Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no to teraz pytam ja

Jakie hormony trzeba brać, żeby włosy zaczęły się krecić.

Polecane posty

Słyszałam, że niektóre hormony sprawiają , że dotąd proste jak druty włosy zaczynają się kręcić. Podobno szczególnie w wieku dojrzewania to się objawia. A czy przyjmowanie takiego hormonu doustnie wywoła skręt włosa? Jesli tak to co to za hormon. Plisss... help me...

Gość waga i wzrost
Buahahhhahaha:D:D:D:D:D:D Ile masz lat?

co w tym smiesznego???? mam 22 lata

Gość blue15
ja pierwszo słysze i szczerze wątpie, ze tak się da :o włos prosty lub kręcony ma już wszystko to jaki będzie zakodowane w strukturze, ale nie jestem specjalista wieć nie bede sie wymądrzać:) ja bym się nie trułaj akimiś chemikaliami dla kręconych włosów, nie lepiej trwała?

Gość jttlo
Nie ma w tym nic smiesznego. Jak zaczęłam mieć problemy hormonalne tez nagle zaczęły mi sie strasznie kręcic włosy. Jest to tez czasami u kobiet w ciąży. Ludzie dowiedzcie sie najpierw, ap potem sie wypowiadajcie.

A może to i prawda......mnie się od kilku lat też zaczęły kręcić. Nie ustalę teraz, czy zaczęło się to wówczas, kiedy zaczęłam przyjmować hormony.....nie zwróciłam wówczas uwagi. W każdym razie mnie się to wcale nie podoba, tęsknię za prostymi włosami :O

Gość gfg
to prawda. Ja jestem tego przykładem- dla tych niedowiarków! Co prawda do pewnych rzeczy trzeba mieć tendencje- tzn do kręcenia, ale mnie zaczeły sie kręcic na fest, gdy zaczelam dojrzewac. wczesniej mialam prawie ze proste

Gość rootha
To prawda włosy mogą się zacząć kręcić lub wyprostować z braku któregoś z hormonów. Miałam piękne mocno kręcone włosy do puki brałam tabletki antykoncepcyjne. Kiedy je odstawiłam włosy zaczęły mi się prostować. Gdy zaszłam w ciążę wyprostowały się zupełnie. Kilka lat temu po odstawieniu tabletek też było podobnie. Nie mogę się doczekać kiedy przestane karmić i znów zacznę brać tabletki, mam nadzieje że moje loki znów się pojawią :).

Gość asdfg
U mnie było odwrotnie jak zaczełam brać tabl anty moje mocno krecone włosy wyprostowały sie ,z poczatku nie skojarzyłam tego z tabl.Wszyscy sie dziwili co sie z nimi stalo.Ale po odstawieniu tabsow po kilku miesiacach znowu zaczeły sie krecic jak dawniej.Czyli jednak hormony maja wpływ na krecenie sie wlosow.

Gość kjak
asdfg. a jakie brałaś tabletki jęsli mogę spytać?;d

Gość ghngnmhg
to do fryzjera chyba bardziej by trzeba bylo isc niz hormonami sie faszerowac

Gość kjak
Fryzjer nie da rady nic na to poradzić. a ja już mam dość caly czas torturowania je prostownica. a pzestac jej nie mogę uzywac, bo w prostych wyglądam ladniej. :( powiedzcie doradzcie jakie birzeci tabletki anty ?

Gość gość
Ja bym z tym nie żartowała. Problemy hormonalne to wielki przeciwnik. Dlatego rozważnie należy podejść do tego tematu. Jeśli jednak już jakiś problem się pojawi radze sięgać po sprawdzone kosmetyki do pielęgnacji włosów np. Wax Pilomax

Gość gość
Dziewczyny żeby włosy były "kręcone", to trzeba spać z majtkami na głowie, bo pod majtkami zawsze włosy się kręcą. :D