Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość całkiem zielona_____________

czy po obronie dostaje sie...

Polecane posty

jakiś dowód,że sie obroniło,czy dopiero dyplom świadczy o tym że sie obroniłąm??

Ja dostałam dyplom i trzy odpisy. Jeszcze wpis do indeksu, tam na samym końcu jest na to miejsce - temat pracy, cos o obronie (ocena, itp.) i podpisy komisji. Aha i chyba jeszcze, że sie uzyskało tytuł magistra ... (zależnie od kierunku of course).

dzięki to zaświadczenie,dostaje odrazu po obronie czy później?

dzięki za odpowiedzi

Gość A może wiecie
jak jest z obiegówką??Czy ją moge oddać po obronie??

co to jest obiegówka?

Gość A może wiecie
może ktoś z Was wie??

Tymczasowo zaświadczenie. Potem otrzymujesz dyplom. Termin oddania obiegówek zalezy od uczelni. Zazwyczaj jest to najpóźniej ok. dwa tygodnie przed obrona.

Gość A może wiecie
obiegówka to są wszystkie wpisy stęple z dziekanatu, z biblioteki, z księgowości itp.

Ja równiez obiegówkę musiałam oddać w momencie złożenia pracy i innych dokumentów ( bez tego nie dopuszczono by mnie do obrony) , zaraz po egzaminie podczas ogłoszenia wyników każdy z nas otrzymał zaświadczenie zdanego egzaminu , a resztę dokumentów mogłam odebrać po 3 tygodniach ( tutaj akurat zależy już od uczelni jak długo to potrwa) . Już minąl rok od zdania magisterki ale jakoś patrząc z perspektywy osoby kto rok czasu szuka pracy wcale mnie juz nawet ten tytuł nie cieszy :(

Gość szwertal
glupie magistry, zycia nie znaja, znow o te cholerne papierki pytaja ... do roboty kocmoluchy, sio z garnuszka rodzicow !!!!

Gość do Invigilata
Naprawdę musisz być cieńka i robić słabe wrażenie na pracodawcy, ofert pracy jest teraz mnóstwo w zwiazku z tym, że dużo ludzi siedzi zagranicą...aż dziwne... no cóż ,studia to tylko studia, a życie weryfikuje kt jest zaradny, a kto nie ....

a gdzies indziej czytalam ze to Twoj facetszuka pracy?? wiec w koncu kolega czy facet :p

zgadzam się , że ofert pracy jest dużo ale nie interesuje mnie praca na siłę a praca w zawodzie w którym się wykształciłam lub takim w którym już miałam okazję pracować, poza tym obrzucacie mnie powoli błotem a nie znacie faktów i rozmów kwalifikacyjnych - w moim mieście trudno dostać prace bez znajomości i możesz mieć super referencje a i tak cie nie przyjmą ale najlepiej powiedziec - jesteś cienka i robisz złe wrażenie na pracodawcy ( hmm a jak wytłumaczysz mi odpowiedź w stylu - przecież to zajęcie to z pani wykształceniem degradacja ma pani za wysokie kwalifikacje na to stanowisko) więc co zrobić by dostać jakąkolwiek pracę ? zataić swe wyksztalcenie i poprzestać na liceum? i nie obrażajcie mnie

Gość Tyllkop
studiować filozofię ??? to już lepiej 5 lat przeleżeć pod lipą w chłodnym cieniu , najbardziej lewi i nieżyciowi ludzie kończą ten kierunek, takie patałachy, co to tylko gębą kręcą, ale każdą pracę mają gdzieś, bo oni są stworzeni do wyższych celów . Tu niewygodnie, tam za mało płacą, tutaj za daleko, w biurze źle bo garnitur, w szkole niedobrze, bo hałaśliwe dzieci ... znam paru takich osobników, tylko w kosmos ich wysłać z one way ticket to the moon :P

Gość co skonczylas invigilata
???

Gość kasa bieedronki
invigilata mozesz smialo pracować na kasie w biedrnce, bedziesz miec dobre podejscie do dzieci ktora beda chcialy kupic alkohol, w sam raz ta pedagogika twoja sie przyda

Izak! A kolega to nie facet? Przecie nie baba. Chociaż ja mu między nogi nie zaglądałam i nie zamierzam. Skoroś taka wścibska to wyjawię Ci prawdę, że mój luby pracuje od kilku lat w tym samym miejscu i pracy nie zamierza zmieniać. Może przestań więc czytać \"Fuckt\"... Tyllkop! Nie będę ukrywała, że kolega ów do pracusiów nie nalezy. Prawdopodobnie w związku z tym robi doktorat. Na budowie to go raczej nie widzę...

tez przyjdź coś kupić to cię zresocjalizuję od razu bo widzę, że by się przydało DOBRANOC PAŃSTWU poziom co niektórych wypowiedzi jest żenujący, chciałeś (aś) obrazić mnie a tak na prawdę obraziłeś (aś) wszystkie dzieci które potrzebują opieki osób z moim wykształceniem ( i wiedz, że wiele by dały by samemu iść do sklepu i o cokolwiek poprosić) a ty sobie jaja z nich robisz

Ja to juz cztery lata po jestem, więc dobrze nie pamiętam. Obronę miałam w lipcu, a dyplom, itp. odebrałam na początku września. Żadnego zaświadczenia mi nie dawali. Dostałam po obronie indeks w łapę, a w nim na końcu było napisane, że tego i tego dnia obroniłam prace na taki i taki temat, że mam tytuł magistra. I podpisy szanownej komisji do tego. Obiegówkę oczywiście przed obroną się zdaje w dziekanacie.