Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiula27

Ile kg ważą wózki Waszych dzieci?? Jaka waga jest idealna??

Polecane posty

Gość Asiula27

mój wózek waży około 9kg , zależy czy będziesz musiała go dzwigać po schodach albo do autobusu

Gość Asiula27
Gumijagoda masz spacerówkę, wózek głeboki, czy wielofiunckycjny?? Planuję kupić głęboko-spacerowy i modele, które mi się podobają ważą około 18 kg. To dużo jak na wózek??

Asiula teraz mam spacerówke , a głęboki miałam wielofunkcyjny ale z racji gabarytów musiałam zmienić na lżejszą spacerówkę ,niestety wszystkie wielofunkcyjne raczej tyle ważą ,musisz wziąć pod uwagę czy to będzie dla ciebie problem ja często korzystam z autobusu i bez czyjejś pomocy bywało bardzo ciężko,mieszkam na parterze i chociaż dzwiganie wózka po schodACH MNIE OMINęłO ,CHYBA żE U MAMY

Gość Asiula27
Jeśl chodzi o dźwiganie po schodach, to nie stanowi dla mnie problemu. Mieszkam w domku jednorodzinnym, a znajomi mają w bloku windy. Bardziej martwię się o to, czy tak cięzkie wózki 18-kilogramowe łatwo da się pchać na ulicy?? Widziałam w parku dziewczynę, która miała właśnie Tako i wózek pchała z łatwością, więc chyba podczas spacerów ten ciężar nie stanowi aż takiego problemu?? Dzięki Gumijagodo za odpowiedź🌼

Też mam Tako - czyli 18 kg do pchania. Ale przy spacerach to żaden problem. Wózek prowadzi się bardzo dobrze. Chyba, że napakuje go zakupami wtedy trzeba użyć trochę siły by nim skręcać. Największe schody zaczynają się gdy mam go wnieść na 1 piętro. Pozdrawiam

no zależy jakie dziecko w nim pchasz, jak 5 kilogramowe to pal licho, ale jak 12? (roczne) , albo dwulatka? Jak trochę do koszyka jeszcze naładujesz - np, coś do picia, jedzonka, kocyk do spania i folię na deszcz i zabawki do piaskownicy to masz 30-35 kg do pchania. Wtedy nawet krótkodystansowa górka + upał może dać się we znaki. Do roku tego nie przeskoczysz, ale ja przy obydwu dzieciach gdzieś koło 10 m-ca kupowałam rozkładaną do spania parasolkę ważącą 7-8 kg i wierz mi, jest różnica :)

Gość Asiula27
Niebieskie oczy----> a jaki masz dokładnie model wózka Tako?? Bo ja byłam zainteresowana modelem City Voyager, ale ostatnio coraz bardziej podoba mi się model Natalia:D

Asiula ---> mam własnie Natalię. Wózek bardzo ładny, dużo gadżetów, z wygodnym nosidłem. dla mnie jednak za ciężki. Poza tym akurat mój egzemplarz ściąga na prawo. No i jest dość duży więc nie w każdym samochodzie się mieści nawet po złożeniu. Ale fakt, że ludzie na ulicy mnie zatrzymują i pytają gdzie go kupiłam. :-)

Gość Asiula27
Ale podczas spacerów nie masz problemów z pchaniem tak ciężkiego wózka?? Mam jeszcze jedno pytanie- wózki Tako są dostępne w zwykłych sklepach z akcesoriami dla dzieci, czy są oryginalne sklepy tej firmy??

Tak jak już pisałam, nie mam żadnych problemów z prowadzeniem wózka, mimo iż waży 18 kg (na szczęście dało się go wyregulowac i już nie ściąga na prawo). Jest lekki w prowadzeniu, żaden krawężnik nie jest dla niego przeszkodą, bo ma duże pompowane koła. To jest jego duży plus. Kupowałam go w zwykłym sklepie z wózkami więc nie wiem czy mają firmowe sklepy. W każdym razie to jest strona tej firmy www.tako.czest.pl możesz napisać do nich i się zapytać. Pozdrawiam :-)

Gość mama małego misia
Ja miałam wózek wielofunkcyjny, też ciężki jak licho :( używałam go przez niecałe 4 miesiące, właściwie to nawet mniej, bo synek urodził się w październiku, a w zimę mrozy były do 30 stopini, więc był taki czas że wcale nie wychodziliśmy. Gdy skończył 4 miesiące kupiliśmy spacerówkę, z przykryciem na nogi, rozkładaną na płasko. I od tamtej pory duży wózek poszedł w kąt. A spacerówka jest super:)Lekka, łatwo się ją pakuje do samochodu i ogólnie super:)Waży 8 kg.

Ja mam model który waży 8 kg. Jest lekki i szybko się go składa. To marka GRACO. Produkt dostępny jest na CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie. Polecam gorąco. I pamiętaj, że jeżeli szukasz jakiegoś produktu w najniższej cenie to używaj porównywarki cenowej CoZaCena.