Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

humorzasta niunia

Załamka !!

Polecane posty

siedze na kafetrii juz kilka miesięcy i ciągle czytam o tym jak trudno wielu kobietom zajsc w ciąze.... zaczełąm aż sie bać. ja mam narazie 22 lata i dzidzie najwczesniej chce miec za 3 latka ale , czytając te wszystkie problemy z jakimi sie borykaja pary chcace miec dziecko poprostu zastanawiam sie czym to jest spowodowane ze tak wiele ludzi nie moze miec dzieci lub tyle lat sie stara? czy mozna to jakos w ogole wczeniej stwierdzic czy dopiero sie dowiadujesz gdy chcesz miec bobaska a tu po kilkuset probach nie wychodzi.... strasznie sie boje ze i ja bede miala problemy z zajsciem w ciąze, biore tabletki antykoncepcyjne i podobne one nei maja wpływu na płodnośc ale jednak juz sama nie wiem....

Gość ehco
tez sie czasem boje i nie wiem czy to jest spowodowane... większosc napewno stresem...

Gość 11111111111
jak kobieta bardzo bardzo pragnie miec dziecka tak obsesyjnie to wtedy jest taka bariera psychiczna która utrudnia zajsciew ciąze a kiedy kobieta podejdzie do tematu dziecka na luzie i nie potraktuje posiadania dziecka jako przymus to wtedy jest szanasa ze zajdzie w ciąze... im bardziej czegos pragniesz tym gorzej to wychodzi -taka jest reguła.

z pewnością przyczyniła się obecna cywilizacja i tempo w jakim żyjemy: wszystko w biegu, na czas, w stresie a to nie wpływa korzystnie. A problemów często nie da sie przewidzieć, coraz częsciej zdarza się że wina leży po stronie partnera (krótka żywotność lub mała ruchliwość plemników) a to stwierdza się gdy starania nie dają efektów. Ja wiedziałam, że będę miała problemy z bejbi i to się potwierdziło.

Ja też jak czytałam wypowiedzi innych kobiet to pomyślałam sobie \"Kurcze to wcale nie jest takie łatwe\" i właśnie z tą myślą miesiąc temu podjęliśmy z narzeczonym decyzję o odstawieniu wszelkich zabezpieczeń ... no i dziś mam wiele objawów ciąży :) Jutro zrobię test i zobaczymy co będzie :)

Niestety to już epidemia, 1/4 par ma problemy z zajściem w ciążę. Wpływa tu wiek, teraz średni wiek rodzącej to 29 lat to juz po szczycie płodności, stres, brak czasu, zanieczyszczenie środowiska i ostatnio bardzo choroby autoimmunologiczne niestety

Gość lekkaa
Myslę ze wpływ ma zatrucie srodowiska i zła dieta juz nawet od dziecinstwa. Ja jestem bardzo płodna :) i chyba mam za co dziękowac Bogu :) Nie tylko kobiety są winne chyba nawet rzadziej niz męzczyzni :) Pozdrawiam

Gość marnor
ja z pierwszym dzieckiem wpadłam dzień po okresie a jak chcieliśmy drugie to ponad rok sie staraliśmy a nie zmieniłam ani stylu życia ani diety!!!!!!!!!i dlaczego tak jest nie wiem ale tak sie zdaza i nie ma co się martwić na zapas!!!!!!!!:)

Gość czytajaca to
nie ma co sie martwic na zapas i na siłe robic ja maialam kolezanke ktora dosłownie po 3 -4 razy kochała sie na dzien z mezem zeby miec dziecko, 2lata nie mogała zjsc w ciaze gdy straciła juz nadzije poprostu zaszła..... lekarz jej powiedzial,ze to kwestia psychiki i to u wielu par tak jest ze za bardzo sie chce..... a wtedy zyje sie w stresie i to nie dobre jest dla płodności.... poprostu trzeba sie wyluzowac