Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emijuli2

Młode kobietki czyli 35+ i starania o dziecko - odezwijcie się...!

Polecane posty

Gość emijuli2

Czy to rozsądne w tym wieku starać się o dziecko? Co sądzicie mamusie? Czy są tu kobietki które podjęły ryzyko?

Gość lepiej pozno niz wcale
powodzenia zycze:)

Gość pomocna=dłoń
musisz próbowac. Teraz jest taka technika ,ze na 100% się uda

a jaka tu technika potrzebna????Miłosc,seks....to wystarczy.Pytania nie zadała 50-latka:P

Gość mlode
majac 35 lat twierdzisz ze jestes mloda.... zastanow sie nad tym troche

do \"mlode\"- wspólczuje Ci Twojej psychiki,masz moze ze 20 lat,ale psyche starej baby-no taka jak Ty to w wieku 35 bedzie juz bezzebna starucha,zgorzkniałą,nie lubianą babą

Ale czy to wasze pierwsze dziecko w wieku 35 lat? i ponad? Generalnie, nie ma co panikować, a już na pewno nie w przypadku, gdy jest to kolejne dziecko.

Gość Moja przyjaciółka
urodziła dwoje: pierwsze w wieku 39 lat, drugie 40. Oba zdrowe. Będzie ok

Gość laBambas
hej ja swojego pierwszego synusia urodziłam w wieku 36 lat, dzisiaj ma 4 latka i jest całkiem do rzeczy małym facetem, a moja koleżanka z pracy urodziła pierwszego dzieciaczka w wieku 37 , a drugiego w wieku 39 lat i też jest wszystko ok, dodam ,że ani ja , ani ona nie leczyłyśmy się z powodu niepłodności i dzieciątka zostały poczęte naturalnie

Gość do petra
no chyba nie powiesz ze 35 lat to wczesna mlodosc i cale zycie przed takimi kobietami, jak cos to tylko pol :o a na pierwsze dziecko jest o jakies 10 lat za pozno...

Gość a co ci do tego
w jakim wieku kobieta decyduje się na dziecka. Spadaj stąd jak nie masz nic mądrego do powiedzenia.

Gość wania traktorzystka
znaczy ostateczną granicę na 1. dziecko wyznaczyłaś na 25 lat ? To jak ktoś do 25 roku zycia nie urodził pierwszego dziecka , to musi zacząć od drugiego , a pierwszego już nigdy nie będzie ? Gdyby głupota umiała fruwać .....

Gość gdyby umiala fruwac
dawno by cie walnela w leb i wszytskie pozostale ktore nagle odkryly w sobie instynkt macierzynski i sa blisko 40. Gratuluje "madrosci"

Gość a tobie
tolerancji

Gość ale ja nie jestem
tolerancyja i wcale sie z tym nie kryje... I zeby jeszcze nazywac sie mloda majac prawie 40. Zalosne...

Gość wania traktorzystka
ani nie wiesz , ile mam lat , ani czy mnie dotknął instynkt macierzyński , ani w jakim wieku tylko ciemniactwo od ciebie bije - przez twoje wypowiedzi tępej idiotki z kozich trąbek

Gość wania traktorzystka
może wyznacz też od razu - skoro taka z ciebie specjalistka w tej dziedzinie - kiedy wypada obciąć włosy , bo długich już nie wypada nosic , kiedy przestaje wypadac chodzić w koszulkach bez rękawów i kiedy wypqda zapisać sie do kołka różańcowego oraz kiedy wypada położyć się do grobu

roznie sie w zyciu uklada i czasami nie zawsze zycie tak sie pouklada jakbysmy chcialy. bedac po 20-ste chyba tez myslam jaka to jest stara osba po 30-stce. teraz sama jestem po 30-stce i wcale nie czuje sie staro. chociaz juz chcialaby sie miec maluszka

Gość sadzac po twoim niku
to z kozich trabek jestes wlasnie ty, a ja nie pisze do Ciebie tylko do autorki tego topiku, uzyj swojego mozgu do myslenia skoro twierdzisz ze takowy masz...

Gość kurna a co ma
do tego obciecie wlosow?? chyba ze to TY zakladasz kolejne kretynskie tokiki na forum w stylu: jak mam obciac wlosy, co z nimi zrobic, jakie majtki dzis wlozyc... Twierdze, ze czas na macierzynstwo jest duzo wczesniej, lata leca... i zawsze jest wiecej wazych rzeczy, a potem mozna przeczytac: co robic bo nie moge zajsc w ciaze i mam trzydziesci iles lat..,

Gość skoro
to wolne forum, to każdy może sobie pisać co chce i zakładać topiki jakie chce. A także rodzić dzieci kiedy chce.

Gość Inka67
A ja mam 39 i też jakiś czas temu zadałam to pytanie. Po przeczytaniu niektórych "dobrych rad" poczułam się jak by mi przybyło z 20 lat a ja naprawdę czuję się jeszcze młoda i nigdy nie muślę o sobie w innej kategorii mimo, że mam syna na studiach. Fizycznie jestem sprawniejsza od niejednej "młodej". Uprzwiam różne sporty, a na nartach nie pozostaję w tyle nawet z moimi synami włącznie z najstarszym. Nie przejmuj się niekórymi opiniami, myślę, że te osoby nam po prostu zazdroszczą, tego że w tym wieku mamy dobrze zorganizowane życie nie musimy się martwi o finanse, jesteśmy niezależne, i stac nas na wiele. Nasze dzieci będą poczęte z prawdziwej miłości do nich.

Gość do inka
jakbys nie zauwazyla, temat nie jest co moge a czego nie zrobic w wieku 30 paru lat, tylko chodzi o urodzenie pierwszego dziecka. Poza tym wydaje mi sie ze kazda normalna kobieta jest i powinna byc niezalezna finansowo majac syna na studiach i rodzine od 20 lat...

Gość Inka67
a gdzie jest napisane, że chodzi o pierwsze dziecko?

Gość emijuli2
Dziewczyny, myślę że w wieku 35+ na pierwsze dziecko jest już ciut ciut za późno lecz jeśli życie układa się inaczej niż by się chciało to cóż chyba decyzja należy do ewentualnej matki i ojca. Ryzyko jest duże dla zdrowia dziecka ale myślę że ja i tak bym podjęła to ryzyko. Jeśli nie jest to pierwsza ciąża to chyba nie ma o co podnosić krzyku. Ja gdy miałam 17 , 18 lat to ludzie przed trzydziestą czyli 25+ stali już nad grobem. Myślę że 30++ to cudowny wiek, człowiek wyrósł już z młodzieńczej głupoty, troszkę wie i doświadczył i wtedy zaczyna powoli pojmować po co to wszystko.... Pozdrawiam

Gość potwora
Moja kolezanka urodzila dziecko w wieku 35 lat. Jest opanowana matka, swoje juz przezyla, najezdzila sie , nabalowala , to teraz ma ochote i cierpliwosc skupic sie na dziecku. I to jest po kolei. U niej widac wielka harmonie i spokoj. To jest wazne. Nie przesadzajcie , 35 to mloda kobieta. Moja babcia przed latami urodzila ostatnie dziecko w wieku 45 lat i tez zaden debil to nie jest, normalny facet. Jakby tak chcial sie tylko natura kierowac , to by zadna kobieta studiow nie mogla skonczyc, bo obowiazkowo musialaby rodzic dziecko w wieku 22 lat. Biologia to jedno, a zycie to drugie. Co innego 45 lat, co innego 35. Bez przesady

Gość wiewiorka smietnikowa
ciemniactwo to dobre slowo

Gość 25-letnie dziecko
ma własnemu dziecku niewiele do zaoferowania :P