Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina 3452

świadczenia dla matki

Polecane posty

Gość karolina 3452

Chciałabym się dowiedziec,jakie świadczeia pieniężne należą się amtce po urodzeniu dziecka.W listopadzie urodzę,póki co jestem bezrobotna,bo akurat skończyłam studia.Mój mąż pracował kilka miesięcy,ale narazie jest bez pracy ze względu na wypadek.Czy po urodzeniu dziecka będa nam przysługiwać jakieś pieniądze, z tytułu trudnej sytuacji materialnej??

chyba dostaniecie tylko becikowe a jeżeli jesteście ubezpieczeni w pzu to jeszcze z tyt urodzenia dziecka, trzeba być ubezpieczonym co najmniej pół roku mo i idźcie do ośrodka pomocy społecznej w waszym mieście może należy wam się np. dodatek do czynszu ale to już musisz się sama dowiedzieć

po urodzeniu dziecka oczywiście przysługuję becikowe w wys. 1.000,- zł oraz dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu urodzenia dziecka jeśli nie przekroczycie kryterium dochodowego tj. 504,- zł na osobę. dochody do rodzinnego musisz wybrać z urzędu skarbowego - jeśli obecnie obydwoje nie pracujecie to zabierzcie jeszcze zaświadczenia z urzedu pracy że jesteście bezrobotni (o ile jesteście zarejestrowani). podobnie wygląda sytuacaja w ośrodkach pomocy, pisząc prośbę o zapomogę musicie załączyć dokumenty potwierdzające że nalezy się wam zapomoga - jeśli obydwaje nie pracujecie po urodzeniu dziecka nie powinno być problemów z jej otrzymaniem. to jest jednak jednorazowe świadczenie

Jeśli chodzi o dodatek do czynszu to dostaniesz tylko wtedy jeśli iles tam metrów (nie pamiętam ile) nie przekracza na jedną osobe.Jest tu tylko pod uwage te metry,opieke nie interesuje to czy jesteś bezrobotna,ile masz dzieci itd

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin