Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdecydowana AGA

Drastyczna przemiana... błagam, wspierajcie mnie! Dodajcie otuchy...

Polecane posty

Gość agata-----
dodam ze "odchudzanie" powinnysmy miec przez cale zycze czyli inaczej " zdrowy styl zycia" jesli bedziesz spobie wmawiala ze to odchudzanie dieta itp schudniesz ale kiedy waga bedzie w miare ok zaczniesz znowu jesc.... wiadomo to kazdy wie, najlepiej kiedy mowisz sobie ze zmienias znawyki zywieniowe i o to wlasnie chodzi, a nie jakas dieta 400-700 kcal, nikt na tym nie wytrzyma na dluzsza mete to nie do wykonania...

Gość Zdecydowana AGA
Moje wspomnienia z dzieciństwa: szczupła i wysportowana! Energiczna, wszędzie mnie było pełno. Do tej pory na mojej ścianie wisi mnóstwo dyplomów za osiągnięcia sportowe... Przytyłam w wieku 16 lat, gdy zakończyłam przygodę ze sportem.

Gość agata-----
to ja zacznij :) skoro cwiczylas to wiesz chyba co i jak....

Gość Zdecydowana AGA
W tej chwili na nic nie choruje szczególnego! Urodziłam się wcześniakiem, więc miałam problemy w dzieciństwie. A teraz: no cóż, częste bóle kolan, ostrogi w piętach... to wszystko przez to, ze jestem ciężka... i ciało nie wytrzymuje.

Gość Zdecydowana AGA
Zastanawiam się, czy wrócić do gry w tenisa... byłam w tymn dobra.

No własnie... sukcesem do schudniecia i utrzymania wagi bez meczenia sie to przede wszystkim zdrowy styl odzywiania BEZ GŁODZENIA. Ja przerabiałam rozne diety i głodówki, ale tak naprawde kiedys zaczełam rozsądnie odzywiac sie to odniosłam sukces Boginka ma racje ..kalafior, brokuły (bomba witamin) maja mało kalorii, ale gotowane a nie podsmazane na tłuszczyku;)

Gość Zdecydowana AGA
No tak, zdrowy styl życia prowadziłam w młodości, teraz dom, dzieci, praca... nie miałam na to czasu.

Gość ojejejqjqjqjjq

Gość ojejejqjqjqjjq
dziewczyno i bedziesz wszytskiego przestarzegac ??? i uzywac ? mysle ze po 2 tyg ci przejdzie ..troche za duzo naraz ..powoli i przedewszytskim SYSTEMATYCZNIE dojdziesz do ladu

Gość 111111111111
za dużo sportu za mało kaloryczne posiłki!!!!!!!!dziewczyno jak sie to wszystko podliczy to chyba codziennie jest kilka godzin ćwiczeń!!nie wytrzymasz takiego tempa. a nie lepiej stopniowo zwiekszac wysiłek? poza tym watpię czy na takiej diecie 600 kal wytrzymasz kilka dni.. ja próbowałam i się poddałam:-( nie tędy droga... alew zycze wytrwałości:-)

Gość Zdecydowana AGA
A co za problem! Jak nie będę dawać rady to zwolnię tempo...

Gość Zdecydowana AGA
No dobra, jak chcecie to piszcie cos... przeczytam jutro. Wieczorem postaram się wam dać relacje z dnia, jak wytrzymuję. Do jutra;)

Gość aneczka 79274
do eweliny 1357 ja mam to samo schudłam 20kg w 3 miesiace i teraz koszmar z włosami jak pisałam wczesniej gdybym wiedziała ze tak sie stanie nigdy bym sie w tak szybko nie odchudzala. moje wlosy byly mojo chlubo i dumo a teraz mam ich malutko ze az strach i nadal wychodza:( takze uwazajcie z tym odchudzniem dziewczyny

Gość Zdecydowana AGA
Mija już pierwszy dzień odchudzania. Co dziś robiłam? - mało jadłam - pływałam na basenie (o dziwo wytrzymałam 1,5 godziny), - byłam u kosmetyczki, zapytałam ją o szczegóły no i cóż... dała mi jakieś tabletki antycellulitowe, kazała brać witaminy, zeby moje włosy zbyt mocno nie ucierpiały na tym odchudzaniu, - hula hop, skakanka (razem 120 minut), ABS 8 minut na wszystkie partie ciała, - cały dom wysprzątałam. Jadłam: Obudziłam się o 6:00 rano, raczej niezbyt głodna, więc wypiłam dwie szklanki wody i zjadłam marchewkę. Potem o 11:00 zjadłam dwie kanapki z ogórkiem (i pieczywo pełnoziarniste)+ 3 szklanki wody. Na obiad zjadłam barszcz czerwony w proszku, na drugie danie sałatkę warzywną, napiłam się herbaty bez cukru. Na podwieczorek (tak o 17:00, niedawno) zjadłam kilka dwa gotowane jajka+ 3 szklanki wody.Oczywiście jakieś 3 albo 4 razy napiłam się czerwonej herbaty. Jeszcze przed snem napiję się wody, bo muszę jeszcze wypić litr. Czyli dzień pełen wrażeń... głodna nie chodziłam, najwyżej zmęczona. Spać się kładę o 20:00, muszę byc w miarę wyspana.

Gość ja slyszalam ze..
.. jak chce sie schudnac to powinno sie pic PRZED jedzeniem ;]

Witaj :) ja zajmuje sie dietetyka i powiem Ci ze troszke mnie zdziwilo to ze lekarz zalecil marchew...albo kukurydze czy tez kalafior co do jedzenia weglowodanow one nie sa tak zle ale trzeba wiedziec co i jak....tylko rano i nie laczyc z bialkami przede wszystkim musisz brac jakis komplex witamin ale nie jedna a 2 tabletki dziennie,bez obaw przy takiej ilosci sportu hiperwitaminoza Ci nie grozna jakby cos to pytaj smialo pozdrawiam i zycze sukcesow

Gość Zdecydowana AGA
pić przed jedzeniem? Pierwsze słyszę...

Gość Zdecydowana AGA
anabelka21 mogłabyś podać jakieś menu na obiad (niskokaloryczne)?

piers z kurczaka z bukietem surowek(to bialkowa wersja) lub risotto czyli 3,4 lyzki brazowego ryzu(nie jasnego) dusisz z warzywkami do tego 2 lyzki sosu pomidorowego lub innego niskokcalowego do tego 1 mala lyzka masla a co do picia przed jedzeniem to ok choc lepiej dzialaja inne tabsy peczniejace na dluzej w zoladku,myslalas nad tabletkami?

Gość Zdecydowana AGA
Jakimi tabletkami??

Gość Zdecydowana AGA
tarczycy nie mam.

np fito slim forte nie sa drogie a lyknac 3 przed jedzeniem izapic szklnka wody naprawde pomaga

Gość Zdecydowana AGA
Ja już zmykam... idę na prysznic, wypiję jeszcze 3 szklanki wody, i będzie dobrze. Jak chcecie to piszcie, jakieś porady i wasze opinie przydadzą mi się bardzo. Odezwę się jutro. (jest dobrze, bo nie czuję glodu)

Gość do Aga
absolutnie nie pij wody w trakcie posiłków,woda wypita w trakcie jedzenia rozrzedza kwasy które są niezbędne w procesie trawienia pokarmów.Wodę owszem pij,ale przed posiłkiem-co wpłynie o tyle korzstnie ,że mniej zjesz lub odczekaj około pół godz. i pij po posiłku.Przy odchudzaniu kukurydza nie jest wskazana z uwagi na zbyt duży index glikemiczny-jest za bardzo energetyczna,tak samo marchewka.Spróbuj jeść jak najwięcej surowych warzyw,owoce w minimalnych ilościach z powodu zawartości cukru.Kup otręby pszenne ,razowe i dosypuj je wszędzie gdzie tylko się da .Pozdrawiam i trzymam kciuki Ago :)

Gość Zdecydowana AGA
No więc... minął drugi dzień odchudzania. Na śniadanie (6:00 rano) zjadłam płatki śniadaniowe nestle fitness, małą porcję, przed śniadaniem jeszcze napiłam się wody. Po śniadaniu wzięłam chłodny prysznic. Tak przed 7:00 zaczęłam ćwiczyć te wszystkie ABS (popijając wodę). Przed 8:00 zajęłam się dziećmi, potrwało to godzinę, zanim przyszła moja mama. Po 9:00 wysprzątałam cały dom. Na 10:30 umówiona byłam na siłowni. Przesiedziałam tam całe 2 godziny! Wróciłam do domu tak na 12:00, i zjadłam jabłko oraz napiłam się wody, naturalnie. Jak już to zrobiłam zaczęłam skakać na skakance (tak jak pisałam, zeszło mi około 70 minut). W pół do drugiej zjadłam obiad- risotto. Po obiedzie byłam zmęczona więc przespałam się trochę. Tak mniej więcej o 16:20 zaczęłam kręcić hula hop, właśnie niedawno skończyłam. A teraz siedzę tu i piszę relację z dzisiejszego dnia. Odpoczywam do 18:00, potem zjem kanapkę i wyruszę w trasę rowerem. Wrócę tak po 21:00, widno jeszcze jest i się położę do łóżka. Męczący dzień, ale wytrzymuję. Trochę żal mi dzieciaków, że tak malo czasu z nimi jestem, ale wynagrodzę im to wkrótce. Piłam dziś dużo wody oraz herbaty czerwonej. Kupiłam bioslank i już zaczęłam łykać. Jest dobrze, nie jestem głodna.

Gość Zdecydowana AGA
Aaaa, piłam wodę przed jedzeniem, tak jak radziłyście.

Gość ja nie mogę...
23 lata i 98 kg? O Boże! W tym wieku powinnaś być tyczką! Aleś się zaniedbała! Wstydź się! Powinnaś wczesniej zadbać o linię, a nie teraz na odchudzanie ci się zebrało!