Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość użarta przez pasiastą

Wczoraj w południe użarła mnie pszczoła a ja wciąż puchnę...

Polecane posty

W środę koło połunia użądliła mnie pszczoła. Moja wina, bo rozdeptałam biedaczynę. Użarła mnie pasiasta w mały palec u nogi. Ciut pobolało, ale bez przesady. Najgorsze, że ten palec cały czas puchnie... Trochę podeszło to ropą dzisiaj, ale oczyściłam i przepłukałam Rivanolem. Teraz mam już spuchnięte pół stopy a mały palec dawno przestał być mały. Na dodatek pierońsko to swędzi. Jak mozna pomóc sobie domowymi środkami i preparatami dostępnymi bez recepty?

Gość konieczny lekarz
Wygląda na to, że jesteś uczulona na jad. Nie bagatelizuj tego, tylko jutro maszeruj do lekarza !!!!!!!

konieczny lekarz masz uczulenie nie wyglupiaj sie z domowymi sposobami

i nie JUTRO a DZISIAJ bo to sie moze bardzo źle skonczyc . ja nawet nie wiedziałam ze jestem noga mi wieczorem spuchla (uzarla mnie popoludniu) i odrazu mnie na chirurgie wysłali :(

Gość konieczny lekarz
Lila, zabrzmiało to jakbym to ja miała uczulenie :).

Bałam się, że będę musiała się wybrać. Pójdę. Mam nadzieję, że nie dowali mi jakiegoś zastrzyku.:( Dziękuję za szybką odpowiedź.:) PS Siny nie, raczej trochę czerwony.

Dzisiaj? Aż tak źle to chyba nie jest, żebym jechała na pogotowie... Przecież nie umieram. Tylko spuchłam.;)

jedz dzisiaj.nie dowali.przepisze tabletki na uczulenie ! a jutro to juz napewno dowali !

Lily Rose! Tak z lekką obawą zapytam co oni Ci na tej chirurgii robili?

dobra rób co chcesz.ja bym pojechała.lepiej dzisiaj niz jutro.dzisiaj masz jeszcze tą pewnosc ze nic ci nie bedzie a jak jestes uczulona na jad,to co ?

Skoro od wczoraj do dzisiaj dożyłam to może i do rana wytrzymam.;) Pisz co robili na tej chirurgii, bo się boję.:D

lekarka spanikowała na pogotowiu i mnie do chirurga:P ten to obejrzał i powiedzial ze ciąć jeszcze nie trzeba i dał mi tabletki na uczulenie i po kłopocie

konieczny lekarz:) heee ale nam sie razem powiedzialo to samo ....a ty dziewczyno jeszcze dzisiaj jedz nie wiedomo co bedzie sie dzialo w nocy

Łorany... Ciąć?:o To dzięki za rozmowę. Przekonałyscie mnie. Jadę na wszelki wypadek. Pa.

Gość konieczny lekarz
:), a swoją drogą masz rację, jestem alergiczką, więc trafiłaś :).

ale \"przeciwtężcowy\" dostaniesz :) jeśli nie miałaś go wcześniej.

Gość konieczny lekarz
SŁUSZNA decyzja !!

Gość Amol
jest idealny na użądlenia

dokładnie.gdyby mi to spuchło jeszcze bardziej musiałby nacinać ... poważnie mowie. bo ja alergiczka jestem

Dziękuję raz jeszcze. Zbieram się i zaraz wychodzę. Jutro dam znać czy przeżyłam.;) Żadnych zastrzyków nie biorę! To moje postanowienie na tę wyprawę.;) 🖐️

Gość konieczny lekarz
POWODZENIA i jutro czekamy na Twoją relację :).

Niby żyję... ale co to za życie...:( Dostałam zastrzyk w moją biedną pupuchnę. :(😭😭😭 Teraz boli mnie i noga, i siedzenie.:o Lekarz mnie opierniczył, że tak długo czekałam z wizytą. Cóż, kiedy w samej poczekalni pogotowia spędziłam trzy godziny zanim mnie przyjęto... Minęła północ i oberwało mi się za dodatkowy dzień zwłoki.;) Po zastrzyku zemdlałam. W sumie to niewiadomo czy zemdlałam w wyniku reakcji alergicznej na użądlenie, czy ze strachu przed zastrzykiem, więc darowali mi drugi, na który miałam jeszcze przyjść.;) Biorę Zyrtec, Aspirynę co cztery godziny, smaruję się Fenistilem i piję wapno. Jak mi przejdzie mam iść do alergologa. Poprawy nie widzę, ale chyba przestało puchnąć, co w kontekście tego, że do lekarza pojechałam w klapkach, bo żaden but mi na nogę nie chciał wleźć jest dobrą nowiną. Dzięki, że wysłałyście mnie do tego lekarza, bo jakbym tak fiknęła w domu to moja przygoda z Mają mogłaby się gorzej skończyć. Idę leżeć plackiem, bo taki dostałam nakaz.;) 🖐️

Opuchlizna już całkiem zniknęła. Znowu mogę brykać po łąkach;)