Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ząbkowata

jaka plomba jesli jest sie alergikiem

Polecane posty

Gość ząbkowata

Hey,ide do dentysty zaniedlugo zaplombować ząbki.Są to ząbki u góry , na dodatek tylnie wiec nie ma potrzeby robić to plombą światłoutwardzalną ( też chodzi o kase) . W recepcji powiedziałam mi ,że na przód są te białe a na tył srebrne. No tak,ale co jesli jestem alergikiem ? Moge nosić tylko srebrne lub zlote rzeczy.A tam jest domieszka rtęci ? Wiec co powiedzieć jej ? Wolałabym ta białą :( . Mam możliwosć wyboru?

Gość hop siup
UP :( piszcie :(

Gość bajka o wilku
oczywiście,ze masz,musisz zapłacić :P

Gość ząbkowata
no ale jak z tymi plombami z funduszu?

Gość jak chcesz żeby plomba
trzymała, to radzę dopłacić, te darmowe są beznadziejne, szkoda zebów :P

Gość ząbkowata
ale mi chodzi czy moge sobie wybrać białą or srebrną ?! czy taką jaką mi narzucą musze miec? mam prawo do wyboru?

Gość ja bym nie robiła srebnej
chociaz sa mocne ale duzo ludzi wymienia te srebne bo są podejrzenia że te plomby negatywny wływ na nasze zdrowie . Ale to twój wybór

Gość bajka o wilku
tak jak ci powiedział y baby-za darmo do tylnych MUSISZ wziąść sreberko,jak chcesz białą musisz dopłacić

Gość ząbkowata
no dobra a co jeśli jestem alergikiem ? i moge miec tylko czyste srebro albo złoto ? przecież tam jest rtęć ?! szybciej mi to potem bedą wyjmować niż mi zakładali bo dostane reakcji uczuleniowej ja nawet od kolczyków dostaje uczuelnia :( troche ponosze cos nie złotego albo srebrnego i już spucniete i zaropiałe:(

Gość bajka o wilku
powiem ci ,ze nie słyszałam ,zeby ktoś był uczulony na plomby jak nie masz kasy,zrób tak,daj sobie ten amalgamat,poobserwukj może akurat ci spasi(jestem tego nawet pewna) a najwyżej wymienisz na płatną i tak innego wyjścia nie masz

Gość ząbkowata
na metal a rtęć to metal przecież :| może powiedzieć dentystce,że jestem uczulona zreszta co jej za roznica czy mi da taką czy taką pojde do innej eh.

Gość bajka o wilku
to tak jak byś poszła do dilera i miała kase na maluszka a chciała merca...no co mu za różnica kochana z funduszu nalezy się srebna i koniec,nawet jak przejdziesz całe województwo na piechote

Gość ząbkowata
cóż pojde do innej i zapytam,mojej kolezance dawali róznie,dostała srebrną bo powiedzieli,że lepsza ja jednak wole tak nie ryzykować u mnie alergia cholernie ostra jest , jak mnie ugryzła osa to tak spuchłam ,że szok , już mnie do chirurga chcieli słać :|

Gość bajka o wilku
srebna lepsza? :O to dlaczego jej w gab.pryw nie uświadczych? to jest szkoła przedwojennych dentystów,którzy są niedouczeni ,plomba światłout.jest dobra ,ale trzeba płacić kup jedną mniej bluzkę a nie lamentuj,zęby uwierz dłużej ci posłużą

Gość ząbkowata
a skąd wiesz jaka jest moja sytuacja finansowa w domu ?! żebym chociaz mogla tą bluzke kupić :| wiesz ile dzisiaj dostaje sie renty po zmarlym rodzicu ?

Gość bajka o wilku
bardzo ci współczuję ale ty nie możesz mieć o to pretensji ani do mnie ani do nikogo innego ja ci tylko przedstawiam fakty,czarno na białym,na fundusz nalezy ci się blomba srebna chodźbyś 100 gabinetów objeździła,nikogo nie bedzie obchodziła alergia,sorki,jak chcesz próbuj twoja sprawa ,pozdrawiam

Gość ząbkowata
gdybym miała taką możliwość to bym odrazu pruła do dentysty(a nie truła i lamentowała) niestety długą bym musiała czekać (zbyt długo) na mozliwosc zapłacenia od zaplombowanego zęba 80 zł. predzej nie strzymam tego bólu albo mi zęby wypadną :o

Gość ząbkowata
nie mam pretensji tylko chce wiedzieć czy komus sie udało jestem jeszcze dzieckiem tzn. nie ukonczyłam 18 lat wiec moze jakos na to inaczej spojrzą no cóż.

Gość marcepanowa ksiezniczka
Hmm ja myślę ze nie bedzie problemu ze srebrną plomba.. przed siadaniem na fotel mozesz zaznaczyc ze jestes alergikiem.. jeśli wystapi jakaś reakcja uczuleniowa moze dentysta zrobi dla Ciebie zniżke... a powiedzcie mi jakie są ceny u was za znieczulenie i za białe plomby :) ja za znieczulenie place zawsze 20zł. a za plombe białą 50zł :)

ja mam 16 lat i tyle płaciłam :)

Gość ząbkowata
ale ja nie mam na myśli białej w sensie swiatłoutwardzalnej tylko wiem,że są białe takie żywicowe ? nie wiem czy dobrze mowie i te srebrne i to wszystko jest na fundusz / za światłoutwardzalną ostatnio płaciłam 90 zł :o za znieczulenie 20 zl

Gość ząbkowata
z tym,że znieczulenia nie chce bo to cholera gorzej boli niż samo wiercenie ehhh

hmm nie słyszałam o zywicowej czy jakiej... 90 za swiatłoutwardzalna... hmm sporo u mnie jedna pełna wizyta kosztuje mniej (70) hmm moze poszukaj nieco tanszego dentysty.. co nie oznacza ze tanszy oznacza gorszy.... Pozdawiam.

Gość ząbkowata
jak by taki był to dawno bym u niego siedziała ehh kiedys jak byłam mała plombowali mi białymi tymi z funduszu i problemu nie było ze jakaś srebrna czy kurde co :| i sie nic nie płaciło

Gość bajka o wilku
skąd jesteś?takie ceny

Gość ząbkowata
ze śląska

Gość bajka o wilku
a skąd dokładnie? jak mozesz zdradzić

no to zapraszam do mojego ;D ;D mysle ze 50 zl. za swiatłoutwardzalną to nie jest duzo :) Ps. mieszkam w woj. lubelskim:)

Gość ząbkowata
katowice i te okolice

Gość bajka o wilku
no ja z rybnika :D ,szkoda bo bym cię wkręciła