Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Medline

Rozmiar 42, ciuchy L. Czy taka dziewczyna jest gruba??

Polecane posty

Gość Medline

Kobieca, pulchna, gruba??

Gość uważam że normalna
A mogłabyś napisać ile masz wzrostu i ile ważysz??

Gość konik polny1981
rozmiar 42 to chyba jest XL ???? i mało to to na pewno nie jest :o

Gość konik polny1981
no bądzcie obiektywne rozmiar 42 czy jak to woli XL jest dla osob otyłych to moze za duzo powiedziane, ale na pewno z nadwaga !!!! i nie oszukujcie sie, że jest inaczej tylko zróbcie cos z tym !

Gość konik polny1981
nie odnosiłam sie do żadnej wypowiedzi to moja osobista sugestia:classic_cool:, nie unos sie tak prosze;)👄

Gość Yosmena
L to jeszcze nie XL.

Gość nie przesadzajcie
Noszę rozmiar 38-40, ale często kupuję ciuchy w rozmiarze 42 bo lubię szerokie spodnie.

Gość Medline
42 to ciuchy rozmiar XL. Ja mam 42 i noszę L, czasem M.

Gość no ja
rozmiar 42..to lekka nadwaga ok 10 kg

Gość ja mala
ja jeszcze 3 lata temu ważyłam 86 kg i wcale nie uwazalam sie za grubą dzis waże 60 kg i mam wrażenie ze jestem gruba to ja nie wiem co myslalam przy tych 86 :/ dzis mam rozstępy wszedzie zaczynajac od brzucha tu sa najwieksze jakby byla matka 6 dzieci conajmiej, pod pachami, na cyckach nawet po zewnetrzej stronie kolan a mam dopiero 19 lat ...strasznie potraktowalam swoje ciało i dzis mam je jak 60 letnia staruszka

Gość _-_
a ja mam w szawie ciuchy od 36 do 42 i wszytsko jest dobre ! i od S do XL tez !

wszystko zależy od proporcji! bo ktoś może nosić rozmiar38 i wyglądać gorzej niż osoba noszącca 46!! jeśli ktoś jest proporcjonalny to obojętnie jaki rozmiar nosi , pomijając skrajne przypadki, będzie wyglądał dobrze. Mam koleżankę szczupła, a nie wymiarową, wyglada to czasami dziwnie, mam koleżankę dość szeroka w biodrach no i mało szczupłą, a wygląda rewelacyjnie, bo jest proporcjonalna!

ja spodnie nosze 40 czasem 42 - wszytsko zalezy od sklepu, mam tez kilka 38 a spodniece 36. Nie mozecie porownywac sklepu dla kobiet ze sklepami dla nastolatek. a rozmiar nie swiadczy o tym czy jest sie grubym czy nie, jezeli dobrze sie czujesz we wlasnym ciele to wszytsko jest OK. :)

Opowiadacie bzdury. 42 to całkiem przyzwoity rozmiar, to jest dorodna kobita i tyle. Poza tym nie każdy ma ochotę chodzić w obsisłych podkoszulkach z brzuchem na wierzchu. Tą metodą można się zawsze wbić w 38. Dobre, modne i fikuśne sklepy odzieżowe mają zawsze rozmiarówkę do 42.

Czyli 42 to jeszcze fugura, ja którą można szyć fajne rzeczy.

Gość Ja mam rozmiar 42
np. w new yorkerze(L) a np. w reserved spodnie są na mnie za małe. Nie jestem gruba, mam 175 wzrostu, około 67 kg wagi, ale nie widać tego po mnie (trochę w biodrach)więc rozmiar 40, 42 nie świadczy o tym że jest się otyłym :)

Gość stara pudernica
Ja noszę 42 i jestem szczupła. Mam 175 cm wzrostu. Mam szerokie bary , mocną budowę w sensie grube kości, ale że jestem gruba albo choć grubawa , to nikt by o mnie nie powiedział. Też macie problemy. Wystarczy w lustro popatrzyc albo na zdjęcia. Jak się nie ma sobie nic do zarzucenia , to w czym problem ? A jak się ma , to albo zaakceptować , albo poradzić sobie z problemem. Takie to proste

Gość stara pudernica
No i to też zależy od sklepu , czasem gacie 40 są na mnie za wielkie , czasem rzekome 44 za małe , czasem sweter 42 ledwo sie dopina. Każda sieć sobie wymyśla własną numerację , nie wiadomo po co. Zresztą wolę trochę luźniejsze ubrania niż takie opięte parówki

Gość rozmiar 46
O ranu co za bzdury!!! Rozmiar 42 to jest jescze norma a nie żadna tam nadwaga! Nadwaga jest od 44 rozm.w zwyż.... Ja mam rozmiar 46 i to jest big problem ale jak kiedyś schudłam do 42 to wyglądałam super przy wzroście 170. Miałam płaski brzuszek i normalny, kobiecy tyłek. Podobałam się facetom. Dziewczyny przestańcie się porównywać do anorektyczek!!!

Gość stara pudernica
a kto to tak autorytarnie stwierdził ? Tzn. że jak laska ma rozmiar 44 przy wzroscie 160 , a druga - przy wzroście 190 , to to jest to samo ? I obie mają nadwagę ? Pomyśl chwilę

Gość rozmiar 46
No cóż wnioski nasuwają się same kiedy np. szukałam ciuchów dla siebie mając rozm. 44 i prawie wszędzie rozmiarówka kończyła się na 42. Poza tym istnieje jeszcze coś takiego jak np. Burda Plus dla kobiet z nadwagą i tam również wykroje dla puszystych zaczynają się od rozm. 44. ćzy to za mało autorytarne dla ciebie?

Gość stara pudernica
mało chyba że to dla jednowymiarowych konusów , wszystkich po 160 cm wzrostu dla mnie nadwaga to za duża waga na dany wzrost , a nie numer konfekcji i generalnie nadwagę tak się wyznacza - przy pomocy wskaźnika bmi