Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość i co teraz zrobić

MOJA CÓRKA DOSTAŁA

Polecane posty

Gość i co teraz zrobić
w poniedziałek mąż weżmie wolne i pojezdzi z córką do liceów, moze sie uda

Gość i co teraz zrobić
byliśmy dziś w kilku szkołach, zobaczyć ile punktów mają osoby przyjęte. córka ma więcej od niektorych z nich.. poprostu nieprzemyślanie wypełniła liste liceów, mogła wpisac wszystkie oddziały i wtedy na pewno by się dostała do tego pierwszego wyboru, a wpisała akurat najbardizje oblegane.. miejsc wolnych oczywiście nie ma i nadal nie rozumiem do konca na jakiej zasadzie mamy ją przenieść. listy przyjętych są wywieszone, miejsca zapełnione, a trzeba napisac poprostu podanie o przyjecie corki do danej szkoly? teraz, kiedy są juz ogloszone wyniki?

hmm rok temu byl drugi termin,ze uczniowie co nie dostali sie tam gdzie chcieli wyjmowali papiery i skladali papiery do szkol co chcą..byla normalna rekrutacja...bo w slabym LO jak inni piszą nauczyciele nie wymagają..poziom jest zalosny...:O a i chodza tam tacy uczniowie troche nie tegs,ze jak ktos sie dobrze uczy to am wpier....:O taka leserska holota....wiem bo moja znajoma do takeigo trafila....:O przez caly rok sie strasznie zmienila...na gorsze :O

Gość i co teraz zrobić
Furious and Deadly - teraz chyba nie ma takiego terminu, jest tylko dla tych którzy nie dostali się nigdzie :(

Gość niech córka pilnuje
aby w tym liceum miała dobre oceny.Ale naprawde dobre.Po roku z tych dobrych szkol troche dzieciakow odrzuca bo to debilki dostajace sie po znajomosciach (albo kujoniki z gimnazjum ale cienkie) i wtedy corka moze na ich miejsce wskoczyc.

Gość i co teraz zrobić
niech córka pilnuje - własnie o tym z nią porozmawiałam, zeby teraz się starała i przeniesie sie po roku.. tylko martwie się własnie sprawą profili - tam gdzie sie przeniesie moze byc jakis inny przedmiot rozszerzony i bedzie musiala nadrabiac.

Gość niech córka pilnuje
Jak jest naprawde zdolna to da sobie rade.A nauczke bedzie miała. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Tylko ocen niech pilnuje! Dacie sobie rade jak dziewczyna jest zdolna!

Gość i co teraz zrobić
ehh ale lepiej jednak by było żeby uczyła się od 1 klasy w tym liceum, niż żeby później się przenosiła. ale mąż mowi ze juz nie jest możliwe przeniesienie, listy przyjętych wywieszone i tyle..

Gość i co teraz zrobić
up

Gość i co teraz zrobić
właściwie to nie dostała się tylko dlatego że nieprzemyslała wyboru szkół. gdyby wpisala wiecej preferencji..dostalaby się bez problemu! i to jest w tym wszystkim najgorsze! swiadomość ze mogła sie dostać, a jednak nie dostała, tylko ze względu na nieprzemyslanie wypelniony kwestionariusz :(

Gość i co teraz zrobić
up

Gość i co teraz zrobić
czy ktoś miał podobną sytuację? przenosił dziecko we wrześniu do innego liceum? :(

przeciez dopiero zaczely sie deklaracje czy ktos chce rzeczywiscie chodzic do danego lo czy nie. Ciezko powiedziec czy nie ma juz wolnych miejsc. Napisz podanie do takiej szkoly i jesli corka bedzie miala lepsze wyniki niz Ci z odwolania, to wtedy ja przyjma. We wrzesniu tez jest to mozliwe, ale to zalezy od dobrej woli dyrektora. Na pewno latwiejsze by to bylo na poczatku wrzesnia niz p[o semestrze. Wiadomo ze w trakcie semestru mozna miec wpadki i wtedy oceny roznie wypadna nawet w slabej szkole, a wtedy ta lepsza na pewno nie bedzie chciala Twojej corki u siebie. Ja chodzilam do b. dobrego liceum i kiedy w sekretariacie bylam swiadkiem rozmowy dyrektora z matka, ktora chciala przeniesc corke do nas (byl to pazdziernik, listopad). Dyrektor ogladal oceny dziewczyny, miala dosc slabe z polskiego no ale widzialam po nim, ze moze by i ją przyjal no i pyta sie matki, jaka jest motywacja tej zmiany szkoly, a matka mowi: \"bo corka ma tutaj kolezanke i chcialyby razem chodzic\". Natychmiastowa odmowa.

Gość i co teraz zrobić
Kasiasek - no tego typu argumentow na peno nie podam...ta jak już ktoś mówił można powiedziec o lepszym dojezdzie, bardziej interesującym programie, może lepszym rozkładie dzwonków (w szkole do której sie dostała lekcje kończą sie o 18)..jakich jeszcze argumentow uzyc?

Gość deeeeeee
z a l o s n a t a c a l a s z o p k a z e s z k o l k a d l a c o r u n i :P

szczerze mowiac argumenty typu lepszy rozklad dzwonkow, czy dojazd jest tak samo infantylny jak ten z kolezanka :/A nie mozna po prostu prawdy powiedziec? Ze corka chce chodzic do tego LO bo ma wysoki poziom? Bo wierzy ze po nim bedzie latwiejszy start na studia? Ze glupio zrobila i teraz zaluje, a przeciez miala dobre wyniki w gim.

Gość i co teraz zrobić
Kasiasek - czyli poprostu powiedziec prawde? :P

to zwykle działa. Zwlaszcza ze w Twoim przypadku prawda nie jest czyms strasznym. Zdarza sie po prostu.

Gość i co teraz zrobić
no kurcze, dziewczyna ma 136pkt, akurat na profilu na który chciała iść, są osoby o większej liczbie pkt, ale na innych są tacy którzy mają po 125, albo nawet 115pkt(a jest to liceum na 3 miejscu w białymstoku). gdyby wpisała wszystkie profile ehh dostałaby się z łatwością ( wpisała tylko po jednym z kazdej szkoly! :(), a tak kłopot.. myślę że teraz, kiedy jest jeszcze zawierucha z dokumentami, wszyscy je donoszą, przenoszą, nic nie wskóramy. trzeba będzie spróbować przenieść we wrześniu..bo skoro ma dobre wyniki i chce się uczyć, żeby coś osiągnąć, to czemu miałaby nie chodzić do dobrego liceum? ten cały system rekrutacji jest do niczego..

Gość ja pindole
dlaczego nie chcesz jak najszybciej tego zalatwic? pozniej dopiero bedziesz miala problem jak miejsca beda zajete.

Gość i co teraz zrobić
ja pindole - pewnie że chce to załatwić jak najszybciej! a miejsca w dobrych liceach tak czy siak już są zajęte!

Gość ja pindole
ale jezeli bedziesz teraz siedziec i myslec to nic nie zalatwisz. jest poniedzialek,poczatek tygodnia wiec na twoim miejscu wsiadla bym w auto i pojezdzila po szkolacch. jakby mi na czyms tak zalezalo to bym sie nie zastanawiala 5 min.

Gość ja pindole
niekoniecznie wszystkie sa zajete. byc moze ktos sie rozmyslil czy cos a zawsze mozesz sie wpisac na liste rezerwowych.

Gość m.m
Kobieto.ile razy o tym samym? wszyscy pomogli podpowiedzieli co mogą a zadawanie wciąż tego samego pytania nie świadczy wybitnie o Twojej inteligencji.a jabłko od jabłoni niedaleko pada. pozdrawiam.

Gość oooo