Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz zrobić

MOJA CÓRKA DOSTAŁA

Polecane posty

Gość i co teraz zrobić

się do słabego liceum :( tzn. dobrze sie uczy, ma srednia 4.87, czerwony pasek, ale na liscie liceow do ktorych chciala sie dostac wpisala na drugim miejsu bardzo slabe liceum, do ktorego uparla sie ze chce isc i neistety dostala sie do neigo. mogla naprawde wpisac 3 dobre licea i do kotregos by ją na pewno przyjeli. i co teraz zrobic? chyba tylko usiasc i płakać :(

Gość i co teraz zrobić
widze ze jest jej smuto, ze dopiero teraz zrozumiała swój błąd.. :( ale może to da jej wielkiego kopniaka i zabierze sie do nauki jeszcze bardizej

ja chodzilam do slabegi liceum a w gimznazjum mialam podobna srednia..po tym liceum mialam ponizej 3 srednia..o czyms to swiadczy..nie poczeka na druga ture moze wtedy sie dostanie gdzie indziej...w kiepskim liceum jest najgorzej bo do matury w ogole nie przygotowuja i atmosfera nie taka same dresy i palacze...pani jej zabroni isc do zlego liceum,mowie z wlasnego doswidczenia

Gość i co teraz zrobić
ale co ja mam zrobić? :( wszystkie miejsca w dobrych liceach są już zajete! wolne są tylko w jeszcze slabszych szkołach :(

Gość a jua uważam że jak ktoś
jest dobry i chce się uczyć to wszędzie przygotuje się do matury

Gość a do jakiego liceum sie dostal
a? w Wawie?

Gość i co teraz zrobić
w bialymstoku

Gość nie ale łatwo zejść
Niech się przeniesie po jednym semestrze, szkoła ma obowiązek ją przyjąć w trakcie trwania roku szkolnego. Też odradzam kiepskie licea, trafiłam do takiego po przeprowadzce i było tragicznie, jakieś osiedlowe drechy, pobicia, narkotyki irp.

Gość i co teraz zrobić
nie ale łatwo zejść - ale jakto? poprostu przenieść ze slabszego liceum do lepszego po 1 semestrze? i przyjmą? można tak?

zgadzam sie! ja tez sie chcialam uczyc ale w takim liceum nikt sie nie uczyl wiec i ja przestalam a nauczycielom to odpowiadalo..mieli nas w dupie i jeszcze przezywali od frajerow...

Gość i co teraz zrobić
up

Gość dlaczego sądzisz
ze to liceum do którego dostała się córka jest słabe? wszędzie się mozna uczyć i na studia dostają się dzieci po różnych liceach.Ludzie nie przesadzajcie

Gość Siris
można, niech się stara w pierwszym semestrze, uczy na piątki i od drugiego ją przyjmą do dobrego, jezeli miała pasek.

Gość i co teraz zrobić
czy jest jakas szans a by znalazla sie w lepszym liceum? jak to zalatwić? prosze bardzo o pomoc :(

Gość do kala 19
nie pisz bzdur ze nauczycielom to odpowiadało i że wyzywali od frajerów bo to jest przegiecie

Gość nie ale łatwo zejść
Ja się przeniosłam po roku nauki w tej kiepskiej szkole, o której wspominałam. Po prostu napisałam podanie do innej szkoły, że chcę się uczyć u nich (tu nałgałam, że mam lepszy dojazd i bardziej interesujący mnie program - broń Boże nie pisać nic o tym, że obecna szkoła jest kiepska, bo cała kadra dyrektorska się zna) i mnie przyjęli. Inna sprawa, że miałam znajomego w kuratorium, ale to się da załatwić - kuratorzy to czesto porządni ludzie, zadzwoń, porozmawiaj, dowiedz się o warunki przeniesienia, na pewno ci pomogą.

Gość i co teraz zrobić
i na dodatek moja córka dostala obfitego krwawienia i kily sie nabawila po ostatnich swoich " wyczynach"

Gość i co teraz zrobić
Siris - miała teraz pasek, czyli jeżeli w pierwszym semestrze bedzie miala dobre oceny to przyjmą ją do lepszego liceum? a co z profilami? moze wybrac wogole inny w tym do ktorego sie przenosi?

Gość nie ale łatwo zejść
Można wybrać inny, tylko córka musiałaby nadrobić braki z poprzedniego semestru. Nie martw się, pogadaj w kuratorium, jeśli ci to doda pewności - ja się po dwóch latach przeniosłam z ogólniaka do plastyka, zdałam brakujące przedmioty artystyczne, skończyłam szkołę, dzisiaj studiuję. To nic strasznego.

WIEM CO MOWIE! np baba od chemi sobie kawke popijala ,sor od fizyki pieprz..wc dyrektor wychodzil sobie z zajec i cos robil...to sa przyklady ale jest ich wiecej! ta szkola to najwiekszy nlad mojego zycia! nienawidze jej! za to chodzilam do dobrego gimnazjum i wynioslam z niego wiecej niz z liceum!!! i nie mow mi ze tak nie jest bo ja to PRZEZYLAM!!

tylko pamiętaj ze często w roznych liceach są tez inaczej rozmieszczone przedmioty,np,jesli twoja corka przeniosłaby sie po roku i nie mialaby Podstaw przedsiębiorczosci to pozniej w tej drugiej szkole musialaby zdawac egzamin komisyjny>Więc lepiej we wrzesniu szybko ją przenies,uda sie,wiem cos o tym,duzo uczniow szybko zmienia szkole we wrzesniu

Gość i co teraz zrobić
amantka wszech czasów - ale jak przenieść ją we wrześniu? :( wszystkie miejsca pozajmowane

Gość Siris
tak, bez problemu, ja to przerabiałam. wazny jest paek, dopre wyniki z egzaminu gimnazjalnego i aktualne oceny. i bez problemu przeniesienie.

Gość nie ale łatwo zejść
i co teraz zrobić - szkoła ma obowiązek zapewnienia nauki niepełnoletniej dziewczynie, a uczeń ma prawnie zagwarantowany wybór szkoły. mówię ci, nie ma powodu do stresu.

Gość i co teraz zrobić
amantka wszech czasów - na pewno? chcilabym przenieść ją do dobrego liceum które miala wpisane na trzecim miejscu(a przed nim słabe..jak można wpisywać słąbszą szkołę przed lepszą :()

Gość Siris
pojdz do nich i zapytaj