Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z miasta pewnego

Zrobilam cos fajnego...

Polecane posty

Musze sie z wami tym podzielic. Mam 25 lat, skonczylam studia magisterskie w tym roku. Kierunek zupelnie mnie nie interesowal- byla to fatalna pomylka. Naleze do osob strasznie roztrzepanych.. nigdy nie wiedzialam co lubie robic.. co jest moim hobby.. ciezko bylo odpowiedziec na pytanie" jakie sa twoje zainteresowania".. no i w tym roku.. BACH! uswiadomilam sobie ze najbardziej lubie sie malowac.. grzebac w kosmetykach.. robic paznokcie.. maseczki.. ;) dlugo nie moglam sie zdecydowac.. ja kosmetyczka? czulam ze w ten sposob sie uwstecznie.. nie obrazajac nikogo kosmetyczki kojarza mi sie z niezbyt madrymi laskami.. tipsiarami.. lalami po podstawowce( ewentualnie liceum).. bez ambicji... proznymi.. pustymi.. no niestety moze to okrutne- ale taka prawda.. nie chcialam byc w ten sposob kojarzona.. wymyslilam sobie ze pojde na kosmetologie.. ale zeby isc na kosmetologie najpierw musze skonczyc policealna szkole kosmetyczna.. nie czuje ze sie uwsteczniam.. bede kosmetyczka.. ale z wyzszym wyksztalceniem:P.. a potem pania kosmetolog:) musialam sie wygadac:P:P pozdrawiam

Gość luluna moscie
i co kazdej klientce bedziesz to przy pierwszej wizycie powtarza? troche smieszne to.

Gość Życzę powodzenia
najważniejsze żeby robić to co się lubi :)

nie, nie bede powtarzac:P wazne ze bede wiedziec.. ze mam tytul magistra a nie tylko liceum:P:P a co do klientek- podejrzewam ze taka kobieta tez zobaczy roznice - czesto taka panienka po liceum ma trudnosci z wypowiedzeniem prostego zdania:p nie mowiac juz o zdaniach zlozonych:P:P

jakie studia skonczylas? Ja mam licencjata z matket i zarzadz a kier: Negocjator i tez zastanawiam sie nad dietetyka lub kosmetologia...

skonczylam politologie- spec. studia europejskie, jestem tez na 3cim roku administracji publicznej;) no i teraz poszlam zaocznie do policealnej kosmetycznej

jak sobie myslalam ze za 20 lat bede siedziec w znienawidzonej przez siebie pracy.. to mi sie plakac chcialo.. a tak;) bede robic maseczki.. i "bawic sie" kosmetykami.. a o dietetyce tez myslalam..

Gość moniwa
To musisz miec sporo kasy zeby to wszystko opłacic, chciałabym zacząc drugi kierunek ale kaski nie mam

szczerze mowiac to chyba z finansami gorzej byc nie moze.. dostawalam stypendium w 1 szkole.. dostalam unijne.. i mialam kredyt studencki zaciagniety.. wszystko szlo na szkoly

Gość moniwa
Też sie nad kredytem zastanawiałam własnie żeby zacząc drugi kierunek, ale dałam se siana

Gość dobry pomysl
powodzenia ;)

Gość wyciskanie pryszczy
przyparaiwa mnie o brzydzenie, ale jeśli to lubisz to czemu nie. powodzenia w realizacji planów życiowych.

Gość super autorko
powodzenia. Dałaś mi nadzieję że ja też mogę jeszcze się kształcić w tym co lubię.

Gość marcia2003
co twierdzisz ze ktokolwiek po liceum jest gorszy od ciebie bo masz studia? Popieprzylo cie równo! mam duzo znajomych nie sa nic mądrzejsi ode mnie WIEC NIE PISZ TAK BO TEZ NIE JESTES MĄDRZEJSZA OD NIZEJ WYKSZTALCONYCH!

powaznie dziewczyny- warto zastanowic sie nad tym co chce sie robic.. i to robic;) marcia jak sie domyslam jestem po liceum i masz kompleks:P:P ja nie mowie ze ludzie po liceum sa glupsi.. poprostu twierdze ze kosmetyczki za madre nie sa:P:P sprobuj dogadac sie z fryzjerka albo kosmetyczka.. przeciez wiekszosc z nich nie potrafi sie poprawnie wypowiedziec.. :P:P kosmetyczki kojarza mi sie z tepawymi laluniami, dla ktorych liczy sie jedynie czubek ich przypudrowanego noska.. zjarane na solarium.. z niekumatym wyrazem twarzy:P:P prawda czasem boli:P:P.. no oczywiscie sa wyjatki... ale i tak uwazam ze wiekszosc odpowiada mojemu opisowi;)

Gość wyciskanie pryszczy
Karolinko999! piszę powoli, bo wolno czytasz. nie napisałam, że bycie kosmetyczką na tym polega, ale że mnie przyprawia to o obrzydzenie. oczyszczanie twarzy niewątpliwie nalezy do obowiązków kosmetyczki tak jak do obowiązków proktologa nalezy badanie odbytu. ta część pracy kosmetyczki mnie obrzydza i dlatego nie chciałabym tego robić. nie życzę sobie, żebyś mnie wyzywała nawet mimo tego, że rozumny czytelnik od razu widzi, że to świadczy bardziej o Tobie niż o mnie, i że sama sobie wystawiasz tymi słowami świadectwo.

Życze powodzenia! Podoba mi Twoje podejście, napewno się nie uwsteczniasz:P a co do stereotypu kosmetyczki to jest niestety krzywdzący ale bardzo rozpowszechniony:/

Gość chińska róża
J pier****! \"kosmetyczki za mądre nie są\"- nie wytrzymam. Może trafiłaś na jakieś dwie głupie i od razu generalizujesz? Śmieszna jesteś i wywyższasz się jakbyś nie wiem, kim była. To po co się bierzesz za taki zawód? Wtedy przecież też będziesz miała opinię głupiej, pustej kismetyczki. Chyba, że każdej klientce na wejściu będziesz mówić \"dzień dobry, mam tytuł magistra\"! Wiesz co- próżna to Ty jesteś i to sama sobie nie zdajesz, jak bardzo! A co do wypowiedzi o osobach po liceum, to już w ogóle bez komentarza... co Ci po wyższym wykształceniu, jak nie potrafisz szanować drugiego człowieka?

Gość chińska róża
Nie znoszę, jak ktoś generalizuje!!! NAjlepiej wrzucić wszystkie kosmetyczki do jednego worka, (łącznie z Tobą, bo nie sądzę, że od razu się na Tobie poznają, jaka to jesteś wybitna) z napisem "dno". To tak samo, jakby powiedzieć np, że wszyscy budowlańcy to oszuści, a opiekunki do dzieci złodziejki!

wyciskanie pryszczy myslalas ze umiesz poslugiwac sie ironia? Niestety nie wychodzi to za dobrze w twoim wydaniu.... A ja nie napisalam personalnie tamtego posta, ale uderz w stol to nozyczki sie odezwa...:)

Gość marcia2003
Nie nie mam kompleksów ! Bo w tym roku równiez obronilam prace magisterską ale szanuje ludzi po liceum czy nawet zawodówce w przeciwienstwie do ciebie a te studia co skonczylas - tez mi cos ! nie odwazylas sie na jakas renomowaną uczelnie czy jestes tak mądra ze sie nie dostalas? politologia tez mi trudne studia nie jestes mądrzejsza od tych ludzi po liceum - popieram Chinską róze - wywyzszasz sie i tyle ! ale mnie wkurzylas PANI MAGISTER!!!

Gość xyz...
żeby iśc na kosmetologie nie musisz chodzic do zadnej szkoly policealnej ,kto Ci nagadał takich bzdur??:| moja cora za bedzie miała tytuł licencjata a póżniej magisterka w łodzi pozdrawiam

Gość xyz...
zapomniałam napisać,ze za rok

Ale dziewczyny poptarzcie na to z tej strony że niestety stereotyp kosmetyczki funkcjonuje i byc może dlatego dziewczyna tak do tego podeszła.--> Mimo wszystko Ania nie powinnaś pisać że kosmetyczki za mądre nie są bo jeżeli ktoś skończył kosmetologię a są to ciężkie studia (podobno) to musiał się nieźle napracować i wykazać.

Gość ania z miasta jednego
oki- nie bede sie klocic- ja tak uwazam i tyle:P:P a co do wyciskania pryszczy- jesli ktoras z Was chodzi do lepszej kosmetyczki/kosmetologa.. to z pewnosia wie ze od wyciskania pryszczy- mechanicznego oczyszczania- zaczyna sie odchodzic.. na rzecz peelingow i oczyszczania ultradzwiekami:) pozdrawiam;)

Gość marcia2003
NIE NO KOMPLETNA DEBILKA JESTES! JAK BY TAK WSZYSCY PISALI TO MASAKRA - nikt normalny tak nie pisze zastanów sie!