Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shlee

Piękne i zadbane włosy

Polecane posty

Gość shlee

Zakładając ten temat, Chcę się dowiedzieć jak pozbyć sie przesuszonych i zniszczonych włosów od prostownicy i suszarki wlosów, a zarazem che mieć piekne i proste włosy... Jakich szamponów i odżywek używacie... żeby zregenerowac swoje włoski. Czekam na propozycje...

Ja sama mam ten problem.. próbowałam już wszystkiego i opowiem Ci co dla mnie jest najlepsze, chociaż muszę przyznać, że nie znalazłam jeszce cudownego środka, z którego byłabym bardzo zadowolona. A wiec tak: Saszetki Dove dla włosów farbowanych, suchych i łamliwych - koszt około 17 złotych za 5 saszetek; Szampon Fructis : wygładzający włosy suche; Gliss Kur : Asian Beuty - serum dla włosów zniszczonych.. Sama czekam na wasze typy, ponieważ ja walcze ze swoimi sianokosami i w sumie, efekty nawilżenia i gładkości są minimalne. Puszą się, są matowe - jednak muszę przyznać, ze takie włosy mam po mamusi:):) Taki alaa busz;)

Gość sylwek218
To problem który dotyczy także i mnie ponieważ od lat rozjaśniam włosy, susze je suszarką a i prostownica nie jest mi obca. Próbowałam jak i Wy różnych kosmetyków i po wielu próbach musze stwierdzić że najlepsze ( przynajmniej dla mnie) okazały sie kosmetyki profesjonalne czyli fryzjerskie. Można je kupić właśnie u fryzjera albo co jest jeszcze lepszym sposobem sama tak robie na allegro. Wiem, że może się wydawać że to droga inwestycja ale nie musi tak być kupione na allegro są naprawde dużo tańsze. Polecam szczególnie: firmy Kallos odżywke mleczną - latte 1000 ml to koszt 16 zł. oraz tej samej firmy Placenta -wyciąg z łożysk 1000 ml -16zł wiem że brzmi ni eciekawie ale efekty są. Obie te odżywki stosuje moja fryzjerka w renomowanym salonie w moim mieście gdzie za jeden zabieg czyli saune z tymi odzywkami płacę 25 zł. Jeśli chodzi o szampon to polecam równiez z serii profesjonalnej Loreal 1000 ml za 25 zł - źródło również allegro bo w salonach o wiele wiele droższe. Ja stosuje do włosów cienkich ale wybór jest naprawdę duży musisz wybrać stosownie do włosów. Ale należy trzymać się zasady o czym powiedziała mi moja fryzjerka, że szampon wybieramy zależnie od skóry głowy a odżywkę do włosów!!! Mam nadzieje że moje rady na coś się przydadzą jeśli masz jeszcze jakieś pytania to śmiało! Pozdrawiam

Gość kity
Witam! Rowniez mialam ten problem bo uzywam i suszarki i prostownicy,jak dla mnie rewelacyjan okazala sie maseczka odbudowujaca wlosy Fitokeratyna z Joanny.Wlosy miekiie,lsniace,latwo sie rozczesuja,nie rozdwajaja..jest naprawde super i do tego niedroga...ok 6 zet.Polecam.Pozdrawiam...:)

Ja polecam na zmaltretowane rozjaśnianiem, suszeniem i prostowaniem włosy miodową odżywkę The Body Shop. Cudo!

Gość forum Kosmetyczka fryzjer...

Gość kupcie sobie porząde kosmetyki
np. szampon Ekinos (obecnie ESK) firmy Intercosmo, koszt ok. 45-50zł, ale jest to porządna inwestycja:) Można go dostać w sieci Gler, a gdzie jeszcze, to nie wiem:o Odżywka do włosów Reconstructor Joico, koszt ok. 90zł Seria Absolut Repair Loreal Professionel- szampon ok. 50zł, odżywka ok. 60zł plus maska do włosów. Po kilku tygodniach efekty będą bardzo widoczne. No ale jak ktoś używa Fructisa....:o

Gość ludzie nie łudźcie się
!!!!!! Przecież skoro ten sam szampon kosztuje 55zł za 200ml, to skoro na allegro ktoś sprzedaje 1000ml za 25zł, to chyba musicie być debilkami, żeby wierzyć, że to orygionalny szampon:o Takie preparaty są rozcieńczane, w zasadzie to są to najczęściej inne szampony, o podobnej, białawe, lub lekko kolorowej, perłowej postaci, nawet zapach mają inny, do których dodaje sioę ODŻYWKĘ!!!! że niby lepiej po nich włosy wyglądają:o WIem, co mówię, bo moja znajoma jest jedną z osób, która te szampony sprzedaje na allegro:o Przywozi z Danii jakieś najtańsze, kolorowe szamponiki, dobiera pod względem koloru i konsystencji i dodaje do nich odżywkę, miesza to w wiadrze!!! a potem nalewa do butelek wielkich. Jest jednym z największych sptrzedawców na allegro, codziennie kupuje od niej ok. 20 osób:o Wy się ludzie zastanówcie nmad własną głupotą:o Liczyć nie umiecie???!!! Skoro nawet fryzjerzy płacą ponad 100zł za taką butle, w hurtowni, po wszystkich upustach, kupując je hurtowo, to jakim cudem ktoś moze to sprzedawać za 25zł???:o

Gość sylwek218
Odp.do "ludzie nie łudzcie sie." Rzeczywiście te 25 zł. to była pomyłka ponieważ szampon kupowałam na pół z siostrą więc szampon kosztował 50 zł za 1000ml. Rozumiem że twoja znajoma miesza ten szampon we wiaderku a gdzie go wlewa? Bo chyba do butelek po śmietanie? A może też zajmuje się chałupniczo produkcją podróbek butelek danej firmy np. loreal? przyznam że jeśli tak jest to gratuluje talentu! Nie wiem skąd dokładnie pochodzą kosmetyki sprzedawane na allegro bo sami sprzedający twierdzą że zajmują sie sprzedażą hurtową tych kosmetyków. Ale chyba trudno byłoby im podrabiac wszystkie firmy zwłaszcza jesli chodzi o opakowania mój szampon ma kody kreskowe, etykiety dokładnie takie jak oryginalny u fryzjera jest gęsty jak budyń więc chyba kiepsko rozcieńczony przez twoją znajomą ale to nie najważniejsze. Najistotniejsze dla mnie jest że DZIAŁA stosuje go 4 m-c i moje włosy znacznie sie poprawiły. No ale cóż jeśli to zasługa twojej znajomej to pogratuluj jej jeszcze raz! pozdrowionka

Gość sylwek218
Ps zapomniałam o jeszce jednym może należałoby się zapytać dlaczego fryzjerzy mają taaaakie marże na sprzedawane kosmetyki ? Może to w tym tkwi problem. To jak z alkoholem w sklepie tani a w restauracji 100% droższy.

Gość nie kłóćta się
:p sylwek, przejdź się do hurtwoni fryzjerskiej, jeżeli mieszkasz w większym mieśącie. Np. w Warszawie są takie na Koszykowej. Zobacz, jakie tam są ceny. Moja znajoma jest fryzjerką, ma salon i jak jeździ po towar ze swoją kartą, to ma 15%zniżki. Także policz, jaka jest różnica a okaże sie, że marża jest mała. W dodatku zobaczysz, że kosmetyki z Allegro nie mogą być oryginalne, bo nikt o zdrowych zmysłach nie sprzedawałby ich taniej niż może kupić:) Jeżeli nadal się upierasz, to wejdź na strony producentów, albo na strony hurtowni fryzjerskich np. w UK czy w Niemczech i zobacz, jakie tam maja ceny. Po przeliczeniu na pl. są wyższe niż te z allegro, o transporcie, wysyłece do Polski albo kosztach przywiexienia ich tutaj nie wspominając. WIęc to niemożliwe, żeby pochodziły z zagranicy. Więc pomyśla sama, skąd mogą się brać...:) A opakowania to mały pikuś;) A skąd się biorą te podróbki Chaneli za 15zł???? Kremy Lancome za 30zł???? Tusze HR za 28zł/////:o No skąd???? Kupujesz podróbki i tyle.

Gość newew
w takim razie powiedz mi jak podrabiaja odzywke w piance welli, która u fryzjera kosztuje 70, na allegro 35, identycznie pachnie, ma takie same działanie na włosy co ta od fryzjera itd? Miałam i taka i taka wiec wiem. Albo np szampon welli który jest z zielona glinka i u fryzjera i na allegro tez jest identycznie gesty, kolor (jak smarki wiec watpie czy inne szampony tez tak maja) takie samo działanie, do tego butelka z takim zamknieciem ze nie da sie przelac... wiec kto ma racje? sama juz nie wiem...

Gość newew
co do tuszy chanel za 15itp to sie zgadzam

Gość Loreal z proteiną perły
loreal z proteiną perły (taki w różowej butelce). Super🌼

Gość co do kosmetyków
profesjonalnych, to można je kupić co prawda u fryzjera ale doliczają oni zazwyczaj 150% marży. No chyba, że ma się kogoś znajomego. Moja koleżanka ma zakład fryzjerski i kupiła mi szampon Loreala Matrix Color Smart 1 l za 60 zł