Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to tylko ja26

w pazdzierniku slub a niemam bierzmowaniawawa

Polecane posty

Gość to tylko ja26

pomozcie prosze niemam bierzmowania a mam w padzierniku slub niemam czasu (pracuje od 8 do 21 na poltora etatu)na czytanie katechizmu a tego wymaga moj proboszcz:( moze ktos wie z kim i gdzie mam rozmawiac zeby szybko to zalatwic??

Gość dianusia
a skad jestes

Gość to tylko ja26
warszawa

Gość to tylko ja26
:(

Mój narzeczony też nie ma . Ponoć w św.Annie na Starówce można zrobić , bez zbędnych \"egzaminów\". Trzeba chodzić przez 6 czy 7 czwartków -chyba na 18.00 . Tylko trzeba podpisać oświadczenie że nie mieszka się z partnerem i nie miało się z nim kontaktów seksualnych :)

Gość 90210
Ciekawe to oswiadczenie...a co jesli sie mialo te kontakty?

Gość miłośniczka pedałowania
hehe jak się miało to się potem musi wyspowiadać , że się zgrzeszyło kłamstwem :P boże boże , ci ksieża to na głowy poupadali

Gość 90210
:( Troche to obludne....:(

Gość to tylko ja26
dziekuje a u sw.floriana??cos ktos wie na ten temat??

we Florianie też byliśmy ... Ale ksiądz powies\\dział , że owszem bierzmowanie da , ale trzeba przynieść zaświadczenie ze swojej parafii o \"gotowości przystąpienia do sakramentu \" . No nasz ksiądz dał książeczkę z modlitwami do nauki i jakimiś przypowieściami , na temat których narzeczony musiałby rozmawiać. Wymiękl więc i chyba uderzymy do św.Anny :) A jeżeli ktoś powie że miał owszem kontakty ze swoim partnerem , to wtedy \'robi\" bierzmowania\\e w jakimś innym trybie ... jakim? nie wiem niestety ...

Gość dianusia
na pl.Trzech Krzyzy bez zbędnych problemów wiem bo siostra robiła,tam najszybciej

Gość a ja lubię =
W lato mało gdzie bierzmują, ja nauki miałam na Mokotowie, a samo bierzmowanie ( za darmo jeśli ktoś niewie) na PL.3 krzyży, tam robią z całej Wawy. O takie głupoty jak seks przed ślubem nikt nie pytał, to nie spowiedż na koniec nauk przedmałż. ale ja byłam bo miałam zostać mamą chrzestną. Nauki zrobiłam już po chrzcie a proboszcz udzielił mi pozwolenia:)

He, he ... No własnie , jak byliśmy na pl. Trzech Krzyrzy to powiedzieli , że to nie nasz rejon !!!! Paraga Północ ma ma we Florianie ,albo własnie z tym głupim antyseksowym oświadczeniem w św. Annie ...

ja brałam bierzmowanie dwa miesiące temu u św. Floriana pod hasłem \"przygotowanie\" kryje się 3 godziny spotkań grupowych z taką babką „moherowym beretem”- odbywa się to w pomieszczeniach przy kancelarii co czwartek chyba o 18 a bierzmowania są w piątki wieczorem - nie ma żadnych egzaminów, oświadczeń ani innych pierdół. Poza tym w przed kancelarią z tego co pamiętam jest rozpiska w którym kościele jak to idzie ogólnie przebiega bezboleśnie a jeszcze myślałam że w problemie jestem odosobniona a okazało się że tego dnia bierzmowanie brało jeszcze jakieś 40 dorosłych osób... jak sytuacja wygląda tak samo co tydzień to naprawde nie ma sięczego bać

Gość to tylko ja26
to juz sama niewiem gdzie mam isc :( jakby ktos wiedzial w 100% dokad sie udac to prosze o pomoc

Gość lena771
Co zrobić j eżeli mój kochany ksiądz każe mi przynieść zaśiadadczenia a ja ich nie mam. Drugi problem: jak sie nie pojawiam na jednej mszy to księzulek czyta moje nazwisko na ambonie.Jeszcze powiedział że nie udzieli mi bierzmowania bo mieszkam z chłopakiem, powiedzcie co robić