Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczolka

czerwona herbata na odchudzanie - przed czy po posilku ?????

Polecane posty

Gość pryszczolka

jw, nie pamietam jak sie pije ta herbatke zeby byly efekty

Gość absolutnie NIE PO posiłku
bo czerwona herbata przyspiesza trawienie przez co nie pozwala aby wszystkie pożyteczne składniki z pożywienia wchłonęły się można po, ale nie bezośrednio po posiłku tylko jakis czas po

no właśnie o to chodzi zeby się nie wchłaniało, na tym polega tej herbaty \'odchudzanie\' jezeli się jej nie będzie piło po to picie jej nie odniesie zamierzonego efektu

Gość podobno
czytałam gdzieś, że czerwona herbata to toksyczne świństwo - na wątrobę fatalnie działa - piłam długo, a teraz na samą myśl mam mdłości

Gość mercunia
ja pije 3 razy dziennie i mi pomaga fajnie chudne oczywiscie pije po posilku

Gość FIFLIZANKA
1 czubata łyżeczka na filiżankę; zalewać wodą o temp 900C lub wrzątkiem. Czynność tę można powtórzyć zalewając 2-3 razy te same liście bez utraty wartości odżywczych i smakowych, gdyż pierwsze parzenie nie uwalnia całej taniny i cennych związków mineralnych. Zalecane jest picie Pu-erh po jedzeniu, najlepiej bez cukru, ponieważ cukier neutralizuje większość jej właściwości.

Gość powiedz dlaczego

Gość powiedz dlaczego
czerwona herbata to toksyczne świństwo?

ja robię podobnie jak FILIżANKA, za 1 razem parzę ok 3-4 minut, potem powyżej 5 minut, a za 3 razem to jak sobie przypomnę. Polecam herbatę firmy Bio-Active, no i oczywiście tylko liściastą i zapewniam was że do niesłodzonej herbatki można się przyzwyczaić, zarówno czerwonej jak i zielonej :D

a ja ostatnio słyszałam, że czerwona jest właśnie dobra na wątrobę :P nie pamiętam albo radio albo w tv to słyszałam :D

Gość viki_33
hej, ja czytalam ze trzeba ja pic 30 min po posilku i parzyc przez 4 min. Kiedys mi pomogla uregulowac metabolizm po wielu dietach( np po kapuscianej tylam ,, z powietrza". pilam ja 3 mce po 3-4 dziennie i zgubilam 5 kg bez efektu jo-jo. nie jest to moze oszalamiajacy wynik ale ja bylam zadowolona bo jadlam normalnie tzn wszystkiego po trochu

ja pije czerwoną parę lat,co pół roku robie badania w tym próby wątrobowe i wyniki mam super także nie sądze że źle na wątrobę działa.Pozdrawiam.

pić powinno się pół godziny przed posiłkiem lub godzinę po posiłku to tyczy się wszystkich napojów w tym takrze czerwonej herbaty... ;)

Gość Cos tu smierdzi
nie zawracam na to uwagi pije wylacznie czerwona i zielona herbate, procz tego niegazowana wode pije wtedy kiey mi sie pic chce i tobie radze tak samo

Gość beli82
Ja ogólnie nie polecam herbatek odchudzających nic nie pomagają mimo wysiłku! Ja przyjmując African Mango http://afrikanmango.pl już po pierwszych dniach widziałam różnicę mój apetyt zmniejszył się i już nie podjadałam między posiłkami;) za to dużo wychodziłam na spacery!