniem razem.Rozumiem,że dziewczyna chce spróbować jak im sie ułoży ale na zamieszkanie razem to chyba jeszcze za wcześnie.Ona sie jeszcze uczy,spotyka zkoleżankami,niema zapewne za wiele obowiązków w domu tzn.pranie,sprzątanie,gotowanie.Mieszkanie razem to jest już za duża odpowiedzialnośc dla dziewczyny w tym wieku.Za 4-5lat to ok ale nie teraz.Chyba nie sądzisz,że chłopak będzie ją utrzymywał albo jej rodzice dawali kase.To nie przejdzie.Ten związek rozpadłby sie po miesiącu.Jeżeli zostaną na dotychczasowych warunkach ze sobą może im sie udać.Zyczę im tego z calego serca.

Gość Żabunia
jak wam dobrze to sie bierz za chlopa a nie placzesz tu :P ja tez tak milam ja 15 on 20 i jakos fajnie bylo.... ;) jak madry chlopak to wam sie uda i na sex nie bedzie nalegał :) :P (taki pół-zarcik) życze powodzenia :* hihi :)

Gość nawet jeśli ten związek
nie ma przyszłości to nie znaczy że trzeba od razu zrywać. Pomyślcie logicznie! Kto w wieku 15 lat szuka poważnego związku z przyszłością ?! No puknijcie się w głowę. niech sie dziewucha cieszy życiem póki młoda i niech zbiera doświadczenia. Zresztą ile związków które się wydawały związkami z przyszłością rozpadało się po pewnym czasie ? Trzeba się cieszyć chwilą! A nie ciągle ta przyszłość i przyszłość. To nudne jest.

Gość tylko jest tu inny problem
Smarkula ma ledwie 15 lat, tzn jest jeszcze dzieckiem. Mogą gościa oskarżyć o pedofilię :D Buhahahhaha...

Gość kaffeterinka
Dzięki wszystkim za wypowiedzi. Wnioski na pewno wyciągnę. Do mieszkania nie czuję się gotowa, to chyba za wcześnie. On jest na prawdę ok chłopak, gorzej będzie z naszymi znajomymi, którzy się chyba domyślają i patrzą na nas jakbyśmy jacyś inni byli. Boję się żeby oni mi tego związku nie popsuli :-/

mój chłopak skończy we wrześniu 27 lat,a ja w styczniu 18:) I jestem z nim od ponad roku i NIE CHCIAŁ MNIE WYKORZYSTAĆ.wszystko zależy od tego czy naprawde kochamy i czy jesteśmy kochani,bo w miłości nie ma różnicy wieku.ważne,że sie kocha i dogaduje.

Gość agulcia542635
ja poznałam swojego męża gdy miałam 16 lat a on 21 :) obecnie mam 24 a on 29, jesteśmy małżeństwem 1,5 roku i jest super też na początku miałam obawy bo była starszy ale nie żałuję niczego byliśmy dla siebie pierwszymi i jedynymi partnerami seksualnymi i to jeż było ważne dla mnie że on nie uprawiał seksu wcześniej życzę szczęścia

Gość kocicaaa
ja tez mam 16 lat i chłopaka który ma 21 lat. Układa nam się bardzo dobrze,kochamy się i roztawać się ze sobą nie zamierzamy. To już 9 miesięcy razem:)

Gość a co to takiego
przecież taki koleś to już (zazwyczaj) student... co on ciekawego widzi w gimnazjalistce...???

moim zdaniem, jak jest taka różnica wieku (nieważne kto starszy, ona czy on) i jedna z osób jest bardzo młoda, to raczej na dłuższą metę związek okaże się niewypałem. przykład? dwa pierwsze związki mojego faceta. 1. on miał 18, dziewczyna 14 lat. byli razem niecały rok. 2. kilka miesięcy później związał się ze starszą od niego o 6 lat młodą kobietą. byli razem 3 miesiące. od 4 lat jest ze mną, jestem starsza 2,5 roku. i jest ok.

Gość kocicaaa
mnie ze swoim chopakiem połaczył przypadek. Do dziś jesteśmy razem.I tej różnicy wieku wogóle już nie widać. Tak poza tym to jest dużo takich par. Różnica wieku nie oznacza złego związku.Wkońcu miłość na metryke nie patrzy.

A kto mówi o poważnym związku i planach na przyszłośc w wieku 15 lat? Ja mam 18, chłopaka od kilku lat a zadnych konkretnych planów związanych z nim i naszą \"wspólną przyszłością\" nie mam. Żyję tym co jest teraz, teraz jest dobrze, układa nam się ale nie mogę niczego zakłasać. Jestem młoda, zobaczymy co przyniesie przyszłość. 15 lat to pierwsze spotkania z chłopakami, niewinne trzymanie sie za rękę, pierwsze pocalunki (chociaż kiedy słysze co sie teraz dzieje to wydaje mi się, że ta granica wieku bardzo sie obniżyła) co z tego, że chłopak jest starszy, jeśli się dobrze dogadują a różnica wieku im nie przeszkadza to przecież mogą się spotykać nikt tu nie mówi od razu o sexie, wpadce, przymusowym małżeństwie - to są ekstremalne przypadki ale dziewczyna ma watpliwości bo to może być źle odebrane przez otoczenie a twój chłopak, autorko, nie jest rozsądniejszy tylko bardziej obchodzi go opinia osób trzecich dlatego waha się czy ciągnąć waszą znajomość nie wiem dlaczego teraz jeśli dwoje młodych ludzi zaczyna się spotykac, od razu mówi się o seksie przecież relacje dwojga młodych ludzi nie opieraja się na namiętnościach przynajmniej ja mam takie wrażenie, ale może zyję w innym świecie:P

Gość jak gość 21 letni
ogląda się za pietnastolatkami...to coś musi z nim być nie tak. Zastanów się. Jesteś dla niego dzieckiem. Napewno nie jest tolerowany przez swoich rówieśników. Ale o czym moze rozmawiać 21 latek z 15 latką ,to ja naprawdę nie wiem....

Gość jak gość 21 letni
a i jeszcze jedna sprawa... 21 latek może zostać nawet zamknięty za zbyt intensywne spotykanie się z tak młodą osobą.

Osobiście, nie radzę wiązać się ze starszym od siebie facetem w takim wieku. Prawda jest taka, że zazwyczaj 20 - latek traktuje 15 - latkę jak dziecko i nie na poważnie. Ja przeżyłam coś takiego. On może mówić, że jesteś dla niego wszystkim w ogóle, a tak naprawdę jest zupełnie inaczej. Jednak jeśli sie nie przekonasz nie uwierzysz.

Osobiście, nie radzę wiązać się ze starszym od siebie facetem w takim wieku. Prawda jest taka, że zazwyczaj 20 - latek traktuje 15 - latkę jak dziecko i nie na poważnie. Ja przeżyłam coś takiego. On może mówić, że jesteś dla niego wszystkim w ogóle, a tak naprawdę jest zupełnie inaczej. Jednak jeśli sie nie przekonasz nie uwierzysz.

Gość mistfaj
i myslałaś o tym 5 miesięcy? wolno pyślisz

Kto sie ze mna zalozy ze zwiazek sie rozleci z powodu: a)braku seksu b)chlopak pozna mila dziewczyne w swoim wieku i podobnych potrzebach. Daje sobie za to reke uciac.

Gość ukyt
niezgodze sie . KObiety w wieku 20 lat to nie sa dziewice . JA jestem prawiczkiem mam 24 lata i szukam dziewicy . Nie moge znalezc 23 latek dziewic dlatego szukam wsrod 17 latek .OCzywiscie moge poczekac nawet kilka lat z lozkiem az bedzie na to gotowa . WAzna ze jest ona dziewica . Wyobraz sobie ze na studiach nie mialem dziewic ,a te co byly nimi raczej malo atrakcyjne mi sie wydawaly

To wszystko zalezy od charakteru :O jak mialam 16 lat to mialam faceta 10 lat starszego :O Nie mowie wcale ze to bylo mądre ale dosyc dobrze nam się ukladalo ;)

Gość ukyt
ja bym nie mogl chodzic z taka ktora nie jest dziewica . Sam jestem prawiczkiem i to chyba zrozumiałe. Chociaz moim zdaniem 15 latki sa niedojrzale . Lepiej wyglada zwiazek 20 latki i 27 latka niz 15 latki i 22 latka .

Gość ukyt
Kto sie ze mna zalozy ze zwiazek sie rozleci z powodu: a)braku seksu b)chlopak pozna mila dziewczyne w swoim wieku i podobnych potrzebach. z tym brakiem seksu bym sie nie zgodzil . Wytrzymalem jako prawiczek 24 lata wytrzymam i kolejne 4 lata bez problemu . WAzne zeby byla dziewczyna dziewicą.

Gość Kaskaaaaaa
On bedzie oczekiwal seksu...a Ty chyba jeszcze nie ejstes na to gotowa...chociaz moja kuzynka spotykala sie z chlopakiem, ona mila 16 a on 22 i teraz ona ma juz 23 i nie dlugo biora slub...jesli jestes dojrzala to mzoe cos z tego byc...

Gość Katarzyna75
jeżeli facet twierdzi, że troszkę za młoda jesteś to znaczy, że nie jest pedofilem