Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

numb

help! w sierpniu kończę 31 lat i znowu jestem sam

Polecane posty

Latka lecą, a następne urodziny znowu bez kochanej Kobiety. Czemu nie potrafię utrzymać związku dłużej niż kilka miesięcy??? Czy w tym wieku może się zdarzyć prawdziwa Miłość? Jak się zakochać! Help!

Gość pogubiona_w_uczuciach
i sie ciesz, milosc oslabia i czyni nas ofiarami

Gość Tosiaa__
mam to samo, mam 25 lat czasami mi się wydaje że już nikogo nie poznam owszem, mam za sobą związki, ale wszystkie się konczyly po paru miesiącach

porozumienie z drugim czlowiekiem to uluda, wszystko moze prysnac jak banka mydlana, jestesmy tylko my sami i jakis chaos wokol nas ktoremu probujemy nadac sens, hah, wrazenie sensu ide spac, trzeba zadbac o siebie sama

Gość mrunia
tak to jest człowiekowi do życia potrzebna jest druga osoba samotność jest straszna,ale wierz mi w związku też można być samemu pozdr.

.."zadbac o siebie sama" znaczyło o siebie samą, w odróżnieniu od dotychczasowych moich działań, a nie że oczekuję że ktoś o mnie zadba, bynajmniej!

Gość mrunia
a ja troszkę oczekuje, że ktoś o mnie zadba

pogubiona_w_uczuciach - masz rację, miłość osłabia i czyni nas ofiarami, ale tylko ta nieodwzajemniona - więcej optymizu! A to przecież ja szukam pocieszenia:)

Gość na mnie ta piosenka też zawsze
działa:D:D

Tosiaa__- a jak zaczynały się Twoje związki? Czy czułaś, że to może być wielka miłość? I jak się kończyły? Moje ostatnie niestety nie zaczynały się od \"miękkich kolan i drżących dłoni\" po prostu nie potrafię się zakochać i potem nie daje z siebie wszystkiego więc pewnie dlatego się kończą. Ale czy w tym wieku można jeszcze emocjonalnie reagować na rodzące się uczucie?

numb -> kiedy ja poznałam mojego Faceta miał tyle lat co Ty :) Teraz jesteśmy ze sobą ponad rok i jest raz lepiej, raz gorzej jak w każdym związku ale bardzo się kochamy. A Tobie może za bardzo zależy na tym żeby się zakochać, a miłośc nie jest \"na siłę\" ona pojawia się z nienacka ;) Ospuść trochę, bądź uśmiechnięty, przebywaj wśród ludzi, a miłość Cię znajdzie :)

Co do tego emocjalnego reagowania to zapewniam Cię, że jeżeli zakochasz się naprawdę to będą wielkie emocje, bardzo wielkie :D

Gość brzmi znajomo bardzo
skąd ten cytat?

pytanie do autora topiku;)

brzmi znajomo bardzo - Twierdza - A. de Saint-Exupery wspaniała książka, często do niej wracam. Polecam Wszystkim.

numb :)

od młodej samotnej - pomogło, ale tylko troszke:)

Gość Miła50
Do sierpnia jeszcze daaaaaaaaaaaleko, mozesz sie jeszcze zakochac sto razy :-D

nie czytalam...zajrzę przy najbliższej okazji:) brzmi znajomo- bo sama często tak wlaśniesię czuję... co do Twojego problemu to- wybacz, nie mam żadnej rady, ani pomyslu na nią... być może wymagasz od kobiet zbyt wiele? może szukasz jakiegoś idealu- wymyślonego lub opartego na prawdziwej postaci?

łe rety... - najgorsze jest to, że jestem uśmiechnięty, prowadze dosyć aktywny tryb życia i generalnie na brak kontaków nie narzekam, ale tu masz racje - nie potrafię się \"zatracić\" i nie myśleć o tym żeby poznać \"tą Jedyną\", chyba zbyt analityczyny umysł mam, choć romantyczną duszę:)

Hmm... To może miłość jest gdzies obok Ciebie i w tym bacznym rozglądaniu omijasz ją. W końcu nie zawsze wszystko jest proste i oczywiste. Nie zawsze spada jak grom z jasnego nieba, czasami przychodzi po cichutku i z szelestem pod stopami. Wsłuchaj się tylko w jej kroki :)

ależ melancholią powiało....faktycznie miłość trochę oslabia...i często można się nagle z niezaleznej osoby przemienić w ofiarę..ale jest też parę plusów:D poza tym.... może trochę mniej ciśnienia na to \"zakochanie się\"? Wiem że latka lecą...ale nic na siłę.......30 to fajny wiek:) Żadna granica ani żaden wyznacznik....przyjdzie jeszcze Twój czas, pozdrawiam..

brzmi znajomo bardzo - chyba tak naprawdę to jestem obciążony niespełnioną młodzieńczą miłością sprzed wielu lat, był to tak dawno a nie potrafię zapomieć, choć rozum mówi mi, że i tak nic by z tego nie było, ale te niewypowiedziane słowa, nie okazane uczucia... rzeczywiście to mogło mnie \"sformatować\":( co robić??

no proszę, jak czasem kobieca intuicja potrafi naprowadzić...;) co robic...? nie wiem co się dzieje z tą dziewczyną? masz z nią kontakt? może warto byloby skonfrontować wspomnienia z rzeczywistością? poza tym...tak sobie teraz rozmyślam po prostu... że może warto żebyś zajrzal w siebie, poznal siebie- tak trochę brutalnie przyjrzal się swojemu życiu i swojemu charakterowi, swoim marzeniom i oczekiwaniom i może wtedy będzie Ci latwiej znaleźć odpowiednią dziewczynę :)

To może inaczej......a co byś chcial z tym zrobić? Nowa miłość? Odgrzewanie starej? A może tylko.....chodzi o to że \"już by wypadało\". Bo jeśli to ostatnie.....to uwierz mi - nie rób nic:) No chyba...że serio męczy Cię samotność...

hm, na odgrzewanie \"starej\" to chyba nie ma szans, dosyć dawno temu ostatni raz rozmawialiśmy przez telefon i usłyszałem, że nie chce się ze mną spotkać żeby sobie życia nie komplikować ale do końca życia będzie... mnie pamiętać. Wnioskuję więc, że ma męża, rodzinę, etc. W tej sytuacji ja też chyba już nie chcę się spotkać:( a samotność? tak męczy mnie, przeżywam w życiu wiele pięknych chwil i nie mam ich z kim dzielić:(

W takim razie...pozostaje ci chyba tylko szukanie...jakkolwiek idiotycznie to zabrzmi...bo to triuzm, fakt...:) Ludzie są wszędzie...ONA też może być wszędzie. A jesteś typem domatora czy przeciwnie? Bo wiesz..tutaj nie ma recepty...nikt ci nie powie co zrobić żeby się zakochac...ale to raczej sam wiesz:)

Aha...no i nie pytaj \"czy w tym wieku mozna się zakochać\" A jakiż to wiek? Chyba że chodzi Ci o XXI ;)...zatem TAK.....w tych czasach też mozna;)

genralnie to jestem raczej zrównoważonym gościem, czas spędzam dosyć aktywnie, sport, wyjscia ze znajomymi, itd, ale czasami lubię też posiedzieć w domu. A z zakochaniem... to chciałbym żeby to było zaskoczenie, impuls, błysk w oku, miękkie nogi, a tego brakuje i zazwyczaj po kilku miesiącach koniec zaangażowania. Eh...