Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kleopatra126

Moje dziecko nie śpi

Polecane posty

Gość Kleopatra126

Jak w temacie. Mój maluch potrafi nie spać nawet 6 godz. Ma miesiąc i jest zdrowy. Czy taki długi okres czasu bez snu to normalne. Co może być powodem. Nie mam już siły nosić go na rękach i usypiać. Dzięki za odpowiedź Kleo :)

witaj! moja do 3 mcy takie numery robila-nic tylko sie darla :) koka,,pomogla samobujajaca sie hustawka z fishera :P szkoda ze taj pozno ja odkrylam ;)

Kleopatro - najlepiej skonsultuj to z lekarzem. Tak, dla własnego spokoju ducha. Mogę Ci na pocieszenie powiedzieć, że ja jako dziecko nie spałam prawie w ogóle przez...14 miesięcy. Moja mama cuda robiła, zwiedziła wszystkich lekarzy w promieniu stu km, dostawałam przeróżneleki na sen - ziołowe, hernatki, wreszcie dla dorosłych nasenne!!! i nic. Nie spałam i juz. Mama chodziła po ścianach z wyczerpania. A potem... sen przyszeł nagle sam. Nie odbiło się to ani na moim zdrowiu fizycznym ( nigdy nie chorowałam i do dziś nie wiem co to jest antybiotyk ), ani psychicznym :) - heh, choć tu pewnie pare osób zaprotestuje :) Tak, czy inaczej - zazwyczaj zaburzenia snu ( o ile nie chodzi o zwykłą kolkę ) mogą być wynikiem lub sygnałem poważniejszych schorzeń i LEPIEJ to dokładnie sprawdzić. pozdrawiam!

Może Twoje dziecko nie potrzebuje poprostu tak wiele snu.Znam ten problem,bo mam tak samo.Synuś od urodzenia nie śpi w dzień.Czasmi zdarzy mu się przespać pół godzinki,więcej mu nie trzeba.

Moja córcia też ma takie dni ze wcale nie chce spać, albo zasypia na 15 min i sie budzi i oczy jak 5 złoty. Czasmi myślałam ze to przez upały. Czasami to pewnie przez brzuszek, bo niestety dokuczają jej kolki. Jak był u nas pediatra, to kazał kupić czopki homeopatyczne Viburcol N. To takie czopki na stany niepokoju u niemowląt. Pomagały. Mała naprawdę lepiej spała.

Gość Agutka_30
Moj maly tez mial takie dni ze spal tylko 2h, tyle co w wozku na spacerze. Ale jego tatus ma taki organizm, ze wystarcza mu b. malo snu i juz jest rzeski i swiezy, wiec sie nie niepokoje :-) Jezeli dziecko jest w miare spokojne i pogodne i nie wyglada na chore, to daj spokoj, nie martw sie, widocznie nie potrzebuje tyle snu.

Gość karmiąca
Mój synek ma 3 miesiące. W dzień ma bardzo lekki sen wszystko może go obudzić. Dopiero po wieczornej kompieli zasypia jak suseł że nawet głosna muzyka rozmowa i telewizor go nie budzi. Czasami są momenty że nie śpi pare godzin- ale to naturalne. Prawidłowo powinno być sen-karmienie-czuwanie. :) ale z dziećmi różnie byw. W drugim miesiącu życia synek tak dał mi popalić że nie raz popłakałam się ze zmęczenia. Cały dzień tylko rączki bujanie. Jak zasypiał i kładłam go w końcu do wuzeczka to oczy od razu szeroko otwrte były. Nie mogłam nic zrobić ani sie umyć ani zjeść, kompletnie nic. W biegu na spacer wychodziłam żeby tylko się nie obudził. Z wanny mokra wyskakiwałam. Istny koszmar. Nie wiem jak na to wpadłam ale kupiłam przez internet huśtawke Fisher Price przytulne gniazdko i okazał a sie moim wybawieniem:). Synek uwielbia w niej spać. A jak sie obudzi to się rozgląda i uśmiecha. Ja w końcu moge coś w domu zrobić-żałuje tylko że wcześniej na tą huśtawkę nie wpadłam .

Gość Kleopatra126
Dzięki za odpowiedzi. Teraz już się nie martwię :)

A może lepiej będzie spało przy muzyce? Moje śpi przy muzyce klasycznej. Płytę puszczam mu od samego początku. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam bardzo gorąco. Zachęcam do korzystania z porównywarki cenowej CoZaCena.

Gość gość
2w6hGRuhE9eRfLEy9gGOXq8t