Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjadelicja

spora nadwaga na początku ciąży....

Polecane posty

Gość alicjadelicja
przecierz napisałam że na zdjeciu mam 77 kg!!!!!!!!!!! a mimo to faceci sie za mną oglądali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! hahahahahahah a jak moje ciacho? hahahaha

Gość lumidi
nie wiem co w tym smiesznego???? faceta masz ok, przyznaję :-) słuchaj nie chciałam Ci dosrać......zle potraktowałas moje sądy. Po prostu gdybym to ja miała takiego faceta robiłabym wszystko zeby przy nim wyglądac równie dobrze:-D fajnie jest czuc sie w swoim ciele atrakcyjnie. skoro wiesz ze masz tendencje do tycia powinnas uwazac na to co jesz. I uprawiac sport.

Gość alicjadelicja
wyobraź sobie jakie będziemy mieli śliczne dzieciątko! a jak musiałam wyglądać jak na slubie ważyłam 66 kg! wtedy odchudzanie zajełao mi 3 miechy. dlatego teraz też dam rade, a napisałam, ze sie boje co bedzie później bo nasłuchałam sie o zachciankach w ciazy. mój maż świata poza mną nie widzi chociaż na brak powodzenia nie narzeka, wierz mi. a teraz spływaj stąd idiotko bo mi nerwów napsułaś zupełnie niepotrzebnie!

Gość 11111111
no właśnie lumidi,nareszcie napisałaćś cos z sensem i nie obrazając nikogo,mozna miec inne zdanie ,mozna dyskutować ale nie trzeba ludzi przy tym wyzywać od wielorybów albo idiotek,ja tez uwazam,ze kobieta musi dbac o siebie ,dlatego poradziłam autorce co powinna jeść ,żeby nie utyć bardziej a nawet żeby szybko po urodzeniu dziecka zrzucic sadełko,przeciez autorka wyraźnie napisała,ze jest przerazona a nie ,ze jest zadowolona ze swojej wagi i myślę,ze chciała abyśmy jej doradziły jak postepowac aby bardzo nie utyć

ja polecam lekkie cwiczenia, spacery, czeste bywanie na powietrzu, urozmaicona dieta. I bedzie dobrze:-D najwazniejsze zeby po porodzie wziąc sie szybko za siebie i zrzucić zbędny balast kilogramów. I wrócić do formy. :-) po 1. unikac jedzenia na noc 2. ograniczyc węglowodany 3. jesc duzo owoców i warzyw 4. duzo się ruszać 5. pic duzo wody mineralnej która pomoze wypłukac z organizmu toksyny 6. staraj sie jesc co 3 godziny.....małe porcje jedzenia- jedzenie czesto ale nie duzo pozwoli Ci uniknąć głodu. musisz urozmaicic swoje menu zwłaszcza teraz kiedy jestes w ciąży. W Twoim jedzeniu powinno znaleźć sie mnóstwo witamin, błonnika. Unikaj napojów gazowanych, fast foodów, białego pieczywa. Zamien go na pełnoziarniste- bardziej wartosciowe.

Gość alicjadelicja
lumidi napisała: boze......pewie twój facet musi sie Ciebie niezle brzydzic. Okropieństwo wez zadbaj o siebie babo a nie żryj za 4. lumidi: podzielic to sie mozesz ale swoim zarciem raczej.............zebys tyle nie wpieprzała.Opanuj sie kobieto bo na koniec ciąży bedziesz jak wielka tocząca sie kupa tłuszczu a po porodzie skóra bedzie na Tobie wisiała a twój facet jak Cie zobaczy nagą to Cie obrzyga. lumidi : tak tak.....ciesz sie ciążą, żryj za 3,4 a najlepiej za cała rodzine.......obrzydz sobą swojego faceta...tak tak..masz rację...ciesz się ciążą. Zdecydowanie popieram. I tak wlasnie jest---coraz wiecej kobiet ciężarnych pozwala sobie na zbyt wiele a potem wygladają jak wyrzucone na brzeg wieloryby!!!!!! obrzydlistwo!!1 i autorka z pewnoscią tez tak wygląda.......ale najlepiej rozłozyc rece, załamac sie...dalej sie obzerac i nic z tym nie robic. Tak najłatwiej. Jebane tępaki!!! a to tylko częsć jej wypowiedzi! ale musiałam zle zrozumieć jej osądy.....

Gość alicjadelicja
yasmin, 1111111. dzieki dziewczyny. np. dziś do pracy zabrałam dwie bułki pełnoziarniste z polędwicą i ogórkiem. trzy marchewki, jabłko i brzoskwinię. do 16 to a potem gotowana noga z kurczaka z pomidorami.

i bardzo dobrze!!! tak trzymaj alicjo!!! zobaczysz ze dasz rade!!!! trzymanie dietki jest trudne bo sama byłam na diecie i schudłam 14 kg i wiem ile to przysparza problemów i miewa sie chwile załamania......ale to szybko mija:-) nie stresuj sie, mysl o dzidzi i o tym jaką bedziesz szprycha po porodzie jak szybko zrzucisz. Przy dziecku jest troche roboty:-D

Gość alicjadelicja
ćwiczenia niestety zabronił mi lekarz bo mam plamienia i torbiel na jajniu. 2 tyg. temu (przed wizytą u gina) wskoczyłam na 15 min na steper a na następny dzień pojawiało sie krwawienie i lekarz zakazał.

ojojoj...nie o takich cwiczeniach pisałam:-) mialam na mysli bardziej takie rozciagające, taki streching lekki. Albo jogę. Ale nie takie typowo wysiłkowe które wykonują normalne kobiety, nie w ciąży. Uwazaj na siebie.

Gość alicjadelicja
ale to niegramatyczne. ;)

Gość alicjadelicja
chodziło oczywiście o moją wypowiedź. na tym steperze nie wykańczalam sie ale chciałam poruszać.

Gość Szprotka00
Zajrzalam tu wlasnie i postanowilam dodac cos od siebie.Nie bede wypowiadac sie czy kobieta gruba moze sie podobac itp.,bo nie o to chodzi.Nie wiem czy twoje dziecko bylo planowane czy to wpadka(jesli to drugie to rozumiem sytuacje).Natomiast jesli planowalas zajsc w ciaze i sie obzeralas to brak mi slow.Tu nie chodzi o to czy bedziesz atrakcyjna,ale tyle dodatkowych kg to zagrozenie dla prawidlowego przebiegu ciazy.Nie wiesz ile przytyjesz ,ja bym nie liczyla na 5kg,bo tyle to wazy samo lozysko-dzidzius(albo i wiecej).Prawidlowo powinnas przytyc10-12kg i to jest bardzo optymistyczna wersja,bo jednak zdecydowana wiekszosc kobiet tyje ponad 20,a sa i rekordzistki co dochodza do 40(wcale sie nie objadajac).Wyobraz sobie siebie w tym gorszym scenariuszu.Przeciez narazona jestes na cukrzyce ciazawa-kazdy lekarz ci to powie.Poza tym wspolczuje twojemu kregoslupowi,ja wazac 53 kg przytylam 8 i pod koniec ciazy niezlesie nameczylam.A co do racjonalnego odzywiania sie-oby ci sie udalo,bo wszystkie kobiety maja taki plan na poczatku,a pozniej organizm sam sie domaga wiekszej ilosci kalorii i prawda jest taka,ze tylko nielicznym udaje sie nad tym zapanowac.Zycze wytrwalosci i zdrowego bobasa.Aha!Zauwazylam,ze potrafisz niemilo odnosic sie do krytykujacych cie osob-uwazam osobiscie,ze jako zalozycielka tego topiku powinnas innym dawac przyklad ,a tego ci brakuje(niestety).

Sama zadalas pytanie:Czy w ciazy mozna schudnac?Mowisz,ze ja \'\'pierdole\'\'-ok(swoja droga super slownictwo).Najpierw zaszlas w ciaze a pozniej szukasz sposobow na zrzucenie zbednych kilogramow?Przeciez to brak odpowiedzialnosci Dodatkowe kilogramy to nie kwestia piekna czy brzydoty ale zdrowia twojego i dziecka.A jak przytyjesz 20 czy 30 kg?Przeciez bedziesz sie wtedy taczac a nie chodzic.Wiadomo-zawsze przyjmuje sie te najbardziej dla nas korzystna wersje-ale skad wiesz co bedzie?A jak bedziesz musiala lezec w ciazy(ja tak mialam),to sie dopiero podtuczysz.Trzeba umiec przyjmowac krytyke i zastanowic sie nad soba.A ty liczysz,ze ktos ci napisze:Tak odzywiaj sie prawidlowo,to przytyjesz5 kg i urodzisz zdrowego dzidziusia.Wzielas pod uwage fakt,ze mozesz przekroczyc 100 kg?Bo wszystko sie moze zdarzyc.

alicja delicaj - właściwie nie wiem dlaczego sie tak wkurzasz i dlaczego sie tak złościsz... Czego oczekujesz po wpisie tutaj? Lekarz sam ci powiedział ile max. mogłabyś przytyć i sama wiesz że wasze zdrowie uratuje tylko zdrowe odżywianie. Napisałaś \"jem jak szalona. chce sie zacząć zdrowo i systematycznie odżywiać\" - no to zacznij. Moja znajoma była w podobnej sytuacji co ty, od początku ciąży była niestety na diecie - nie głodówkowej ale rozsądnej. Lekarz powiedział chyba to samo co Tobie, ze ma duży zapas i maluszek ma skad ciągnąć. Przytyła chyba z 7 kg ale niestety musiała sie pilnować całe 9 m-cy. Przy jej wadze (taka jak u Ciebie) każde dodatkowe kg to ogromne obciążenie dla stawów i kręgosłupa. I jużsamo to powinno Cię zmotywować. Link nie wchodzi ale jeśli chodzi o te fotki ze slubu - wyglądałaś bardzo ładnie.

o - to ja dopiero doczytałam gdzie szukać fotek ;) ślub to nie twoje - ale też wyglądasz apetycznie:)

Gość Upustka
Moja kumpela przed ciaza wazyla 67 kg, a przytyla 38!!! bo nie mogla nad soba zapanowac.Zadne straszenie lekarza,prosby nic.Apetyt byl silniejszy od niej.Nie zycze ci tego AlicjoDelicjo,ale skoro sie objadalas,to pewnie nie masz silnej woli?Ta moja kumpela nie miesci sie tylkiem w fotel(to nie zart).

Gość panna z mokrą głową ...
żenujące słownictwo autorki, zerowy poziom kultury, własna głupota, narcyzm i nie przyjmowanie do siebie krytyki - nic dziwnego, że tyle osób ją zbluzgało, czytając jej wypowiedzi otwiera mi się scyzoryk w kieszeni, typowa wsiura po podstawówce, do tego zapasiona

Gość lusia33
Autorka topiku to wulgarna osoba,chociaz na zdjeciu wyglada sympatycznie.Prosi o rade,a pozniej zjezdza kazdego od gory w dol.Koszmar.

Gość 11111111
mnie jakos autorka nie zjechała,zjechała osoby ,które nie przebierały w słowach zwracając sie do niej ,ja tez pewnie bym sie na jej miejscu zajeżyła i zastosowała odpowiednia ripostę, panna z mokrą głowa , sory ale Ty niestety tez nie popisałas sie w swojej wypowiedzi wysoka kulturą,słownictwo tez takie niezbyt wyszukane , hmm czy Ty aby więcej skończyłas niz podstawówkę ? teraz czekam az mnie zbluzgacie bo stanęłam w obronie autorki topiku :P

Gość alicjadelicja
ale tepe dzidy---szczególnie panna z mokrą głowa i szprotka!!!!!!!! jestem mgr inż jak by ktoś pytał. a wulgaryzmy sa własnie dla inteligentnych bo wiem kiedy użyć i po co. nie jestem damulką i nie ma dla mnie tematu tabu a i o swoje w życiu umiem walczyć! ciąży nie planowałam, choc jestem ponad rok po ślubie. utyłam i wiem, ze to nie dobrze, ale jak ktoś to przychodzi tylko po to żeby mnie wyzywac to nie będę siedziała cicho. a o moją kulturę osobistą niech was głowa nie boli! ta cała lumidi zaczeła na mnie najezdzać ze napewno kaszalot ze mnie dopuki nie zobaczyła zdjęć i nie dziwie sie jej,bo chociaż narcyzem nie jestem, na urodę i brak zainteresowania narzekac nie mogę. a te co sie tu wypowiadaja to napewno brzydalichy który dupę ścisneło :D a szcześlwa mama jest najleprzym przykładem, ze w ciąży nie trzeba utyć 20 kg tylko 2. a pierdolenie, ze min 8,9 bo samo łożysko waży pokazuje tylko waszą tępote bo możne przytyć malutko kosztem wcześniejszych zapasów.

Gość alicjadelicja
ja nie napisałm posta po to, żeby mi ktos mówił, ze dobrze czy zle, ale nawet jeśli by tak było uszanowałabym to. ale jak ktoś mnie wyzywa, mówi, że mąż mnie obrzyga podczas sexu to co mam siedziec z buzią na kłudkę? o nie, nie ja! napisałam po to zeby wypowiedziały sie kobiety w podobnej sytuacji i podzieliły sie doswiadczeniami. niech mi mówią ze gruba jestem ale nie gruba świnia! bo tak sobie nie pozwolę!

Gość bez nazwy
no tak, 2 pierwsze odpowiedzi na post były raczej kulturalne, na co autorka "kulturalnie" wypowiedziała się, że to zwykłe pierdolenie - nie dziwię się, żejej się oberwało. Walnięta jest i tyle

Gość bez nazwy
i jak wierzy we własną urodę...

Gość obiektywna chyba jestem
agresjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa masz problemy emocjonalne czy to ciaza na Ciebie tak dziala? rozumiem ze ubywa Ci mozgu a przybywa tluszczu ale zdarza sie.. takie geny

Gość lumidi
Alicja słuchaj.....normalnie rece opadają jak sie Ciebie czyta!!! obejrzałam Twoją fotke i napisałam ze twarz masz nawet sympatyczną ale nie napisałam ze masz urode godną pozazdroszczenia------bo tak wcale nie jest!!!!!! jestes pyzata i masz oklapłe włosy. Tak uwazam. I śmiem twierdzic ze powinnas bardziej zadbac o siebie. Jak bys zobaczyła moją kumpele która jest troche grubsza od Ciebie to by Ci kopara opadła z wrazenia-----bo u niej to mozna mówic o urodzie do pozazdroszczenia. Twarz ma przepiękną. Ale Ty????? no sorry ale chyba przesadziłas troche. Szukaj dowartosciowania gdzie indziej.....bo jak sama widzisz......coraz wiecej tu osób którym sie Twoja postawa nie podoba. A Ty nie umiesz przyjmowac słów krytyki i znizasz sie do poziomu małolaty.......zakompleksionej.......bo taka wlasnie jestes. I jeszcze raz napisze----------JESTES ŻAŁOSNA

Gość alicjadelicja
PIERDOLTA SIE :d

Gość lumidi
POWIEDZIAŁA CO WIEDZIAŁA :-D

Gość alicjadelicja
MGR INŻ NIE MUSI SIE ZNAĆ NA ORTOGRAFII SPIERDALAJTA ŻAŁOSNE BRZYDALICHY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość alicjadelicja
LUMIDI JAKAŚ TY SIE KULTURALNA ZROBIŁA! CO WYŁAPAŁAS ZA CHAMSTWO W BRZYDKI RYJ?