Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agniecha87

Co jej jest?? Proszę o lekarską poradę

Polecane posty

Gość Agniecha87

Moja kumpela od 6 miesięcy ma następujące kilka razy dziennie lub prawie codziennie: - mroczki przed oczami, - zawroty głowy, - bóle głowy, - krew w wymiocinach, - krwawienia z nosa, - nieregularne miesiączki (nawet co dwa tyg.) Powiedziała mi to niedawno. Myślałam że ją trzepne!! Boi się powiedziec mamie, nie chce iść do szpitala i obawia się jej reakcji. Objawy są poważne:( Często ma mdłości, wtedy idzie do łazienki i wymusza wymioty palcami:O nie jest bulimiczką. Co jej jest?? Jest tu jakiś lekarz?? Proszę o komentarze także tych osób które wiedzą coś na ten temat. Boje się o nią i ciagle namawiam żeby powiedziała mamie. Szlag mnie trafia że tyle się z tym męczy:O

Gość Agniecha87
nikt nie wie co to może być??

Gość moleik
Ile ma lat? Może to stwardnienie rozsiane...? :(

Gość moleik
Kumpela miała identycznie...czesto krwawienia,choc moze to nie od tego ale okazało sie ze ma stwardnienie rozsiane...:(

Gość Agniecha87
ma 19 lat matko.........to nie możliwe!!!!! może ktoś jeszcze się wypowie...

Gość Agniecha87
ma 19 lat matko.........to nie możliwe!!!!! może ktoś jeszcze się wypowie...

Gość AIQOQ
Do lekarza!!!

Gość Agniecha87
a ile miała twoja koleżanka??

Gość Agniecha87
Ona przecież nie ma problemów z chodzeniem, ani wogóle poruszaniem się. Nie ma też problemów emocjolanych. A mroczki przed oczami i zawroty głowy chyba już nie świadcza o tej chorobie. Może się myle. Wolałabym że to nie było stwardnienie rozsiane. Ani żadna inna poważna choroba. Może ma rozregulowaną gospodarkę hormonalną??

Gość yyyyliop
to chociaż niech zrobi podstawowe badania krwi i moczu, niech idzie do lekarza pierwszego kontaktu, nikt tu na razie nie mówi o szpitalu.

Gość Agniecha87
obiecała że powie mamie, ale zapomina. już nie wiem jak mam do niej mówić. Jak grochem o ściane:O

Gość no to przestan
rozmawiac z nia, a zacznij z jej rodzicami, skoro ona "zapomina" :O

Gość yyyyliop
słuchaj , ona na razie jeszcze nie musi mówić mamie, może bedzie wolała pojsc z toba zaproponuj jej to.najważniejsze jest aby poszła do lekarza piewrwszego kontaktu, on jej zleci badania.te badania można zrobic bez skierowania , ale wtedy trzeba zapłacić, a wizytyu u lekarza i tak nie uniknie, wspieraj ja . moza sama ja zapisz .

Gość Agniecha87
hmm... o tych dolegliwościach wie też jej siostra cioteczna, może z nią bym zagadała i podsunęłabym jej ten pomysł. Jutro się spotykamy we trzy. i powiem głosno że trzeba odwiedzić jej rodziców. Bo straszenie jej przeróżnymi chorobami nie daje rezultatu. jej siostra juz "przepowiedziała" jej rychłą śmierć, a kumpel raka. A ona uparta jest jak osioł:O

ja mialam kilka lat temu podobne objawy, tzn. mroczki przed oczami, silne bole głowy ktore powodowały wymioty (lecz bez obecnosci krwi)- to była migrena. Poszłam do naurologa, ktory zalecił mi komputerowe przeswietlenie głowy, tzw. TK- okazało sie ze wszystko jest w porządku i jestem zdrowa.... Niech idzie do lekarza, to wcale nie musi oznaczac ze trafi do szpitala...

Gość allendra
to moze byc anemia

Gość Agniecha87
też jej to mówiłam, że pójde z nią do lekarza jak się boi mamy. Nie wiem co w koncu zrobić. Musze sie dobrze zastanowić. Nie rozumiem jej wogóle... mnie jak boli przysłowiowy paluszek to już lece do mamy;) a ona? chyba gdyby ból był nie do wytrzymania, to może by powiedziała...

Gość yyyyliop
no właśnie może za bardzo ją postraszyliście tymi chorobami i stąd taka , a nie inna jej reakcja. Ona się boi, to taka polityka strusia, ale powszechna. Trzeba inne metody stosować. Włąśnie trzeb apowiedzieć, ze to moze i nic poważnego, więc lepiej to wyleczyc szybko i sie nie męczyć. Mozna tez namówić tylko n abadania. Niech zrobi, zobaczy wyniki, a co z nimi zrobi to już jej sprawa. I absolutnie nie wspominac o szpitalu i raku. pozatym teraz niechetnie wysyłają ludzi do szpitala, bo to kosztuje. Spokojnie, to moze nbyc anemia.

Gość hmmmoooooooo
gruczolak przysadki daje nieregularne miesiączki, bądź brak, bóle głowy, mroczki przed oczami- ucisk na nerw wzrokowy ale może to być masa innych chorób- zbyt poważne objawy by nic nie robić

Gość Agniecha87
a krew z nosa i w wymiotach? miesiac temu nasza współna koleżanka miała urodziny. Moja kupela wypiła na pusty żółądek (chociaz mówiłam żeby coś zjadła:P ), zalała się i miała straszne mdłości. Leżała na tym kiblu i powodowała wymioty, chociaż nie miała czym wymiotować. W pewnym momencie w muszli pojawiła się krew. Wtedy sie dowiedziałam że to się zdarza częsciej.

Gość hmmmoooooooo
krew w wymiocinach może być dlatego, że ona powoduje te wymioty

Gość yyyyliop
lalka b, a jak walczysz z migreną,?

Gość yyyyliop
dokładnie tez tak myślałąm, podraznia i uszkadza przełyk, i to może być przyczyną tej krwi w wymiocinach.

Gość Agniecha87
yyyyliop - chyba masz racje, że nie warto jej tak straszyć. Skoro trzy osoby już to póbowały, trzeba zadziałac w inna stronę. Pójdę z nią na badania. Sama też sie zbadam. CZytając o tym gruczolaku i o jego objawach nawet u mnie niektóre się zgadzają np. pulsowanie w oczodołach.

Gość Agniecha87
no i też mam bóle głowy i zawroty. Mroczki kiedyś miałam takie że nie widziałam nic przez chwile.... yyy :O

Gość Agniecha87
dziękuje za komy!!! czuje sie spokojniejsza jak się Wam wyżaliłam. A z drugiej strony też sie zaniepokoiłam... Pozdrawiam🌼

Gość Agniecha87
hmm... to niemożliwe że ona miała guza przysadki! jest chuda jak patyk

migreny dzieki Bogu nie mialam jakies 2 lata... to było okropne, czasami 2 dni lezalam w łozku, nic nie jadlam bo było mi niedobrze i ten bol głowy :/ straszne ... jak walczyłam ?? dostałam od neurologa mocne przewbolowe tabletki oraz miałam brać magnez... jak mialam napad migreny to lezalam w ciemnym pokoju i przykladałam sobie na głowe okład z zimnej wody, jednak to chyba nic mi nie pomagało...

Gość Agniecha87
To miałaś niezłe jazdy lalka...

Gość yyyyliop
z tego co wiem to wtedy jest podwyzszona prolaktyna i raczej opóżniające sie miesiączki. Badanie prolaktyn y warto zrobic i mozna bez skierowania , tylko trzeba pamietać, zeby to był właściwy cykl, bodajze od 5 -7 dzien cyklu, ale musiałabyś to sprawdzić.