Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz zrobić

MOJA CÓRKA DOSTAŁA

Polecane posty

Gość i co teraz zrobić
z testu miala 72 a jej kolezanka 73, ale srednia ocen wyzsza o 2 oceny i dostala sie do tego liceum do ktorego moja corka nie

Gość i co teraz zrobić
czyli trzeba napisac podanie i zaneiść je dopiero we wrzesniu, jak juz rok szkolny sie rozpocznie?

ależ wy tu bzdury wygadujecie, jak ktos ma trochę oleju w głowie, to w każdej szkole będzie się uczył, ja chodziłam do kiepskiego liceum, a teraz jestem prezesem w firmie, która zatrudnia 160 osób

Gość i co teraz zrobić
matius miała wpisane w kolejności: 6, 7, 2. dostała się do 7, a chcialabym ja przeneisc do 2

Gość Siris
pojdz teraz, pogadaj, najwyzej pozniej napiszesz podanie. a najpierw sprobuj pogadac =)

Gość nie ale łatwo zejść
Tu już niekoniecznie chodzi o samą naukę, ale o ogólne warunki - u mnie było paskudnie, prymitywni ludzie, nauczyciele z góry zakładali, że nie muszą się wysilać, bo i tak nic z nas nie będzie. Strasznie się cieszę, że się przeniosłam.

Gość przenieś ją
od razu do Cambridge bo przecież widać że geniusz i w innych szkołach będzie się marnować! Jezuuu

Gość i co teraz zrobić
amantka wszech czasów - ona juz zaniosła dokumenty do tego liceum. ale moge teraz podane napisac do tej nnej szkoly? córka widze ze jest załamana, rozpłakała sie bo zrozumiała swoj błąd, gdy wiekszosc jej znajomych dostala sie do wymarzonych szkol a ona nie. chce sie przeneiść. poza tym znam ją i wiem, ze gdy nie bedzie sie od niej wymagac(a w słabych liceach chyba neiwiele sie wymaga), to ona przestanei sie starac

Gość i co teraz zrobić
up

Gość przecież wybrała tą szkołę
a jest załamana bo ją zdolowałaś,ot co

Gość i co teraz zrobić
przecież wybrała tą szkołę - nie, to nie jest tak ze ja ją zdołowałam. ona poprostu w tym momencie zrozumiala ze wyksztalcenie jest wazne, liczyla ze dostanie sie do tego liceum ktore wpisala na pierwszym miejscu. ale jednak nie dostala sie(jest to tylko 15-osobowa klasa) i to byl dla niej taki zimny prysznic :(

Gość i co teraz zrobić
amantka wszech czasów - zwyczajnie napisac podanie by przeniesc ja do tego lepszego liceum? to po co ta cała zawierucha z tym wyborem kandydstow skoro i tak mozna sie przeneisc

Gość kobieto
na litość, czy ta szkoła do której się dostała to jakiś ostatni odsort czy jak?Wykształcenie można zdobyć w kazdej szkole

Gość 8 lo
Jestem z białegostoku, skonczyłam juz studia. Lepiej niech ja Pani przeniesie, a jest to mozliwe! Na 100% . Tu nie chodzi o to ze jak jest dobra to i w byle jakim sobie poradzi...Ona sie rozleniwi, a tam nikomu nie zalezy zeby cisnąc, bo niestety geniuszy tam mało i o młodziez nie dbaja ...

Gość o rany nie panikuj
nie każdy chce się przenosić, stąd ten wyścig swiadectw. rozumiem, że się martwisz o córkę, ale nic więcej ci nie poradzimy, zadzwoń do szkół i zobaczysz, że wszystko gra.

Gość i co teraz zrobić
kobieto - to juz nawet nie chodzi o to ze ja uwazam ze tamjest niski poziom. corka sama to stwierdzila i caly wieczor placze, bo nei chce tam chodzic. ona ma srednia prawie 5, a dostala sie do klasy ze swoja kolezanka ktora ma srdnia 3 z kawałkiem..może ona boi sie tego srodowiska, osob ktore beda tam sie uczyly. tak to jest z dziecmi.

Gość kobieto
a czy nie pomyślałaś ze są rózne gimnazja i srednia 5 w jednym to pikuś w porównaniu ze srednią 3 w innym?Ale pomijając to, uspokój dziecko a nie dołuj ze wykształcenie jest najwazniejsze bo owszem jest ważne ale nie naj!

Gość i co teraz zrobić
kobieto - uczyly sie w jednym gimanzjum, w jednej klasie..

Gość 8 lo
jesli jest zdolan i naprawde dobra w nauce , to prosze zadzwonic do 1, 2, 3 na początku...jak sie nie uda 4, 8 to chyba koniec dobrych...jesli córka nie chce do 7 to prosze jej pomóc znalezc inne.

Gość i co teraz zrobić
znalazlam w dwoch dobrych liceach klasy, ktore nie sa mocno oblegane i do niehc sproboje przeneisc corke. mam nadzieje ze ją przyjmą, bo boje sie ze zalamie sie totalnie

Gość asasasasa
teraz ją przenieś!! koniecznie!! pisz podania zrób wszystko co sie da!! ja się chciałam przenieść po pierwszym semestrze, a tu kiszka bo w mojej szkole w programie mamy wos dopiero od drugiej klasy, a w innych przewaznie juz jest w pierwszej klasie, z innymi przedmiotami tez tak jest. jezeli się przeniesie moze byc tak ze musi nadrobić a) przedmioty któych nie miała b) program rozszerzony przedmiotów które będzie miała w tym drugim (lepszym) liceum c) no i ogolnie nadrobić poziom da rade w ferie zimowe?? wątpie.. ja bym nie dała a z testów miałam 84pkt.

Generalnie też uważam, że to niepotrzebna panika:) Jeżeli córka dobrze się uczy i co najważniejsze - chce się uczyć dla siebie, nie pod przymusem rodziców czy środowiska - to trochę gorsze liceum nie nauczy ją leserstwa. Ja chciałam dostać się do dobrego LO, tyle, że w Wawie, nie udało się, chodziłam do trochę gorszego u mnie w miasteczku, a teraz jestem na drugim roku swoich wymarzonych studiów dziennych, państwowych. Niepotrzebnie się Pani zamartwia. Jeżeli córce podobało się to LO, to dlaczego teraz zmieniła zdanie? Uważam, że w takim słabszym LO będzie miała większe pole do popisu dlatego, że nie zbyt dużo osób bierze udział \"w wyścigu szczurów\". Z tego co wiem od znajomych, zupełnie niepotrzeba jest taka niezdrowa rywalizacja w tych wszystkich prestiżowych Liceach. Jest bardzo stresogenna. Z reguły jest tak, że w słabszych LO nauczyciele, gdy tylko zorientują się, że mają bardzo zdolnego i inteligentnego ucznia, na pewno nie pozwolą mu zginąć i w dużym stponiu pomagają. Znam to z własnego doświadczenia. Proszę nie patrzeć na to tak pesymistycznie. Może nie ma tego złego...?

Gość ashhte
hehe , bawi mnie to jakie rodzice mają wyobrażenie o swoich dzieciach: że mądre, genialne itp bzdury. A w koncu te licea tez są dla ludzi. Przyjmij do wiadomosci, że twoja corka swiadomie takie wybrala i nie rob nic na sile, niech sama bedzie odpowiedzialna za swoje decyzje, w końcu ma juz 16 lat , czyż nie ? A jeżeli chce się uczyć, to sama to moze robić. Znam osoby, które slizgiem dostaly sie do renomowanego liceum i przez cala szkole meczyly sie wsrod kujonow i mialy niskie oceny. Znam tez inne osoby, ktore podobnie jak twoja corka wyladowaly w slabszym liceum, ale wiedzialy co chca robic, gdzie pojsc na studia i do tego doszly WŁASNĄ PRACĄ, a nie dzięki numerowi budynku szkolnego i jego wieloletniej tradycji haha :P Zrozum to mamusiiu coreczki i daj spokoj tej sprawie ...

Gość moja rada
nie czekac do wrzesnia tylko dzialac juz teraz,napisz koniecznie odwolanie,powolaj sie na wyniki w tescie i srednia ze swiadectwa to bardzo mocny argument,to ze w tej chwili sa listy przyjec nic nie znaczy ,wiem ze w kazdej klasie maja mniej wiecej 2 miejsca rezerwowe poza tym w tej chwili pieniadze ida za uczniem i szkolom zalezy na przyjeciu jak najwiekszej liczby dzieciakow oczywiscie nie ponad miare ale ale 1-2 ucznow zawsze da sie wcisnac, nie wiem jak jest w bialymsoku ale u nas czas na odwolanie jest do 5 lipca wiec zloz odwolanie jak najszybciej i mysle ze wszystko skonczy sie pomyslnie

Gość do mojej rady
nie paniku, nastepna nawiedzona sie znalazla

Gość i co teraz zrobić
skoro chce sie przenieść to ja chce jej pomóc! a za błędy można nie tylko płacić, można je też naprawiać. czyli trzbe napisać podane o przeniesienie, dostarczyc kopie swiadectwa i wynikow egzaminu oraz zdjecia? kurcze, mam nadzieje ze ją przyjmą :(