Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Qwoczka

BÓL GŁOWY A CIŚNIENIE

Polecane posty

Gość Qwoczka

Od wczoraj wieczorem strasznie boli mnie głowa. Ból jest chwilami taki pulsujący, czasami jakby mi ktoś głowę ściskał. Chwilami jest aż nie do zniesienia, chwilami jest nie co łagodniejszy. Nie pomaga mi Etopiryna. Jest mi strasznie nie dobrze, mam mdłości, ledwo widzę na oczy. Ból nasila się przy jakimkolwiek ruchu. Byłam już na długim spacerze i było jeszcze gorzej. Mierzyłam przed chwilą ciśnienie, wynosi 140/70. Co mi jest? Jak sobie pomóc?

Gość Qwoczka
help me! Plissss!!!

Gość cisnienie masz podwyższone
ale to nie powinien byc powód takiego bólu głowy, najlepiej połóż sie do łóżka i spróbuj zasnąć, jak do rana Ci nie przejdzie, to do lekarza.

Gość nika24
jak tobie nie przejdzie przez nastepna godzine to jedz na pogotowie albo jedz juz teraz z glowa nie ma zartow zeby sie nie okazalo nic powaznego oni ci pomoga i musi cie obejrzec neurolog wiec jazda do szpitala!!!!!!

Gość Qwoczka
Dzięki za rady. Jest już troszkę lepiej.Na pogotowie na pewno nie pojadę. Do innego lekarza raczej też nie pójdę ponieważ jestem nie ubezpieczona, nie pracuję i nie mam pieniążków. Czasami takie bóle głowy mi się zdarzają. Ale zawsze samo mija. A ciśnienie dość często mam taki albo jeszcze wyższe. A dodam że mam dopiero 25 lat.

Gość zrób cos z tym
boże, z tego powodu umarło przedwcześnie multum ludzi:o to wymaga systematycznego leczenia i kontroli lekarza!

Gość Qwoczka
łatwo wam mówić "idź do lekarza" a ja przecież napisałam że jestem nie ubezpieczona. A tak po za tym to nie lubię chodzić po lekarzach. le ból głowy jest coraz słabszy, chyba mija. Może to z przemęczenia.

dlaczego jesteś nieubezpieczona? Mieszkasz w Polsce?

Gość Qwoczka
Tak mieszkam w Polsce, ale nie pracuję (tzn. pracuję na czarno dorywczo).

przecież możesz zarejestrować się jako osoba bezrobotna i w ten prosty sposób bedziesz ubezpieczona :)

Gość hempel
pracuję na czarno, więc nie mogę się zarejestrować bo to wiązałoby się z comiesięcznymi wizytami w pośredniaku. A ja pracuję w innym mieście niż mieszkam i musiałabym na taką wizytę poświęcić cały dzień (dojazd, kolejki w pośredniaku, powrót) a to z kolei wiązałoby się z możliwością utraty tej pracy.

To jest na pewno migrena. Z ciśnieniem nie ma to nic wspólnego. Od tego się nie umiera, co więcej, tego się niestety praktycznie nie leczy. Etiopiryna to za mało, praktycznie żadne śrdoki przeciwbólowe nie pomagają. Choć to sprawa idywidulana, próbuj, ale jeżeli, to końska dawka czegoś w rodzaju pyralginy albo gardanu. Możesz próbować za to coffecorn (nie jest drogi, powinni sprzedać w aptece bez recepty, jak powiesz że masz migrenę). Tak naprawdę pomagają tylko sumatriptany, przerywają atak natychmiast. Najtańszy polski lek tej grupy to summamigran, 2 tabletki kosztują ok 50 z,ł niestety. I tylko na recptę.

to zorientuj się czy jak zameldujesz się na pobyt czasowy w miejscu twojej pracy na czarno, to bedziesz mogła zarejestrować się w tej samej miejscowości w UP jako bezrobotna. Wydaje mi się, że tak. Nie ryzykuj z brakiem ubezpieczenia, wypadki chodzą po ludziach (tfu, tfu, tfu tutaj trzy razy jeszcze splunełam i odpukałam w niemalowane) ale będziesz spokojniej spała :)