Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modlitwa_____

Modlicie się codziennie?

Polecane posty

Gość modlitwa_____

Modlicie się np. przed snem lub rano? Jak często chodzicie do kościoła o ile wogóle chodzicie?

Gość Argentyna Mistrzem Świata
co to zapytania... tak, jestem wierzaca, chodze do kosciola w niedziele, swieta, czasami w dzien powszedni, ale ostatnio bardzo rzadko to sie zdarza. Modle się..... kiedys chodzilam na pielgrzymki, do oazy... dla mnie wiarakatolicka to nie tylko wiara, to filozofia i sposob zycia.

Gość pytanie dobre
jak widac jedni się modlą a inni nie -nie ma reguły!

Gość jedyna dziewczyna
od 2 lat nie modle sie w ogole i nie chodze do kosciola. wczesniej bylam dewotą :O

Gość tak wieczorem

Gość gość
Modle sie codziennie rano i wieczorem tak po ok. 5 minut kleczac przy lozku ze zlozonymi recami Po modlitwie odczuwam pewna ulge

Ja codziennie od sierpnia 2016 roku. Nie modlilam sie tylko 13 stycznia 2017 bo czulam sie wtedy fatalnie i ten jeden jedyny raz nie dalam rady.

Gość gość
kto się dokopuje do takich staroci? :/

Gość gość
tak oprawiam no/we/nne po/mp/ejaska w intencji zdrowia

Ja jestem w trakcie 4 nowe//ny. Od 3 dni odmawiam także tajemnice szczęścia św Brygidy :)

Gość prawictwo pospolite 114
ostatnio sie modliłem 15 lat temu

W chorobie psychicznej najlepiej odnazlezc A...spekt leczacy bo kazdy ma dwa oblicza kazde doswiadcznie daje wybor,-. Szalenstwo niektorym jest pisane, czy akurat nam czy to Zart? heh. :] ja wiem. i nawet mialem wizje boga kiedys doskonala, a swiat ktory widzicie jest emanacja aniola P. :]

Napiszcie jeszcze jak się modlicie :)

Gość gość
Rano i wieczorem klekam przy lozku ,zegnam sie skladam rece i odmawiam pacierz,niekoniecznie wyuczone modlitwy ale tez wlasnymi slowami ,szczegolnie wieczorem ,gdy robie krotki rachunek sumienia Pozdrawiam i czekam na komentarz jak wy sie modlicie

Gość gość
ja sie nie modle :) natomiast codziennie rozmawiam z P.Bogiem:))

Gość gość
Jako katolicy macie obowiązek poświęcić chociaż 6 min (2 modlitwy) na modlitwę!!! Ja np. rano jak idę do pracy to modle w drodze na przystanek (Ojcze nasz,zdrowaś maryjo,wierze w Boga,10 przykazań,Aniele Boży,Pod twoją Obronę i Św. Michale Archaniele) w nocy natomiast normalnie klękam do modlitwy!

Gość gość
„Szukajcie wpierw Królestwa Bożego i jego sprawiedliwości, a wszystko inne będzie wam dodane”.

Gość gość
ale modlitwa to rozmowa z bogiem Zanim zaczniesz się modlić. Uświadom sobie obecność Boga w twoim wnętrzu, bo ty jesteś Jego świątynią. Zobacz Jego radość z tego, że ty się z Nim spotkasz, że pragniesz, aby to On cię zmieniał. Poczuj Jego ogromną miłość do siebie bez względu na to, w jakim jesteś stanie duchowym, moralnym, psychicznym, fizycznym, materialnym... Wzbudź wiarę w sercu w moc Jezusa obecnego w twoim wnętrzu, który chce cię uzdrowić, uwolnić, przyjść z pomocą twoim bliskim poprzez uzdrowienie, uwolnienie... Jeśli masz dar języków, módl się często tym darem, a zwłaszcza po każdej z poniższych modlitw Dziękuj dobremu Bogu za wszystko, co masz i co posiadasz. Przeproś za wszystkie swoje grzechy i zaniedbania. do częstego odmawiania

Gość gość
zmuszanie do modlitwy to nie wiara to nakaz!,ktory nie ma nic wspolnego ze szczera wiara wzgledem P.BOGA.

Gość Studzia
Ja modlę się w ciągu dnia zawsze wtedy gdy mam potrzebę lub wolny czas i wieczorem. Czasami w dzien po prostu mówię Jezu Ty się tym zajmij, ufam Tobie.

Gość gość
Kiedy modlisz się za bliską osobę lub kogokolwiek, pamiętaj: Bądź konkretny w swoich prośbach. Głośno módl się wersetami Pisma św. Zapisuj swoje modlitwy. Osobistą Módl się zgodnie z wolą Bożą. Módl się o przyszłość swoich dzieci (lub innych bliskich osób) żeby Chrystus został uformowany w naszych dzieciach „rżeby nasze dzieci — potomstwo sprawiedliwych zostały uwolnione z mocy złego (Prz 11, 21; Mt6,13); żeby nasze dzieci były uczniami Pana i aby ich dobrobyt był wielki (Iz 54, 13); żeby umiały rozróżniać dobro od zła i żeby miały czysw sumienie przed Bogiem (Hbr 5, 14; lp 3,21); - żeby prawa Boże były w ich sercach i umysłach (HbrS,10); te żeby wybierały sobie dobrych znajomych, którzy, są mądrzy — nie głupców) rozpustników, chciwców, bałwochwalców, oszczerców, pijaków, grabieżców I (Pn 13, 20; 1 Kor 5, 11);. żeby żyły w czystości seksualnej i czekały na współmałżonka; żeby Pan okazał im miłosierdzie potrzebne do wytrwania w takim postanowieniu (Ef 5, 3.31—33); żeby szanowały swoich rodziców (Ef,6, 1—3). Dziękuję Ci, Ojcze, że Twoim pragnieniem jest przyprowadzenie (wymień tę osobę) do Twojego Królestwa, W imię Je/zusa proszę Cię, Ojcze, abyś związał zwodnicze duchy, które go okłamują. Proszę Ciebie, Duchu Święty; żebyś pokazał mu prawdę — że go kochasz. Panie, pozwól