Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Friend

dobry sposób na przetłuszczające się włosy ... ??

Polecane posty

słyszałam, że kilkudniowe niemycie włosów i doprowadzenie ich do stanu przetłuszczenia , ale to bardzo porządnego przetłuszczenia sprawi, że nie będą się już tak szybko stawać tłuste... próbował ktoś ?

Gość irka36
Hmm nie slyszalam o tym sposobie. Slyszalam za to ze mydlo siarkowe dziala.

hmm też o tym czytałam, mydło siarkowe nie jest drogie więc spróbuję i oczywiście zdam relację :)

Tzn, noszenie tłustych włosów a nie mydło, bo o mydle nie słyszałam.

Mydło strasznie ci wysuszy te włosy lepiej nie próbuj. A włosy brudzą się jak każda częsć ciała nie odzwyczaisz ich (sama tego niestety musiałam spróbować na wujeździe...)

Ja nie mylam wlosow ponad tydzien przy grypie. Nie zrobily sie przez to mniej tluste. Nic a nic.

Gość to nie działa

Gość ice tea
Działa, ale coś podobnego. Nie chodzi o to żeby nie myć włosów jak najdłużej. Ja myłam włosy codziennie, bo bardzo mi sie przetłuszczały. W pewne wakacje postanowiłam odzwyczaic swoje włosy od codziennego mycia i udało się. Myłam je co 2 dzień. Na początku 2 dnia były przetłuszczone bleee. Z biegiem czasu coraz lepiej wyglądały tego 2 dnia, aż w końcu po jakichś 2-3 miesiącach doszło do tego ze codzienne mycie było zbedne :-) Kuracja wymagająca czasu i poświęcenia( bo przez jakiś miesiąc, półtora masz tłuste włosy co 2 dzień i - jak było w moim przypadku- ograniczałam do minimum kontakty z ludzmi). Powodzenia i wytrwałosci jeśli zastosujesz sie do moich zaleceń.

Gość hmm.. a wiec..
hmm.. no nie wiem ja tam tak próbowałam i u mnie to nie zadziałoło .. meczyłam sie jeszcze miesiac i poszłam sobie zrobic trwała.. i teraz to juz mam całkowity spokój :) 0 problemu :D

Gość jak nie myjesz tydzien
to oczywiscie zrobia sie tluste, ale potem juz tak szybko sie nie tluszcza. Myc malo, nie w goracej wodzie, malo szamponu. Potem zakrecic na grube lokowki i polakierowacalebo inaczej utrwalic, zeby sie nie sklejaly. Nie miec przyklapnietej fryzury tylko nastroszona