Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marian od Heli

Czy macie skuteczny sposób na ....

Polecane posty

hemoroidy. Wiem, ze mało kto się przyznaje do ich posiadania. A wiem , że jest to bardzo powszechne. Ja po porodzie niestety ich się nabawiłam. Teraz dają mi się we znaki co jakieś pół roku , ale jak już się pojawią, to męcze się z nimi okrutnie. Czy oprócz czopków dostępnych w aptece , które wcale nie są takie skuteczne - macie jakieś domowe sposoby pozbycia się ich. A może operacja ? :)

Gość chce z toba przejsc przez piek
ja nie wiem wlasciwie co mi jest. lekarz podejrzewa albo robaki albo hemoroidy,a le ostatecznej diagnozy mi nei postawiono, i nie zamierzam zglaszac si ena te okropne badania:| mi [pomagaja wlasnie czopki, kilka uzyc i po klopocie, ale wraca mi co 2-3 miesiace jak narazie wrocilo 2 razy, mam nadzieje ze kiedys calkiem zaniknei

Gość
Jezeli sa to hemoroidy zewnerzne to lekarze czasami stosuja zabieg polegajacy na zacisnieciu klamerka wrzoda tak aby po jakims czasie sam odpadl ( cos takiego jak u niemowlat z pepowina) ale jezeli sa to wewnetrzne to raczej operacyjnie pod narkoza. Oczywiscie najpierw sa przeprowadzone badania zjakiej przyczyny one powstaly.

To są normalne żylaki, mój tata to ma i też się męczy, ale na zabieg nie chce iść. Tez uzywa czopków. I nie ma na to żadnych sposobów domowych , takich doraźnych . Tak duzo osób je ma ( np. kierowcy, kobiety po porodzie) podzielcie się wiadomościami jak sobie z tym radzicie.

Gość nie mam narazie tego problemu
ale mam ksiązkę " zdrowie na własne zyczenie" Słoneckiego i zacytuję sposób na hemoroidy "w przypadku hemoroidów i/ lub zapalenia sromu stosować na noc okłady: namoczony w alocicie tampon dopochwowy nalezy nałozyć wzdłuz na odbyt ( dotyczy równiez mężczyzn) lub srom, zabezpieczyć przed przemoknięciem podpaską higieniczna ze skrzydełkami." alocit to nic innego jak aloes wymieszny z wodą w proporcji 1:1 . Korzystałam z innych porad tego autora i mi pomogły przy moich dolegliwosciach , może warto spróbowac zanim pod nóż . pozdrawiam

Gość max151
ja mam himoroidy od 17 lat i jakos był spokój a dostałam je po porodzie .teraz pojawiaja sie co jakis czas .Aobecnie raz dziennie robie nasiadowki z kory debu a wieczorem z ziemniaka kroje mały czopek i wkładam go sobie do pupci.Rano wstaje ide do wc nie mam zatwardzenia i jakos jest lepie ,aha i jeszcze jedno pic dużo wody niegazowanej

Gość kola78
Lekarka powiedziała mi, że moje hemoroidy nie nadają się do leczenia. Bo jest tylko jeden guzek krwawniczy w środku. A mozna leczyc tylko te wielkosci grocha, bo inaczej sie nie da(operacyjnie, gumkowo itd). Ktoś coś słyszał?

Gość bambolinka
kiedyś miałam, chodzić z bólu nie dałam rady. Moje rady to oprócz czopków i innych takich dobrze robi picie tabletek z wyciagiem z kasztanowca który wzmacnia i obkurcza naczynia krwionośne. Do tego przykładanie wacików namoczonych w wodzie prosto z lodówki po wypróżnieniu się. No i coś dla ludzi o mocnych nerwach lub bardzo zdesperowanych - lekkie wcieranie własnego moczu, powoduje on że skóra się szybciej obkurcza i jak hemoroid zniknie to nie zostaje taki worek po nim. Mi pomogło czego życze i innym.

Gość gosiunia24
no dobrze ale nie podajecie nazw leków ani tych czopków czyli ktoś taki jak ja komu sie dopiero teraz to przydazyło(hem,oroidy) nie wie kompletnie co ma zrobić, boje się cholernie:(

Gość sporcik
czesc :) mi pomogl sport, dokladnie bieganie po 2 tygodniach biegania 4 razy w tyg po 15min, hemoroidy zniknely :)))) cwiczenia kontynuuje i juz od 3 miesiacy nie mam nawrotow :D pozdrawiam

Gość aneczka72
Witajcie.Mi pojawił się maly guzek ale nie wewnątrz tylko na zewnatrz troche bolal i swędzial masci dzilaly tak sobie .Zaczęłam stosowac dietke owocowo-warzywna, malo smarzonego bez bialego pieczywa mniej miesa i wedlin, ale myśle, że najbardziej pomogla mi kuracja ze skorupek jaj ktore zabiaja pierwiastki promieniotwórcze.Wszystko się samo cofnęlo i wszelkie dolegliwosci mineły.U mnie to sprawa genów wiec musze uwarzac mój tata miał kiedys guzki potem polipy a teraz ma zalozona stomie ma sztuczne jelito dlatego musze b. uważać. Pozdrawiam Skorupki jaj "Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów." znalezione w internecie

Gość jakby sie tak zastanowic
to pewno sie zle odzywiasz albo odchudzasz i to stad...

Gość Madaleta
Witam. Mi wyszły hemoroidy po porodzie. Zadne czopki, nie pomagały wcale. Dopiero gorące nasiadówki z rumianku. Z tym, że muszą być naprawdę gorące, bo ciepłe nie pomogą. Już po pierwszej, czułam się lepiej tzn mniej bolało, a po kilku dniach stosowania (po 2-3 razy dziennie) wchłonęły się prawie całkowicie - prawie, bo został tylko ślad, że kiedyś tam były. Teraz pojawiły się ponownie, ale wiem, że z mojej winy i działam, tak jak wyżej napisałam. Życzę powodzenia.

Gość tete
A mnie pomagła --- nie zgadniecie .... jarzębina. "Hodowałam" je sobie 30 lat i doszło do tego, że pękały i krawiły i musiałam coś z tym zrobić i to szybko. Przypadek zrządził, że koleżanka opowiedziała mi o kims kto w ten sposób leczył i to skutecznie, żylaki. A hemoroidy to żylaki odbytu. Więc nie wiele myśląc, a raczej kombinując, że może tym sposobem uniknę operacji, zaczęłam stosować jarzębinę. I rewelacja. po ok. 1/2 roku wszystko zniknęło!!! Ale uwaga: jarzębiena nieprzetworzona jest trująca! Kuracja: codzinnie rano do śniadania zjeść 2 łyżeczki od herbaty dżemu z jarzębiny (lepszy efekt gdy na czczo).W ciągu dnia pić wywar z jarzębiny(do kupienia w sklepie zielarskim), zwłaszcza na początku kuracji. Ja nie mogłam pić czystej jarzębiny, bo mnie bolał żołądek, ale kupiłam herbatkę zawierającą jarzębinę np. zimową lub leśną i 2-3 razy dziennie ją piłam. Skąd wziąć dżem. Zrobić samej - jesienią zebrać jarzębine i zrobić zwykły dżem. A ja poszłam na skróty i kupuję. Np w Warszawie w Leclerc'u - stoi na półkach z dodatkami do mięs a nie z dżemami i nazywa się "jarzębina do mięsa". Koszt za mały słoiczek - ok 5zł - starcza na 1 tydzień. Lub w sklepach "Społem". Herbatka zimowa lub leśna, też w Leclercu - za ok 4 zł. Efekt, jak w leczeniu ziołami, po kilku-kilkunastu tygodniach. Kurację stosuję nadal, bo gdy zrobiłam przerwę, to hemoroidy znów sie pojawiły. Poleciłam ją kilku osobom, także na żylaki. Potwierdziły, że im też pomogła. Niektórych jednak tylko przestały boleć. Pewnie to zależy od stopnia zaawansowania choroby i reakcji organizmu na związki zawarte w jarzębinie.

Gość hallo hemorojdziarze
powiem Wam raz i tylko raz,jezeli ktos jest konsekwentny,to wygra raz na zawsze:P siemie lniane i tylko siemie lniane na wszelkie wewnetrzne dolegliwosci(w tym hemoroidy),Wystarczy dodac dwie lyzki stolowe do ;platkow owsianych,jogurtu,albo najzwyczajniej zalac goraca woda i...wypic.Do konca Waszych dni,z uporem,dzien w dzien,az stanie sie to rutyna,wtedy zycie jest spiewajace:).Kto uwierzy i zastosuje-po prostu wygra:)

Gość mgduś
nie wiem ja reszta ale mi to już witki opadają od tego bólu!siedzieć juz nawet nie mogę!!!!!!!!dopadły mnie już z tydz temu i niczym nie mogę ich pokonać! co Wy stosujecie żeby jakoś się pozbyć dolegliwości i złagodzić ten ból??????????????????????????????????

Gość Bakoma
pomożcie juz nie wiem co mam robić

Gość Bakoma
Cały czas się męczę nie chce iść na zabieg, strasznie swędzi i piecze. Zamówiłam Balsam Szostakowskiego. Czy komus pomógł

Gość Bakoma
czy już tu nikt nie zagląda czemu nikt nic mi nie poradził nie ma żadnych sposobów,żeby tego sie pozbyć pomózcie please

Gość Amor omnia vincit
sa dziedziczne moj dziadzo miał, jego bracia, jego synowie moja mama i ja! najpierw swedzi..mozna pomyslec, ze to robaki.. ato nieprawda a potem wychodzą..

Gość ===
a jak to wygląda? bo mnie nic nie boli ale coś chyba mam... :P

Gość koszmar
www.lubecki.pl skorzystajcie z tego portalu. Ja o tych dolegliwościach dzieki tej przychodni zapomniałem , a męczyłem się 7 lat

Gość tomasz43
Ja mogę polecić na hemoroidy Anurex. To naturalna metoda i można się leczyć w domu, co było dla mnie dogodne. Z tego względu, że to raczej coś intymnego to nie musiałem wszystkim opowiadać... Jeśli będziesz potrzebować to masz tu adres do producenta http://www.anurexworld.com Pozdrawiam

Gość prawda o hemoroidach - zabieg
Hemoroidy to kiepska sprawa... Mój chłopak cierpi na nie od kilku lat.. W ostatnim czasie już nawet leczenie farmakologiczne nie pomagało (nie mógł siedzieć, leżeć, spać z bólu, już nie mówiąc o wypróżnianiu się).. Długo chodził do lekarza, dostawał najróżniejsze środki - ale efektu nie było...W końcu zdecydował się na operację.. Najpospolitszy zabieg usunięcia hemoroidów.. Pod znieczuleniem, ale nie pod narkozą chirurg usunął mu trzy paskudne żylaki (2 malutkie jeszcze zostały).. Zabieg nie bolał, ale jak przeciwbólowe przestały działać zaczął się horror.. Nie będę opisywać szczegółów, ale "po" było gorzej niż "przed".. Jest to miejsce bardzo unerwione, a przy tym bardzo bolesne.. Przez dwa tygodnie musiał przestrzegać bardzo ścisłej diety.. Bał się załatwić.. Z resztą do tej pory ma z tym problemy.. Od zabiegu minęło 2,5 miesiąca, krwawienie nadal jest i ból (przy wypróżnianiu i po).. Lekarz odradzał mu tę operację, ale mój chłopak nie mógł juz wytrzymać tego cierpienia - bo inaczej tego się opisać nie da.. Najważniejsza w profilaktyce hemoroidów jest dieta. Potem - sport. Siedzący tryb życia to masakra. Należy pamiętać o błonniku, jeść warzywka, jogurty, płatki owsiane (ta dieta pomogła mojej połowie przetrwać ten cięzki okres po zabiegu).. Wersją dla leniwych są oczywiście czopki i inne medykamenty, ale jesli nie zmienicie swojego trybu życia - hemoroidy wrócą... Oto cała prawda o hemoroidach..

Gość Soraya10
Witam mi zawsze pomagaly nasiadowki z kory debu!! jak ja parzyc pisze na opakowaniu i nasaiadowki mozna robic ile sie chce a pomagaja woda letnia lub ciepla jak kto lubi! Pozdrawiam

Gość Zuzz
Hemoroidy to naprawdę ciężka sprawa mam je od 10 roku życia męczą mnie nie wiem co robić. A jestem bardzo aktywnym człowiekiem i na każdym kroku mi przeszkadzają. Proszę podajcie jak to wyleczyć bez operacji

Gość riikirkir
Uważam, że najlepsze efekty w leczeniu hemoroidów gwarantują wkładkę Anurex. Leczenie przy ich zastosowaniu polega na ochładzaniu chorych miejsc na zasadzie krioterapii i jak wskazują przeprowadzone badania oraz moje doświadczenie przynoszą niemalże 100 procentową skuteczność. Kupisz je pod adresem http://anurex.intelishop.pl.