Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roosa2

jak przygotować ciało do ciąży

Polecane posty

masz racje Madalena. Tyle jest przeciez kobiet, ktore nawet będąc juz w ciąży nie wiedziąły o tym i absolutnie nie dbaly o siebie jakos szczególnie i wszytsko było dobrze, ale jednak wole zrobic to co moge przed zeby pozniej nie ryczec w poduszke jesli okaze ze wszyskto bylo by dobrze gdybym tylko to sprawdzila przed ciążą.

Stonoga masz racje ale najwazniejsze pozytywne myslenie. Zrobilam badania na toxo, zaszczepilam sie na zółtaczke, rózyczkę przechodziłam, jem folik bo ję sie tylko że nie zrobiłam badań na chlamydie, może jeszcze zrobię, nie wiem. I do dzieła

o popatrz a ja o żadnej chlamydi nawet nie pomyślałam :) zgadza sie ze nie ma co przesadzac, podstawowoe badania zrobilam i ewentualnie powinnam zrobic jeszcze tylko ta cytomegalie i tez nie bede wariowac. Zrobilam to co mogłam teraz potrzebny tylko mąż do pomocy i radosc z noszenia maleństwa i będzie dobrze :)

Gość roosa2
Cezśc dziwszyny ;-) stonoga dzięki za informacje ;-) fajnie że z wrażenia nie zpomniałaś jednak o mnie ;-) o cytomegali pisałam w jakiś poprzednim poście "Dowiedziałam się jeszce o badaniach na cytomegalię , ale z tego co wiem i tak się jej nie leczy, podobno 80% populacji europejskiej na nią chorowało, w każdym razie ważne żeby już to przechorować przed ciążą bo groźne dla płodu jest tylko zakażenie pierwotne, późniejsze nie wywołują już tak często takich paskudnych uszkodzeń." Poczytałam sobie trochę bo na początku się wystraszyłam, ale teraz już jest ok. Stwierdziłam że skoro itak się jej nie leczy to nie mam się czym martwić i pewnie już na nią chorowałam i mam przeciw ciała i pierwotne zakażenie za sobą, sprawdze przeciw ciała i już będę zupełnie spokojna ;-) Poczytaj sobie linki jeżeli cię to interesuje http://tyitwojdom.wp.pl/wid,7598605,wiadomosci.html?ticaid=11f47 http://sonia.low.pl/sonia/art3/cytomeg.htm http://kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,56303,2360690.html http://www.zdrowemiasto.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1072&alt=54

Gość barboorka
hej dziewczyny, zgadzam sie, wiele dziewczyn zachodzi w ciaze bez przygotowania i rodza zdrowe dzieciaczki, a sa kobietki ktore robia wszelkie mozliwe badania i maja problemy z zajsciem... przykre to ale niesstety prawdziwe :( wyzstkiego dobrego dla Was!!!

czesc dziewczynki :) roosa dzięki za linki, juz przeczytałam i powiem Ci jak by tak człowiek wziął sobie do serca te wszystkie czające sie choroby związane z ciążą to chyba nigdy by nie chcial miec dziecka. No to jeszcze zrobie przeciwciala na CMV zeby miec spokój jesli chodzi o ta chorobę i koniec szalenstw z badaniami przed :)

Hej ;-) Jakoś cały czas ta cytomegalia mnie zastanawia, czy czytałaś gdzieś że jest to choroba odzwierzęca? czy nie? Bo gdzieś się z tym spotkałąm ale tylko w jednym miejscu więc nie wiem... Badania ja też zrobię,bo jak juz wiem to niemogłabym tego nie sprawdzić ;-) Ale postanowiłam sobie że już koniec Bo przecież ogromna ilość dzieci powstaje prozaicznie przez wpadkę ;-) i sa zdrowiutkie, a ja im więcej wiem tym gorzej będę się martwić tak mi się wydaje... Straszne tyle zagrożeń się czaii... Muszę być jednak dobrej myśli bo za dwa tyg idę na 2 dawkę wzwB ;-) a potem... ;-) ;-) ;-)

Rany, jak ja przeczytałam ile badań robiłyście żeby zajsć w ciąże to się za głowę złapałam;) Pewnie to rozsądne ale ja nawet o nich nie pomyślałam zanim zaczęłam starania. Życze powodzenia i doczekania się w końcu dzidziusia.

koralik i dobrz i założe sie że wszystko bedzie ok a my panikujemy ale cóz zeby potem nie trzeba było powiedziec a mogłam zrobić to czy tamto

czesc dziewczęta :) cos pusto tu i cicho. Czyżby to powracające upały tak na nas zadziałały ? :)

czesc dziewczęta :) cos pusto tu i cicho. Czyżby to powracające upały tak na nas zadziałały ? :)

ja tak myślę ze powinnam wzmocnić kręgosłup przed ciążą ale mi sie nie chce 😭 leń ze mnie i tyle a potem będę żałowała

no ja mam mocne postanowienie zaczac chodzic systematycznie na basen :) juz gdzies tam wyzej o tym pisałam, mam zamiar zaczac od sierpnia !!!

;-) ja też jestem ;-) oj upały to faktycznie jest okropność jak nie można skorzystać z uroków jeziora i opalanka... Ja sobie postanowiłam zacząć rozciągać ciało, ścięgna i generalnie trochę je pogimnastykować, no i brzuszki to podstawa - tylko ciągle zapominam i nie robię tego regularnie, muszę sobie jakąś dyscyplinę wprowadzić ;-) A jakie robisz ćwiczenia na wzmocnienie kręgosłupa?

no właśnie wtym problem ze żadnych!!!!!!!!!!!!!! Leniwa jestem i tyle a potem będę żałowała

czesc dziewczeta :) dzis gdzies w necie wynalazłam - bo wczesniej nie wiedziałam ze cos takiego istnieje - test na owulacje, mozna sobie sprawdzic kiedy bedzie i chyba \"trafniej\" zadziałac :)

ten test na owulacje to w aptece pewnie..? Chyba za pirewszym trafem ;-) nie będziemy się aż tak strać trafić w owulacje, nastawimy się raczej na romantyzm sytuacji, a jak nie wyjdzie wtedy pewnie pomyślimy ;-) Zobaczcie coi dzisiaj na forum znalazłam ;-) http://www.echo.3w.pl/cgi-bin/echo/zdrowie/zdrowie/chk/07 Znacie jakieś ciwiczenia na kręgosłup? Podzielcie się ;-)

dop madalena hehehe nie martw się to przez ten upał on tak rozleniwia że się palcem nie chce kiwnąc... ;-) ;-) ;-)

witam dziewczęta, czy jeszcze czasem tu zaglądacie? jak wasze przygotowanio - starania? owocne? :) ja ze swoich mocnych postanowien co do ćiwczen to tylko jeżdze systemtycznie na rowerku ale od za tydzoen rudzam na jais areobik :) a jak u Was? witaminki łykacie?